Stranieri aradenizTOP ARTICOLE

Gol pentru Petre în victoria naționalei mici cu Bosnia, Man și Oaidă au pus și ei umărul la pasul decisiv spre EURO 2019





România a învins cu 2-0 Bosnia-Herțegovina în partida disputată astăzi la Ovidiu, și se clasează pe primul loc în grupă cu două meciuri rămase.

Mirel Rădoi a început partida cu trei membri ai generației 1997-1998 de la Atletico în primul „11”: Adi Petre, Dennis Man și Răzvan Oaidă.

În minutul 16, chiar  Petre a înscris din apropiere după o centrare a lui Ianis Hagi din banda dreaptă. Cu puține excepții, meciul a continuat să fie la discreția „tricolorilor mici”, care și-au arătat în repetate rânduri superioritatea față de adversar.

Golul secund al României a fost opera lui Hagi, care l-a învins pe portarul Trkulja cu o execuție superbă direct din corner. Dennis Man a avut și el ocazia de a-și trece numele pe lista marcatorilor, dar șutul său din afara careului a fost blocat de goalkeeperul bosniac.

Victoria îi duce pe elevii lui Rădoi pe primul loc în grupă, la egalitate de puncte cu Bosnia, care însă are un meci în plus. Calculele calificării sunt simple: dacă România ia patru puncte din partidele de pe teren propriu cu Țara Galilor (12 octombrie, la Cluj) și Liechtenstein (16 octombrie, la Voluntari) își asigură prezența la turneul final indiferent de celelalte rezultate din grupă.









4 comentarii

  1. Ce nostalgic si trist in acelasi timp….se poate vedea ce jucatori au rasarit in Arad de-a lungul anilor….
    Daca pe vremea impuscatului,ii numaram pe degete,cum ar fi Coras,Duckadam si alti cativa putini,dupa 1990,Aradul a fost lansator pe banda rulanta de jucatori din pepiniere proprii…
    Incepand cu Romvest si culminand cu Atletico,chiar si in prezent….
    Fara suparare,dar dupa anii ’90,UTA s-a chinuit in propria-i existenta,pe niste interese obscure,ce sa mai vorbim de pepiniera stricta si proprie inexistenta?Mereu tineri imprumut,vanduti pe diverse procente impartite.
    Crescuti,aliniati pe taraba si vanduti rapid,fara o viziune de viitor….”cine da mai mult”,bani sa iasa!
    Primul „crash”mare,a fost cand sponsor era Banca Italo-Romena,prin dl.Anca si au fost prinsi cu matza-n sac,pe la FRF,cu contracte duble.Unul la jucatori si altul la FRF.
    Apoi o generatie intreaga,s-a vandut,doar ca unii sa-si umple buzunarele,nu neaparat goale…
    Era deja Gandolfi,dar a fost lucrat cu dantela,dat la temelie..asa este cinstite Marian Lupas?
    Apoi,ca si mereu,UTA renastea din cenusa,sub domnul Bara(Frigotehnica).Dar conform ideologiei,atunci cand cineva te sustine,trebuie muscat neaparat.Banii se fac usor daca iei de la cine are….
    UTA invingea la Arad,echipe de renume…si un anume Sandu Ion,ar fi dorit sa conduca pe banii altuia.Ghinion!Nu a tinut figura,asa ca dl.Bara..dus a fost,macar a lasat ceva in urma…
    Atat de bine a fost incat am preluat locul Salontei,prin Liberty,ca sa supravietuim cumva,si tot in Liga 3 am ajuns…
    In rest se stie…Giovanni Catanzaritti din bucatar,devenea patron la UTA,Martean il „aducea pe Mutu(lica) si UTA a fost dezafiliata….Punct!
    Un nou proiect,initial foarte contestat,a pornit de jos,prin Batrana Doamna UTA!Ulterior si contesatarii s-au alaturat conceptului.S-a defilat pana in liga a 2-a,dar apoi au urmat 2 baraje….rezultatul cunoscut!
    A urmat un an de exultare,”lauda de sine nu miroase bine”,in care cu „elefantii” denumiti de catre mine,pusi pe liber rapid,era gata,gata sa retrogradam….
    Sa vedem acum ce facem..Nimeni nu mai rosteste obiective marete,dar rezultatele ne indruma spre alte idei….Sa vedem ce va urma?
    UTA!HAI UTA!

    0
    0
  2. Aradul tot lansează talente .Semn că există și talente și profesioniști la munca cu tinerii. Ar fi bine ca sa și profite de acest dar. Se preferă bani putini și se pierde un start care ar putea atrage mult doritul sponsor potent.Acum e de domeniul trecutului dar pe viitor dacă dai un Petre sau Man pe 500 de mii ai muncit degeaba !2milioane pe un jucător de20 ani de la tineret dau multe cluburi din Occident ! Trebuie ocolită capcana asta FCSB !! Uite cat costa sa joci in B!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button