UTA Arad

Ionuț Popa: „O frustrare ieșită din comun, din păcate nu pot intra în mintea jucătorilor”





UTA pierde al doilea meci consecutiv în Liga a 2-a contra unei echipe ilfovene. De fapt, arădenii au făcut pe rând din Academica Clinceni și Sportul Snagov lideri în eșalonul secund la capătul unor partide în care s-au bătut aproape singuri. În urmă cu 5 zile, trupa lui Poenaru pleca cu toate punctele de pe Mureș la singurul șut pe spațiul porții lui Bodea, pentru ca azi foștii utiști să le predea o lecție de pragmatism actualilor, iar „Bătrâna Doamnă” rămâne pe zero după ultimele 180 de minute oficiale.

Figura lui Ionuț Popa de la finalul disputei de astăzi, de la Ghermănești, a vorbit de la sine. Experimentatul tehnician a rămas înmărmurit pe bancă și parcă nu-i venea să creadă că echipa sa a pierdut totul în ultimele secunde, în condițiile în care avea posesia mingii la autul de poartă bătut de Bodea. „Chiar nu-mi vine să cred că portarul nostru a degajat acea minge pe centrul terenului, în loc să o arunce undeva în benzi, poate chiar în aut. Apoi Manea s-a dus să sară la cap tot pe la mijlocul terenului și s-a născut acel gen de fază la care nu credeam că o să asist în cariera mea. Am mai văzut pățind pe alții, e drept nu de prea multe ori, dar mie nu mi s-a mai întâmplat ca echipa mea să aibă mingea cu 10-15 secunde înainte de final și să ia gol. Nu vă puteți imagina frustrarea pe care o simt eu și colegii mei, mai ales că acest eșec vine după un altul total nemeritat, cu Clinceniul. Ne-am bătut două echipe ce nu au arătat mare lucru, de fapt au făcut în așa fel încât să ne batem singuri. În asemenea situații, ori faci infarct, ori îți tragi un glonț în cap dacă ai un pistol la îndemână”, spune antrenorul „roș-albilor”.

„Mister” nu s-a limitat la cele două nume de jucători pomenite la ultima fază a meciului, considerând că: „Foarte mulți jucători m-au dezamăgit azi, căci nu totul s-a rezumat la acea ultimă fază. Au fost zeci de decizii greșite luate la construcție și finalizare, sau în momentul paselor sau pătrunderilor, încât mă iau cu mâinile de cap. În loc să conducem noi la ce ocazii am avut în prima repriză sau după penalty-ul primit și să ne scoatem adversarii la joc pentru a-i prinde pe contraatac a-i bate rău, ne batem pur și simplu joc de tot ce facem și tot ce pregătim. Eu antrenez, îi aduc pe fotbaliști într-o anumită formă sportivă și lucrez la relațiile de joc, dar, din păcate, în mintea jucătorilor nu pot intra. Nu pot să-i fac pe jucători să gândească situațiile ce apar în timpul unui joc așa cum le gândesc eu. Ceea ce am pățit noi azi numa proștii pățesc. Și, până la urmă, deciziile ce le-au luat jucătorii noștri azi denotă calitatea lor fotbalistică”.

Într-adevăr, momentul psihologic al confruntării s-a consumat la ratarea penalty-ului de către Alex Pop. „Fiindcă nu avem un specialist al loviturilor de la 11 metri, bate cine ia hotărât mingea și-și asumă rapid responsabilitatea”, a mai explicat Ionuț Popa.

26 comentarii

  1. La sfarsitul meciului cand la luat in vizor camerele de luat vederi pe Ionut Popa, la ce fata avea ,am zis ca face infart , doamne fereste !!! Pai este si normal cand vezi ca, pierzi un meci care l-ai avut in mana si pana la urma sa pleci acasa la Arad cu zero puncte in ultimile secunde ale meciului, si culmea culmilor ,sa te bata doi aradeni care au fost in curtea ta pana nu demult !!!

