Fotbal judetean

Liderul își vede de treabă, gazdele îl arată cu degetul pe Bolcaș: Cetate Săvârșin – Victoria Zăbrani 1-3





Chiar dacă nu a prins o zi prea bună la Săvârșin, Victoria Zăbrani și-a atins scopul, a șasea victorie stagională și păstrarea poziției de lider în Liga a 4-a Arad. În prima parte, însă, formația gazdă a lăsat impresia că poate face față mult mai bine cotatei sale adversare, dar golul lui Pavel, chiar înainte de intrarea la cabine, a căzut cum se putea maiu prost pentru ea.

Trupa lui Irimia s-a instalat în jumătatea adversă încă din start, conducând ostilitățile, însă starea proastă a suprafeței de joc a limitat totul la un joc de posesie exagerat pe alocuri. Totuși, și-au făcut loc și câteva ocazii, cea mai mare în contul lui Băd, al cărui șut a fost respins în bară de Toader. Bier (mingea ștearscă cu capul din poziție bună) și Dragu (finalizare pe lângă poartă) au ratat alte situații bune și se părea că scorul reprizei va fi alb. Dar, a venit minutul 45, când gazdele au cerut fault în atac la Bier, mingea a ajuns la Zele, acesta a tras bine, Toader a respins doar până la Flavius Pavel, care a făcut 0-1.

Lucrurile aveau să se limpezească la 10 minute de la reluare. Atunci, Gherghel a insistat la o minge pe dreapta, a pătruns în suprafața de pedeapsă și a căzut după ce a fost tras de tricou de Benescu. „Centralul” Bolcaș a arătat punctul cu var, iar Flavius Pavel a realizat „dubla”. Săvârșinul nu a depus armele și, în minutul 73, a redus din dezavantaj. Înainte de asta, însă, arbitrul nu sancționase o pasă acasă a celor din Zăbrani, luată în brațe de portarul Mureșan. Revenind, reușita de 1-2 a venit după o centrare de pe stânga a lui Boc și o reluare din 12 metri, la colțul scurt, a lui Oprea. 7 minute a sperat formația din comuna regală, căci Băd a închis conturile cu o reluare pe sub Toader, după o nouă acțiune pe dreapta a lui Gherghel. Simion și Topai au avut alte situații mari în repriza secundă pentru oaspeți, care oricum au terminat meciul în avantaj: 3-1!

Săvârșinul rămâne cu 6 puncte în clasament, printre formațiile ce se vor bate și în acest an pentru supraviețuire. „Cu tot respectul pentru Zăbrani, dar după ce a jucat azi la Săvârșin nu prea merită să fie pe primul loc în clasament. Au avut nevoie de ajutorul arbitrilor pentru a câștiga, unele decizii fiind inexplicabile la acest nivel. La golul de 0-1 trebuia să fie un fault în favoarea noastră, iar penalty-ul a fost foarte ușor acordat. În fine, nu e posibil ca o fază clară și din avion să nu fie sancționată de arbitrul Bolcaș. Mingea s-a întors la portarul Mureșan de la un coechipier de la mijlocul terenului și acesta a prins-o în brațe. Nici vorbă de indirectă pentru noi, chiar nu-mi dau seama cum trec testele unii arbitri”, e oful lui Cătălin Neamț, antrenor și jucător al „roș-galbenilor”.

Chiar dacă își asumă ziua puțin mai slabă a echipei sale, Cristi Irimia nu crede că s-a pus vreun moment problema echipei câștigătoare. „Sigur, mi-aș fi dorit și eu să jucăm altceva în unele momente ale meciului, dar chiar și așa nimeni nu poate contesta victoria noastră. Știam că echipa gazdă a contestat arbitrajul, dar, din punctul nostru de vedere, cu excepția episodului în care Mureșan a prins balonul în mână, nu au faze care să lase loc de interpretări. Așa putem spune și noi că nu ni s-a dat un al doilea penalty la Gherghel, dar are mai puțină importanță. Nu vreau să le găsesc scuze jucătorilor mei, dar vă spun că pe un teren prost ca cel de la Săvârșin e greu să găsești plăcerea de a juca. Și eu am evoluat acolo, iar principalul motiv pentru care am plecat a fost cel legat de starea gazonului. Îi respect pe cei de la Săvârșin, am mulți prieteni acolo, dar cred că exagerează când susțin că noi am fost ajutați să câștigăm, când doar noi am avut ocaziile clare, iar ei nu s-au prea apropiat de poarta noastră”, a punctat tânărul antrenor al liderului.

Formații:

Săvârșin: Toader – Muntean, Neagu, M. Marc, Benescu (55 Daniel Petrean) – N. Marc, Iștoc, Neamț,  Boc – Tofei, Oprea, Boc.

Zăbrani: Mureșan (72 Soltesz) – Cl. Filip, Bier, Pașcu, Topai – Francescu, Zele (46 Simion) – Gherghel, Fl. Pavel (64 Avram), Dragu – Băd (88 Cioancă).

Arbitri: Alin Bolcaș – Filip Cîrmaci, Andreea Șușca

Observatori: Mihai Juvan, Ioan Hamza









3 comentarii

  1. Domnul Neamt își dă cu părerea în legătură cu jocul Zabraniului,dar el în loc de joc se ocupa de circ și cearta cu arbitrii și observatorii.Dar de starea gazonului care era că și arat ce spune domnul Neamt???Nu știu la ce meci sa uitat dar în repriza a doua nu au ajuns la poarta,daca Zabraniului mai înscris de 2-3 ori era scorul corect.Arbitrajul clar foarte slab,dar în ambele directii.

    0
    0
  2. @Vasi…parca Savarsinul a dat gol in repriza a doua,..deci cum „nu a ajuns la poarta” ?.Sa fim….seriosi…! Apoi Neamt o fi antrenor, o fi jucator, de ce tot el ar fi obligat si sa faca terenul ?. Cind dai acasa mingea ,…de la centru, si portarul o ia in brate ..si la Savarsin, si la Zabrani si…. la Manchester…se da indirecta. In rest…o echipa de pe primul loc ar trebui sa nu fie ajutata de arbitri, sa bata simplu si fara discutii..

    0
    0
    1. Vorbeam de presiunea(inutila) pe care o creeaza asupra arbitrilor ,observatorilor etc.Am specificat ,arbitrajul a fost de toata jena ,greseli mari de ambele parti,culminand cu acea lovitura libera care trebuia data pe orice stadion din lume….dar de aici la arbitrajul a ajutat Zabraniul e cale lunga…….Ati avut o prima repriza buna,dar in a doua chiar am fost mult peste voi atat fizic cat si ca joc.Cu ce e de vina Zabraniul ca Bolcas a dat penalty????Fault clar la Gherghel,centralul arata penalty,tusiera se pozitioneaza pentru penalty….ce vina avem noi???? Henturi in careu si pentru voi si pentru noi….ce vina avem ca nu a dat Bolcas???Pacat ca sa stricat un meci ,va doresc succes in continuare si va asteptam la Zabrani…….chiar si la o bere!

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button