UTA Arad

„Mister” își perie adversarul din Cupă: „Iașiul, unul dintre cele patru cluburi din primele două ligi care joacă fotbal”





Ionuț Popa este e foarte apreciat la Iași. Tehnicianul deține cifre impresionante pe banca echipei din Copou, pe care a antrenat-o cu succes timp de cinci sezoane în prima ligă. E – practic – cel mai longeviv antrenor în Dealul Copoului, devânsându-l pe Ilie Oană.

La conferința premergătoare meciului  de mâine, din 16-imile Cupei României, antrenorul UTA-ei a vorbit cu respect despre trupa din orașul celor 7 coline. „Poli Iași este echipa la care am activat cel mai mult ca antrenor, sunt antrenorul care a adunat cele mai multe meciuri din istoria acestui club. Iașiul este ca o a doua casă pentru mine, m-am simțit foarte bine acolo timp de 7 ani și mi-am făcut foarte mulți prieteni cu care păstrez legătura și astăzi. Mi-aș fi dorit un alt adversar pentru că, în opinia mea Iașiul, Craiova, Viitorul și Steaua sunt singurele echipe din primele două ligi care joacă fotbal, spre deosebire de restul care doar încearcă. Și am mai remarcat ceva. În fiecare perioadă de transferuri, cei de la Iași își aduc jucători străini de mare calitate. Îi felicit pentru că pot aduce jucători gen Qaka, Platini sau Flores. Ieri am vorbit în direct la Digi 24 Iași într-o emisiune în care era prezent Andrei Cristea. El spunea că meciul de mâine va fi greu pentru ei, iar eu susțin că noi vom avea o partidă foarte grea pentru că diferența de valoare între prima ligă și cea de-a doua e mare, poate chiar foarte mare.”

Președintele clubului din prima ligă, Adrian Ambrosie, le-a propus utiștilor să facă ei deplasarea până la Iași beneficiind de încasări, dar conducerea și antrenorul UTA-ei au refuzat pe loc. „Nici nu am luat în considerare oferta celor de la Iași de a disputa meciul acolo. Iar dacă o luam am fi cerut foarte mulți bani, o sumă pe care nu puteau să ne-o dea. Am fost într-o situație similară în 2007, când eram antrenor la Iași și trebuia să disputăm un sfert de Cupa României cu Poli Timișoara la Pitești. Dar până la urmă, am fost de acord să jucăm meciul pe <<Dan Păltinișanu>> și nu ne-am ales cu nimic. Am pierdut cu 2-1 și am ieșit pe minus și financiar datorită cheltuielilor cu deplasarea și a audienței scăzute de pe stadion” a explicat „Mister”.

Ionuț Popa a avut trei mandate la Iași: 2004-2009 (în prima ligă), 2010 (când a fost demis în urma unui conflict cu patronul Ionuț Negoiță) și 2011-2012, când a și promovat în Liga 1 cu trupa din Copou.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button