UTA Arad

Un prim moment al adevărului pentru UTA, la Arad ajunge liderul: „Echipă înghegată pe ambele faze, dar și cu minusuri”





Între campionat și Cupa României, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc a strâns patru succese consecutive și are moralul bun înainte de vizita Academicii Clinceni. Vorbim chiar despre liderul al ligii secunde, un lider surprinzător ca nume, dar nu neapărat ca exprimare în teren. Formația ilfoveană a produs un fotbal foarte bun în acest start de sezon, după cum avea să admită și utiștii înainte de meciul direct, de mâine.

„Secundul” arădenilor a luat loc în tribunele arenei „Dan Păltinișanu” în urmă cu două săptămâni, când Clinceniul o surclasa (3-0) pe Ripensia. „I-am spionat la meciul cu Ripensia și pot spune că de patru ani, de când sunt la Liga a 2-a și până acum, nu am văzut o echipă atât de bine închegată colectiv, făcând ambele faze. E o echipă cu jucători atât ofensivi cât și defensivi care joacă fantastic, produce fotbal. Au un ax central cu Patriche, Barbu și Olariu, jucători care nu sunt neapărat bătrâni, dar au experiență. Ceea ce i-a adus pe ei pe primul loc este jocul colectiv atât pe tranziție negativă, pe care foarte multe echipe nu o fac cum trebuie, cât și pe atac pozițional și contraatac. Evident că are și minusuri, dar vom avea un meci foarte greu, iar băieții știu asta. Cred că la pregătirea fizică stăm mai bine decât Clinceniul, dar vom vedea exact sâmbătă. Am vorbit cu Curelea, secundul lor, care mi-a fost coleg la licență și mi-a spus că ei joacă din plăcere, nu au nici o presiune, nu au public. Nu au obiectiv promovarea, joacă efectiv din elan”, a menționat Cristian Păcurar.

Vestiarul UTA-ei va strânge rândurile și pentru a-i face mai ușoare zilele în care Alexandru Meszar se desparte pentru totdeauna de mama sa. „Știm că pierderea unui părinte nu poate fi înlocuită cu nimic, dar vom încerca, atât cât ne stă în putință, să-i oferim și mici satisfacții domnului Meszar. Îi transmitem cu toții și pe această cale sincere condoleanțe, Dumnezeu să-i odihnească mama!”, a adăugat Păcurar.

Pentru a evita oboseala acumulată pe drumul de București în preziua jocului, Clinceniul e de ieri în orașul nostru. Ca și Ionuț Popa, Ilie Poenaru nu pare a avea probleme de lot, astfel că se anunță un meci deschis tuturor posibilităților. „Am urmărit UTA în acest început de sezon și, din punctul meu de vedere, principalul punct forte al lor este antrenorul. Îl respect foarte mult pe domnul profesor Ionuț Popa, e un tehnician cu mare experiență. În al doilea rând, echipa este în creștere, de la meci la meci joacă un fotbal tot mai frumos, un fotbal plăcut, dar au și câțiva jucători care pot face diferența. Ne bucură că întâlnim o echipă care, ca și noi, nu se închide. Cred că va fi un meci bun, plăcut publicului, iar deznodământul poate fi oricare”, consideră tânărul tehnician al Academicii.

Partida de pe arena „Motorul” începe mâine, la ora 12,30 și va fi televizată pe Digi Sport, Look TV și Telekom Sport. Totodată, sportarad.ro vă va ține la curent cu desfășurarea evenimentelor în format live-text.

Formații probabile:

UTA: Bodea – Costin, Manea, Benga, Copaci – Enescu, Coulibaly – Cubleșan, Petra, Vădrariu – Rus.

Clinceni: O. Vâlceanu – Fl. Achim, Patriche, An. Răuţă, Dobrescu – Şut, Bg. Barbu – Gliga, Nicola, Vl. Mihalcea – Ad. Stoica.

Arbitri: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea) – Romică Bîrdeș și Gheorghiță Bălan (ambii din Pitești). Rezervă: Vlad Inoan (Florești-Cluj)

Observatori FRF: Marian Salomir (Cluj) și Radu Bîtea (Oradea)

Înainte de meci, clubul UTA o va onora pe Monika Brosovszky, valoroasa baschetbalistă care s-a retras din activitate la 44 de ani, nimeni alta decât fiica golgheterului all time al Campioanei Provinciei în Divizia A. Totodată, în pauza meciului, Asociația Județeană de Fotbal și autoritățile locale vor premia echipele câștigătoare la prima ediție a Cupei Aradului, competiție desfășurată chiar pe arena „Motorul”.









