Handbal

Rezultatele hadbalistelor impun o sală de sport modernă la Chișineu-Criș: „Domnul primar Burdan ne-a asigurat de sprijinul său”





Echipa de handbal feminin a schimbat foaia odată cu numirea pe banca tehnică a lui Sebastian Tudor. Beneficiind și de transferuri importante, precum: Sabine Klimek (SCM Timișoara), Mihaela Damian (Viitorul Cluj), Roxana Boldor, Jessica Snakovski, Denisa Tudose și Lorena Roman (toate de la CSȘ 2 Baia Mare), antrenorul orădean a dat o altă față echipei, iar începutul a fost perfect: trei victorii din trei meciuri.

Ultima dintre ele a sosit ieri, la un gol diferență (30-29) contra lui CSU Reșița. Meciul s-a disputat în Polivalenta arădeană, casa provizorie a Crișului și spunem asta fiindcă autoritățile locale au în plan construcția uneia noi în orașul de pe Crișul Alb. Cu atât mai mult cu cât echipa pare capabilă să ducă cu brio lupta pentru promovarea în Liga Florilor. „Rezultatele bune de până acum nu schimbă perspectiva asupra sezonului. Avem o foame de rezultate după ce această echipă a terminat pe penultimul loc anul trecut. Acum, după schimbările din lot și de pe banca tehnică, obiectivul este clasarea pe locurile 1-3 în seria noastră. De promovare nu se poate discuta, pentru că noi nu avem sală proprie. Am fost la domnul primar Burdan pentru a-l felicita de ziua sa de naștere și  ne-a asigurat de sprijinul și că ne va construi o sală. Sper ca aceste victorii să ambiționeze atât consilierii locali cât și pe domnul primar, căci, altfel, din punct de vedere al bugetului și condițiilor lucrurile merg în direcția bună. Crișul are un proiect pe trei ani, în momentul în care sala se va construi, atunci putem vorbi și despre promovare”, a explicat antrenorul Tudor. „Nu știu ce să spun despre promovare, dar deocamdată nu avem sala noastră și, deci, n-am avea cum să promovăm”, a punctat și căpitanul echipei, Roxana Boldor.

Teoretic, Crișul Chișineu Criș ar putea ajunge în Liga Florilor continuând să-și joace meciurile oficiale la Sala Sporturilor Victoria din Arad, dar riscul ar fi prea mare. În sportul cu mingea la semicerc, este foarte important să evoluezi măcar acasă pe același parchet pe care te antrenezi. Acum, Klimek et. comp. se pregătesc în actuala sală de sport din Chișineu-Criș, una necorespunzătoare pentru organizarea partidelor oficiale, iar pe puncte joacă la Arad. Antrenorul și jucătoarele „alb-albastre” doresc să evite această situație în cazul în care vor ajunge să se bată cu forțe precum CSM București sau SCM Râmnicu Vâlcea.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button