Stranieri aradenizTOP ARTICOLE

Păcurar – despre realizările foștilor săi elevi la „tineret”: „O mândrie, o mare bucurie, băieții mi-au și trimis un clip video pentru ziua mea”





România U21 a făcut un pas mare spre turneul final din Italia cu victoria de aseară, 2-0 în fața Bosniei. În primul „11” al lui Mirel Rădoi au apărut trei jucători din generația 1997-1998 de la Atletico Arad și anume: Adrian Petre (nr 11 în poză, care a și înscris primul gol al meciului), Dennis Man (nr 8) și Răzvan Oaidă (nr. 14).

Antrenorul acelei generații, Cristi Păcurar, a comentat rezultatul și sentimentele sale de după meciul de ieri. „A fost o mare bucurie, mi-au și trimis băieții un clip video pentru ziua mea, care e vineri. Când un antrenor, un <<no-name>> din Arad are trei jucători la naționala de tineret, care este 99% calificată la EURO, este o mândrie. M-a sunat și domnul Tisza și mi-a spus că <<l-am bătut>> pentru că am avut mai mulți jucători la naționala de tineret decât dânsul. Dar i-am răspuns că m-a ajutat să îl bat, pentru că nea’ Feri este ca un tată pentru mine, un model și a lucrat și dânsul o perioadă la generația 97-98. A fost o bucurie imensă, am și vorbit cu băieții, au un antrenor bun, e și o atmosferă excelentă la naționala de tineret”, a punctat actualul antrenorul secund al „Bătrânei Doamne”.

Pe lângă UTA și Atletico, din echipa „tricolorilor mici” fac parte foarte mulți jucători crescuți la Viitorul de Gheorghe Hagi, care a revigorat practic fotbalul românesc cu Academia sa. „Vis-avis de presiune, pentru că și noi avem tinerii noștri, vreau să repet ce a spus domnul Hagi și anume <<Puneți presiune pe naționala mare, nu pe cea de tineret.>> UTA este un brand și trebuie să respectăm acest lucru, dar noi punem prea mare presiune pe cei tineri. Domnul Hagi, care scoate tineri de valoare pe bandă rulantă, a dat acest sfat de nota 100 și nu pot decât să îi dau dreptate”, mai crede Păcurar.

Dacă Adi Petre și Dennis Man sunt arădeni get-beget și s-au lansat în fotbalul mare la UTA, Răzvan Oaidă a fost descoperit la Petroșani și adus la Arad la 10 ani. La 16 ani, mijlocașul central a fost cedat în Anglia, la Wolverhampton, pentru ca Botoșaniul, actuala sa echipă, să-l ia din Italia, de la Brescia.

2 comentarii

  1. Daca nu este cu suparare…puteti sa postati acel clip?Nu de altceva,doar ca sa-si mai taie din elan unii-altii, care isi aroga mari merite?Multumiri anticipate!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button