Stranieri aradenizTOP ARTICOLE

Țucudean: „Era păcat să nu plecăm cu punct sau puncte de la Belgrad, suporterii noștri au fost formidabili”





România a plecat cu un punct mare din Serbia, după remiza (2-2), obținută pe arena „Partizan” din Belgrad. La rezultatul pozitiv a contribuit și arădeanul George Țucudean, care a înscris primul său gol într-un meci oficial la națională cu o deviere superbă pe colțul scurt la un corner executat de Stanciu.

La final atacantul lui CFR a vorbit despre meci în fața ziariștilor, printre care și colegul nostru de la sportara.ro. „Era păcat să nu plecăm cu punct sau puncte de aici, am făcut un meci bun. Păcat că Mitriță nu a fost puțin mai inspirat la faza din final pentru că, dacă ar fi înscris, câștigam. În prima repriză ne-au surprins puțin, au urcat foarte mult cu fundașii laterali și au pus probleme cu centrări, dar în partea a doua ne-am închis mai bine. Am contat și în atac, am avut multe ocazii și e bine că am reușit să marcăm”, a menționat „vârful” de 27 de ani.

Țucudean a jucat doar în partida cu Serbia de aseară, contra Muntenegrului fiind ținut pe bancă în urmă cu patru zile. „Domnul Contra ar fi vrut să mă bage și la meciul precedent, dar s-a accidentat Pintilii și a fost forțat să facă altă schimbare. Sper să scoatem un rezultat bun în această competiție și să avem o grupă cât mai ușoară în calificările pentru EURO 2020”, a adăugat arădeanul.

Țucudean i-a luat locul lui Keșeru în primul „11” după meciul cu Muntenegru, dar marea surpriză a lui Cosmin Contra a fost Denis Drăguș, fotbalistul Viitorului debutând la naționala mare la doar 19 ani: „A făcut un meci bun ținând cont că era la debut și într-o partidă cu asemenea presiune. Cu siguranță va fi o opțiune în viitor, e important că vin jucători din urmă care au calitatea și ambiția să ne ia locul” .

România a fost susținută de peste 1000 de suporteri la Belgrad, printre care și un grup consistent de arădeni. „Au fost foarte mulți, au fost formidabili, i-am auzit pe tot parcursul meciului și sper să ne susțină și la meciurile de acasă în aceeași manieră” a încheiat atacantul lansat de UTA în fotbalul mare aproape cu un deceniu în urmă.

Meciul cu Serbia a fost al șaselea pentru George Țucudean la națională după debutul din octombie 2017, interval în care a înscris două goluri.

FOTO: Ciprian Petcuț









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button