    0
    0
      1. Nu @Gabriel..Din ce am vazut eu,Snagovul s-ar fi multumit si cu un egal in cele din urma.UTA si-a dorit mai mult victoria, neaparat!Altfel ar fi tras de timp!Cred ca jucatorii UTA-ei, simtind ca mai pot marca, nu au mai respectat sarcinile de joc,sa se inchida,ca sa tina de un egal,probabil echitabil in conditiile in care 2 schimbari au fost facute nevoit,vrand- nevrand…
        Nu stiu…doar cred asta…Nu este de rau!UTA nu baga autobuzul in poarta la disperare, ci joaca fotbal deschis,incercand constructii de jos,nu bubuieli in fata!
        Iar spun,stereotip:atunci cand vad dorinta,dedicare si vointa sunt suparat doar pe moment!HAI UTA!
        In toata tristetea mea,ar fi imposibil sa nu remarc suporterul UTA-ei,unicul caruia i s-a auzit vocea..UTA!UTA!UTA!De l-au remarcat si moderatorii si cameramanii Digi!
        Culmea a fost,ca langa el,era unul mai tacut,imbracat in violet!
        Luciane..cine era?Cel din Campina,banuiesc?Felicitari si ii multumim,oricare ar fi fost el!

        0
        0
  2. bate cine e mai in forma in meci ,cine da gol pina la penalty ex. Cipri Rus e in vina .restu e abureala cu am exersat la antrenamente e.t.c. si lasam adormitii sa bata . pl.mea.am inceput cu niste sperante in acest campionat si vad ca se duc din nou. facem satele de bucuresti cu pula mare . vreau UTA in liga 1 !!!!!!!!!!!!!!

    0
    0
    1. vezi ca ai uitat sa iti iei medicamentele. Tu vorbesti ma securistule? La cata lume ai jignit aici, ar fi trebuit sa fii de mult banat. Altfel, ai tai tot titulari? Imi placi cum eviti subiectul asta lingaule

      0
      0
  3. Ar trebui ne-a Popica sa se retraga , își bat joc de el , cu asemenea jucatori poți face infarct , ceva este la mijloc ori pariuri ale unor jucatori ori … !!!

    0
    0
  4. Bravo Chetan Daniel, bravo bravo si de o mie de ori bravo pt. ce ai comentat !!! Cum dracu sa te bata satele astea de fiecare data ,este strigator la cer ,si eu vreau UTA. in liga1a de ani de zile dar nu vezi ca nu se poate ,parca este un blestem la UTA. de nu poate sa razbeasca , nu stiu ce se intampla ca mor de necaz cad vad ca te bat satele astea , un oras mare cum este Aradul si cu o echipa de mare traditie nu iti vine sa iti versi nervii !? Ma daca te batea Petrolul, Argesul ,Mioveniul nu ziceam nimic dar sa te bate Clinceniul si Snagovul si mai ales sa te mai bati singur pe mana ta, este prea de tot firar al naibii sa fie de fotbal !!!

    0
    0
  5. Uta nu a fost pe val ,sa nu uitam ca am luat două goluri dela Daco getica, echipa de amatori , ,am batut apoi echipe de mijl clasamentului iar cind am dat de echipe de locul 1-3 am plecat invinși .Uta momentan atît poate ,nu are lot valoros iar unii se cred prea mari vedete ,cine credea ca uta va scoate rezultate bune cu primele clasate ,nu are habar de fotbal . Stam si asteptăm sa vedem ce va mai fi incontinuare .

    0
    0
    1. Ai avut meciurile la mana ta ! Asa ceva nu pierzi! Mai ales cu echipele de frunte! E un plus de motivatie !

      0
      0
  6. Cu tot respectul , dar cred ca Pop e foarte slab ! Cipri Rus e mult mai pragmatic spre exemplu ! La meciuri cu miza nu executa decât un jucător cu nervii in rucsac , nu o figurație de Pop ! E părerea mea !

    0
    0
  7. Mai bine spuneai ca tu cu antrenamente tale ii accidentezi pe toți nu ii bagi in forma sportiva… de când e noua UTA nu am avut doi accidentați intr-un meci plus alții de când a început campionatul…din nou toți sunt prosti doar tu și colegii tai sunteți…hoți!!!

    0
    0
  8. Perfect adevarat Marius . Sint mai multi figuranti nu doar Pop. Oricum meci slab facut de Uta cel putin in prima repriză jale mare , nici un sut sanatos pe spatiul portii nu poti emite pretentii la victorie cind joci asa. In a doua repriza parca au incercat ceva ,dar slab foarte slab .

    0
    0
  9. Curentul nou la echipa nu poate trece rampa !La acest nivel depinzi de jucători. Ii spui lui Manea nu dribla și el merge înainte sau portarul a apărat un 11m și crede că le știe pe toate! Pedepsești pe unul și pe urmă îl bagi in teren .!Ce poți face?? Primul semnal de alarma a fost totala anarhie din atac!! Noi tot cu ochii pe apărarea care ne-a făcut atâtea în trecut. Chiar și azi ,dacă 40% din acțiuni ar fi fost coerente altul ar fi fost rezultatul ! Cum poți lua gol pe ultimele secunde ? Adevărat că se întîmpla și pe la străini dar la lupta mare și cu efectivul dublat,chiar 22 de jucători în careu.!!Adică infringeri glorioase. Din păcate acestea te coboară !!