8 comentarii

  1. Meci cu momente decisive de ambele părți !! Jucătorii de div.B cresc în funcție de valoarea antrenorilor și motivație. Pleacă toți de la o baza.. La fel ca la școală.Nu toți vor fi premianți. Noi sperăm că vor fi ai noștrii.!! A trecut vremea când ne temeam de orice vizitator !! Emoție poate fi, TRAC sa nu fie !! Bafta !! Hai UTA !!

    0
    0
  2. Condoleante sincere fam. d-lui Meszar pentru pierderea grea suferita!Tot pe aceasta cale,dar total opus ca sentimente…LA MULTI ANI! d-lui Cristi Pacurar!
    Sper ca la ora 14:15-14:20,UTA sa le poata dedica o victorie ambilor!
    Usor nu va fi,cu certitudine, cu Clinceniul!Ma auto-linistesc,gandind obiectiv, ca pana la inceperea campionatului erau anumite semne de intrebare si cum mai scriam…sa discutam in fapt dupa primele 5 etape!
    Sincer,acum,dupa acestea, nu stiu ce am mai avea de discutat?Daca pana acum,tremuram ca sa ciupim cumva cate(macar) 1 punct acasa,fara moral, de veneau toti adversarii din „Cuca Macaii,Pocioveliste din Vale”,peste noi,la victorie..acum situatia s-a schimbat radical!
    Acum mergem noi la victorii,acasa si in deplasari,iar statisticie ne cam indreptatesc pentru asta!Nu o spun neaparat eu…Capul pe umeri,modestie,munca si motivare maxima!
    Echipele adverse nu vor mai veni sa ne tranteasca terenul in cap.Asta nu mai poate fi contestat de catre nici cei mai mari carcotasi posibili, ghibiti…
    Exista potential mare,chiar daca nimeni nu mai rosteste acel cuvant magic!
    Cum am mai scris,aradenii,suporterii adevarati,au primit un deget,apoi o mana si acum dorim toate degetele de la maini si picioare!Din ce cauza?Pentru ca vedem ca se poate,daca se doreste!
    HAI BAIETI!HAI UTA!!!

    0
    0
  3. Nu sunt optimistul de servici,am spus si am cerut ragaz macar 5 etape…!Alta abordare si alta mancare de peste acum!
    La Arad nu mai are voie sa vina nici o echipa dupa puncte!
    Usor nu va fi cu Clinceni…o echipa dubioasa,foarte incomoda,care are o linie de mijloc cum unele de liga a 2-a nici nu viseaza,extraordinar de elastici care fac ambele faze,pe grup,fara veleitati distincte.Ambitiosi,se uita de sus in jos in clasament,deocamdata….Bravo lor!Speram sa le taiem macaroana!
    Probabil nu vor insista pe fundasii centrali ai UTA-ei,incercand sa desfaca lateralele.
    Pe Copaci si Costin va fi miza,considerati copii,dar am maxima incredere in acesti copii ai nostri!
    In fapt, cred ca se va juca pe benzi laterale foarte mult,verticalizarea ceruta mereu de catre Ionut Popa,fara bubuituri in fata,va avea rol primordial.
    Mi-e foarte teama de Petra acum,daca va fi titular si motivez:se retrage foarte greoi langa Enescu..rol primordial,dar vom vedea cum evolueaza….Atat timp cat Coulibaly este „totum factum” ca mijlocas central,mai ramane de rezolvat legatura spre atacanti!Cine isi va asuma filtrajele si pasele decisive????Doar Cublesan si Vadrariu?
    Asa sa fie si sa ne bucuram!
    HAI BAIETI!HAI UTA!Habar nu aveti ce dragoste aradeana va poate fi alaturi!
    Pe mijloc cu Enescu si in zonal median cu Coulibaly,nu este voie sa cedam mijlocul si posesia!

    0
    0
  4. Bafta multa beietilor si sa ramana punctele la Arad! O sa ma trezesc si eu la 4:30 am ora locala sa urmaresc meciul.

    0
    0
  5. Fals,d-le Pacurar. Tocmai pregatirea fizica a dus Clinceniul pe locul 1. Poenar vine din scoala Dinamo, la antrenamente nu scuipi sange ,nu ai ce cauta in teren. Este adeptul antrenamentelor cu icarcatura fizica, dupa aceea vine partea tactica. Cred ca o sa avem probleme in a 2-a repriza dupa minutul 60, daca nu ne inchidem cum trebuie. Dar d-l Popa stie mai bine. Hai UTA!!! Codoleante Fam. Meszar.

    0
    0
  6. De când ai tu 4 ani in liga 2 mai Pinochio junior? Oricât te chinui nu-l poți întrece pe Popa la minciuni. Ai stat vreo 2 ani pe salar fără sa faci nimic și acum zici ca ești de 4 ani in liga 2…noroc ca te-a adus Todea înapoi și acum ești numai pe la interviuri…

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button