Sporturi de contactzTOP ARTICOLE

Arădeanul Edi Gafencu, surprinzătorul campion al piramidei Colosseum Tournament…pentru alții: „M-am dus după centură și a mea a fost!”





Practicant de kick-box de la vârsta de 15 ani, Eduard Gafencu a intrat în circuitul profesionist de aproximativ un an zile. A făcut-o la Box Club Ruben Stoia din Aradul Nou, acolo unde s-a pus din nou pe picioare după aproape trei ani de pauză, iar luni seara a câștigat piramida Colosseum Tournament de K1 în limitele categoriei 81 de kilograme.

În gala de la București, arădeanul a disputat și câștigat două meciuri. În semifinală l-a bătut pe Adrian Cibu prin KO, clujeanul venind după o altă piramidă extrem de valoroasă de opt sportivi, în care și-a învins adversarii doar înainte de gongul final. Apoi, în finala din urmă cu două zile, Edi Gafencu nu i-a dat nicio șansă nici lui Adelin Mihăilă. Elev al lui Leondard Doroftei, bucureșteanul a fost făcut KO de arădeanul de 25 de ani spre finalul disputei, rămânând minute bune pe podea după lovitura dură a lui Edi.

Bucuria sportivului din orașul nostru a fost imensă, însă acesta nu e de acord cu postura de outsider pe care i-au dat-o specialiștii. „Poate că pentru unii victoria mea e o mare surpriză, dar nu și pentru mine. M-am dus după centură și a mea a fost. Nu mai eu știu cât muncit de la o vârstă destul de fragedă și mai ales în ultimul an cu Ruben Stoia, căruia îi mulțumesc și pe această cale. Mai doresc să mulțumesc familiei mele ce m-a susținut necondiționat, dar și Dey Security, domnilor Flavius Măduța și Marius Bold, doamnei Angelica Tocăian și Atletic Vesa, sala la care mi-am făcut majoritatea antrenamentelor de forță”.

Devenit și „Best Fighter of the Night” după cele două victorii spectaculoase din Sala Polivalentă din Capitală, Edi Gafencu poate trece la nivelul următor, luptele în „Glory” . Până în acest moment, arădeanul a disputat 8 meciuri la profesioniști, le-a câștigat pe toate, 5 prin KO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button