    0
    0
  10. Cind esti o echipa de traditia Uta Arad , joci fotbal , suturi de la distanța faci pe ala in patru si stai calare pe adversar maninci terenul , dar azi nu ai cu cine .speram ca in viitorul apropiat sa avem si noi bucuria sa o vedem pe UTA zdrobind adversarii …

    0
    0
  11. Da DASCALE, atata poate acesti jucatori care joaca la UTA., dar nici asa sa iei bataie in halul asta, de a ras tot satul Snagov sa te bati singur pe mana ta si de la doi aradeni Buia care a dat golul si Hlistei aradean get beget care a scos 11m, pai nu este de plans de oftica !? Ce sa se intample Dascale dupa acest meci ? Va merge in continuare in acelas ritm ca de promovat ,NICIODATA la cum decurg lucrurile. Pana nu va veni niste patroni seriosi cu bani care sa faca intradevar ceva bun si sa o promoveze pe UTA., nu se va intampla nimic tot in liga2a va fi UTA. multi ani si deacum incolo !!! Deci sti melodia aia, BANII VORBESC , BANII VORBESC , BANII VORBESC !!!

    0
    0
  12. Terminati cu prostia asta,, satu x sau y” importanta este finantarea, satele astea au finantare cum no sa aiba uta in 100 de ani, decat sa tot vorbiti ca papagali mai bine ati cauta voi finantare in satu nostru Arad. Apucati-va de treaba ca altfel anul viitor o sa avem mare derby cu cermeiul

    0
    0
  13. UTA nu are căpitan se trage la sorți in fiecare meci cine va fi ( poate va fi unul de pe banca la vreun meci!!!)… UTA nu are executant de penalty ( bate cine este mai in forma!!!)… UTA ARE ANTRENORI?

    0
    0
  14. Tot Popa era la echipă când ne.a bătut Snagovul cu 4-1 la noi acasă … adică la Șiria!
    Și.a facut altă echipă acum pe criterii doar de el știute și acceptate de toți ceilalți din conducere… și rezultatele încep să se vadă deja! Adică antirezultatele! Iarăși dă în jucători…. ca nu poate intra in mintea lor… ca asta e calitatea lor fotbalistică…. deja ne e greață băi Popa de scuzele astea! Ziceam mai deunăzi…. doar lamentări și atât! Mediocritate și atât! Zicea Păcurar ca Hlistei și Buia au vrut eu să plece! Pesemne știau ce gânduri are Popa și de aia au plecat sau au fost „încurajați” să plece!
    Putea atacul de la UTA să fie cu Rus, Hlistei și Buia???? Putea! Și încercat un 4-3-3???? Dar dacă suntem tributari unei mentalități de mediocri atunci ce tot vorbim de promovare??? Cică l.au adus pe Popa pentru salvarea de la retrogradare…. mediocritate pe față!
    Zicea careva de aici despre in derbi Cermei-Uta…. hmmmm!

    0
    0
  15. Asa sunt antrenati, asa joaca. Nu infarctul,nu glontul, poate demisia . Pentru ca atat se poate. Vesnic nemultumit , suparat , toti sunt de vina( clubul ,bugetul, jucatorii, salariile,arbitrii ,adversarii, terenul,etc.) Tot timpul problemele sunt in alta parte,ne plangem ca si curvele! Poate ca problema este mai aproape de dumneata, d- le Popa. Ar trebui sa ne asumam cateva rezultate, ce spuneti? Manea fundas drept! Este urmatorul pe care- l va pune pe banca. Iar tinerii ne pleaca sau sunt imprumutati pt. ca nu avem rabdare cu ei. La varsta asta nu ma mir. Eu cred ca sunteti obosit si saturat de fotbal. Nu avem nici un obiectiv(da, sa nu retogradam). Am inteles. Propun tuturor juniorilor clubului sa semneze cu d- l Opria. Poate asa intra in vederile d- lui Popa. De curiozitate , cine stie ce salariu are El Hasni? Poate pe banii acestia crestem 3 fundasi tineri , de viitor! Pana atunci, Hai UTA!!!

