UTA AradzTOP ARTICOLE

„Regele” Copoului întoarce armele: „Sentiment plăcut, mi-ar fi plăcut să vină și suporteri ieșeni la meci! Altfel, Poli e favorită, dar Cupa e a surprizelor”





Moment special al carirei pentru Ionuț Popa, care e  prins în lupta dintre echipele la care a adunat cele mai multe partide. Sorții au decis ca Poli Iași să fie adversarul UTA-ei în 16-imile Cupei României, iar „Mister” e antrenorul cel mai longeviv pe banca trupei din Copou. „Când am plecat de acolo, ziariștii mi-au spus că l-am depășit cu 10-20 de meciuri pe Ilie Oană. Am activat 5 sezoane și jumătate ca antrenor în Liga 1 și sezonul în care am promovat din Liga 2-a. Apoi, vin cele patru mandate de la UTA, cu aproximativ 150 de meciuri. E un sentiment plăcut, mi-ar fiplăcut să vină și suporteri ieșeni la meci. Din păcate, nu cred că se va întâmpla, pentru că distanța e prea mare, iar meciul se va juca și într-o zi lucrătoare. Ieșenii m-au tratat mereu cu respect, fie că am fost antrenor la Poli sau am venit ca adversar acolo. M-au numit Rege, nu e puțin lucru pentru cineva care a venit tocmai din cealaltă parte a țării. Înseamnă că am realizat câte ceva pe acolo și oamenii mi-au fost recunoscători”, spune Popa.

Actualul club nu mai are prea multe în comun cu cel la care a activat experimentatul tehnician. „La o primă strigare, cred că doar Cristea și Bădic mai joacă acolo dintre foștii mei elevi, iar Marius Onofraș e acum team manager. În stafful tehnic mai e doar Benone Dohor, antrenorul cu portarii cu care am lucrat și eu. Oricum, îmi place foarte mult Poli Iași ca și echipă, ca și joc. Au adus jucători străini foarte buni pentru campionatul nostru, fără ei nu văd s-ar fi putut descurca în Liga 1. Iar Flavius Stoican mi se pare unul dintre antrenorii buni din generația tânără. Spunând astea, este clar că Poli Iași e favorită în meciul de la Arad. Din câte știu, și-au și fixat o prezență în fazele superioare ale Cupei, poate chiar și trofeul, deci vor aborda foarte serios partida cu noi”, mai susține „principalul” Bătrânei Doamne”.

Totuși, acesta lasă deschisă portița spre o mult dorită calificare a Campioanei Provinciei printre cele mai bune 16 echipe în Cupa României. „Totuși, jucăm acasă, vom avea de partea noastră publicul pe care îl așteptăm în număr cât mai mare la stadion. Chiar avem nevoie de aportul suporterilor împotriva unei echipe bune de Liga 1, căreia vom încerca să-i facem față. Și, până la urmă, Cupa e a surprizelor, sperăm să fim noi una dintre ele. Rămâne de văzut și când vom fi programați, căci încă e cald și jucăm pe sintetic. Fiindcă nu avem nocturnă, ora de disputare va rămâne, probabil, 16,30. În ziua de marți, sper eu, ca să avem timp să pregătim cât mai bine și meciul cu Balotești”, a adăugat Popa, care a activat pe banca Iașiului între 2004 și 2009, dar și în stagiunea 2011-2012.

Din cealaltă tabără a vorbit deja Adrian Ambrosie. Preşedintele executiv al Politehnicii a recunoscut că obiectivul echipei din Copou este să ajungă cât mai departe în Cupă, ba chiar să o câştige. „Nu am avut o tragere prea bună, pentru că am căzut cu o echipă puternică a ligii secunde, care are obiectiv promovarea. Va fi un meci dificil, cu o formaţie pregătită de Ionuţ Popa, un antrenor care cunoaşte Iaşiul în amănunt. Va fi foarte greu şi prin prisma faptului că vom avea o deplasare lungă şi obositoare, la Arad, iar după anularea zborului Iaşi – Timişoara ne va fi foarte greu să ajungem în acea zonă. Indiferent de aceste aspecte, obiectivul nostru este calificarea în fazele superioare ale competiţiei. Cupa României este un obiectiv al nostru, pentru că se poate ajunge cel mai uşor în cupele europene prin această competiţie. Avem un lot numeros şi valoros şi vom aborda cu maximă seriozitate acest meci”, a declarat Ambrosie pentru liga2.ro.

Federația Română de Fotbal urmează să anunțe orarul exact al 16-imilor Cupei României, în funcție de solicitările televiziunilor.









4 comentarii

  1. Sper ca UTA. sa iasa invingatoare din acest meci cu soldovenii mai ales ca vor veni dupa un meci infernal cu Dinamo apoi se vor duce in deplasare la Medias cu Gazul, alta deplasare grea , deci jucatorii principali de la ei vor veni extenuati fizic si cu ceva suspendari ,deci UTA. va avea sansa ei la calificare pt. ca ei vor juca in mare parte cu rezerve !!! FORTA UTA !!!

    0
    0
  2. Atentie !!! Informatie de la liga2a .ro ca pe nea POPICA nu il intereseaza cupa Romaniei sub nicio forma si ca va baga rezervele la acest meci pt. ca pe dumnealui il intereseaza mai mult campionatul, oare asa sa fie sau o fi vreo strategie de-a lui !?

    0
    0
  3. Daca Mioveniul castiga contra Liesti..si nu vad alt rezultat,si totodata UTA trece cumva de Poli Iasi….se zice ca in fotbal nu le-ai vazut niciodata pe toate….
    Dar apoi daca UTA sa mai si infrunte Mioveniul in Cupa,daca este posibil,atunci ma jur ca le-am vazut pe toate….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button