Șoimii Lipova

Examen de maturitate pentru liderul Lipova: „Să scoatem ceva pozitiv pe terenul unei echipe peste valoarea locului din clasament”





Singura echipă cu punctaj maxim dintre cele 80 care au luat startul în noua ediție a eșalonului terț are parte de o deplasare incomodă. Șoimii Lipova joacă sâmbătă la Galda, acolo unde Industria nu mai e formația de top din anii trecuți, dar rămâne o nucă tare mai ales pe teren propriu. Sau cel puțin așa era în stagiunea 2016-2017, când activa în seria arădenelor. Se joacă de la ora 17, iar sportarad.ro va acoperi în format live-text meciul.

Teamul din județul Alba pare cu atât mai periculos cu cât e în foame mare de puncte. S-a deblocat de abia pe terenul conjudețenei din Ocna Mureș, echipă ce pare condamnată încă de pe acum la cum a arătat în primele patru runde. Pe de altă parte, trupa lui Paul Ciucă trebuie să apere onoarea Albei, într-o rundă în care, pe „Cetate” se înfruntă rivalele Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir, pretendentele la promovare într-o serie imprevizibilă. La primul duel direct din istorie cu gruparea lipovană, găldenii nu prezintă probleme certe de efectiv. Deși nu s-a antrenat câteva zile, căpitanul Haiduc are șanse să evolueze sâmbătă, în timp ce Gergely și Cernea revin după accidentări.  Împrumutat de la Unirea, juniorul Adam încă își așteaptă actele, ce ar putea sosi până la ora jocului. „Întâlnim liderul campionatului, o echipă în mare formă. Noi, deși am câștigat un meci important etapa trecută, suntem în continuare avizi de rezultate și, deși va fi foarte greu, ne vom lega de orice meci, indiferent de valoarea adversarului, pentru a face punct sau puncte”, a precizat Paul Ciucă, antrenorul Industriei, pentru ziarulunirea.ro

De la nivelul celor 12 puncte și al golaverajului de 19-4, „șoimii” ar trebui să plece cu prima șansă. „Toate partidele le abordăm la fel,  nu contează adversarul. Vrem să câștigăm tot sau cel puțin să scoatem un egal. Sper să fim sănătoși și la următorul calup de 4 meciuri pentru a reuși ceva apropiat de cele 12 puncte obținute, în condițiile în care nu ne dădea nimeni nicio șansă. Chiar și fără nea’ Ion, șoferul nostru obișnuit, care a suferit o operație și așteaptă de la noi vești bune, mergem la Galda după aceeași rețetă ca la Ocna Mureș. Ajungem de vineri la Alba Iulia, sâmbătă dimineața facem și un antremanent ușor și apoi la meci. Am studiat jocul celor de la Galda, sunt în revenire.  E clar că locul din clasament nu reflectă valoarea echipei, suntem conștienți că ne așteaptă un meci greu, din care, repet, ne propunem să scoatem ceva pozitiv”, anunță Radu Pop, președintele „alb-albaștrilor”. Exceptându-l pe Iova, accidentat pentru o perioadă mai lungă, lipovanii nu au probleme de lot la Galda. A revenit și Mădălin Popa, care se bate pentru un tricou titular cu Dobrean.

De menționat ar mai fi că se înfruntă doi dintre cei mai în formă atacanți. Găldeanul Alexandru Cioară și lipovanul Kevin Trabalka vin după hattrick-uri în rundele precedente și sunt principalele pericole pentru cele două porți și sâmbătă.

Formații probabile:

Galda: Lepădat – Schiau, Haiduc, S. Fulea, Boancă – D. Lupșan – Frențiu, Al. Costea, Cernea – Cioară.

Lipova: D. Filip – Savin, Calvin, Vasiu, Filimon – C. Poiană, Dobrean, S. Popa, D. Rusu – Sulea, Trabalka.

Arbitri: Constantin Olaru – Marian Costache (ambii Râmnicu Vâlcea), Elena Mazilu (Cluj-Napoca)

Observatori: Lorant Szanto (Târgu Mureș), Nicolae Dima (Gorj)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button