Cluburi polivalente

Aradul va avea Centru Olimpic pentru junioare la gimnastică ritmică





Performanţele şcolii arădene de gimnastică ritmică, dar şi baza materială pe care o pune la dispoziţie CS Municipal, cu o sală specifică de pregătire, au contribuit la decizia Federaţiei (preşedinte Irina Deleanu) de a înfiinţa, la Arad, imediat după Naţionalele de junioare şi senioare (Bucureşti, 29-30 septembrie), un centru naţional olimpic pentru junioare! Pentru început, în oraşul nostru se vor pregăti opt sportive, printre care şi arădeanca de la CSM, Alenia Biringer (foto), micile „tricolore” urmând să fie pregătite de antrenoarele Daniela Chiriac şi Tatiana Novikova.

„Anul viitor avem Europene, cu ansamblul şi Mondiale, tocmai de aceea e nevoie de o perioadă de timp destul de îndelungată, pentru a pregăti cum trebuie cele două competiţii internaţionale foarte importante. Aradul are o sală fixă, cu covor şi podium de concurs, ceea ce cu greu putem găsi în alte oraşe din ţară. Suntem sprijiniţi în acest proiect de Comitetul Olimpic şi sperăm să găsim înţelegere şi la Inspectoratul Şcolar, pentru că fetele au nevoie de multe ore de antrenament”, a declarat Daniela Chiriac, antrenoare a secţiei de gimnastică ritmică la CSM Arad.

Altfel, sportivele arădene pregătesc cu minuţiozitate şi concentrare maximă Campionatele Naţionale de junioare şi senioare, de la Bucureşti, programate la sfârşitul săptămânii viitoare: „Mergem cu patru sportive, junioarele Alenia Biringer şi Aliona Gribovan şi senioarele Sonia Ichim şi Alexandra Bock”, mai spune Daniela Chiriac, cea care are de pus la punct şi organizarea competiţiei internaţionale „Arad Trophy”, programată în perioada 19-21 octombrie, în Polivalenta arădeană. Şi-au anunţat prezenţa în jur de 300 de sportive, de la 25 de cluburi din cinci ţări.

csmarad.ro









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button