    0
    0
  16. Vorbind despre declaratia lui Ionut Popa as spune ca si dansul are o parte de vina, la esecul asta.!. Nu exista varianta sa nu ai 1-2 care sa bata penalty, cu „sange ree”, cum vine asta , daca un junior intra si ia el mingea poate sa bata penalty, ….ca „isi asuma raspunderea” ? Sa fim seriosi 2 Coulibaly a jucat singur la inchidere, unde era Oprea , mijlocas dreapta , la utimul gol, dar Cublesan ?, Se stia ca , la ultima faza, vine o minge lunga, ce cautau ei si in plus si Costin,in fata ? Cit isi mai permite Manea sa faca pe „tehnicul”, dribland riscant,singur cu adversarul, linga careu, la gol si el are o parte de vina. Apoi cartonase aiurea, luate ” a proasta”,…care se vor aduna, mai tarziu.La fel cum spui, tranzitia in atac o face binisor doar Enescu, Cublesan, daca nu primeste mingea gesticuleaza a lehamite, cind o are …o pierde. El si Vadrariu nu arata a se teme de antrenor, se repliaza ca melcul, dupa ce pierd mingea.. UTA a jucat ofensiv doar dupa ce am luat gol. Desi au intrat pe parcurs Vadrariu si cublesan se intorceau in ritm de melc inapoi, desi nu erau obositi, e vorba de…lehamite si lipsa de disciplica. Degeaba mergeti cu avioanele, daca in teren unii produc infantilisme de vedeta cu ifose.Astept de la Popa sa bage mai muta disciplina,nu sevede ca unii s-ar teme daca nu ii respecta indicatiile. Am pierdut, nu e un capat de tara,, dar televizandu-se meciurile nu mai poti veni cu explicatii de tipul : „…Eu antrenez, îi aduc pe fotbaliști într-o anumită formă sportivă și lucrez la relațiile de joc, dar, din păcate, în mintea jucătorilor nu pot intra. Nu pot să-i fac pe jucători să gândească situațiile ce apar în timpul unui joc așa cum le gândesc eu. Ceea ce am pățit noi azi numa proștii pățesc. Și, până la urmă, deciziile ce le-au luat jucătorii noștri azi denotă calitatea lor fotbalistică”. Ai grija Popica, ca faci parte din grup si intri si dta la categoria : ‘numai prostii platesc”. Eu nu vorbesc emotional, eu astept ca antrenorul Ionut Popa sa fie atuul principal la UTA, ca …nu are presiune, are mina libera, si nu vad ce ce ar trece cu vederea prostiile unora, sau sa il bage pe Oprea mereu, si degeaba. Ionut….nu te supara …pe mine, stii ca nu spun aiureli !

    0
    0
  17. Nu am nimic cu Bodea, dar sper ca Ionut Popa sa se tina de promisiunea facuta si sa titularizeze pe Orlic pt ca am luat 2 goluri. Cuvantul dat trebuie onorat, atat!

    0
    0
  18. Baieti, cu atata specializare in fotbal, cum vad eu la voi, nu, mai bine mergeti voi in …. Germania!? Sau oriunde altundeva pe afara!? Ma bucur pentru noi, pentru mine, pentru voi, ca sunteti cu sufletul, cu inima, cu fapta, langa UTA! Dar ne-am bucura daca, a-ti fi mai putin, cu gura! RABDARE! Stiti ce e aia? Cu rabdare si gandire pozitiva, cu respect fata de munca altora, asa se construieste o echipa, un club! De fapt, trebuie (s)puse invers! Altfel, vorba mesterului Manole, „ce se construieste ziua, se darama peste noapte”! Noi, Aradul, UTA, sa stabilizam bugetul, sa facem stadionul, sa organizam clubul, sa construim echipa, sa cultivam performanta obtinuta prin truda nu ocazional, ….., sunt atatea de facut!

    0
    0
  19. @ Nealcosu-„….Cu rabdare si gandire pozitiva, cu respect fata de munca altora, asa se construieste o echipa, un club! De fapt, trebuie (s)puse invers! Altfel, vorba mesterului Manole, „ce se construieste ziua, se darama peste noapte”!…” De acord, dar…citi ani de rabdare ..dureaza …o noapte,…pentru tine !

    0
    0
  20. Vedețiva de treaba UTA va promova când toți acești mulgatori nu vor mai fi în staff, când acest asa zis salvator jita falca nu va mai fi primarul acestui oraș transformat în sat de realizările lui ca și pe vremea răposatului doar pe hârtie, când aceasta istorie va avea cu adevărat un investitor și se va face totul normal fără compromisuri și interese meschine.
    Va fi greu dar mai tragem speranțe ca se va întâmpla asta

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button