Baschet

FCC ICIM la Satu Mare al 30-lea sezon consecutiv pe scena primului eșalon: „Încrezători în forțele noastre”





Peste aproximativ 24 de ore începe o nouă ediție de campionat, una aniversară pentru baschetul feminin românesc. Echipa feminină a Aradului pornește la un nou drum, pentru cel de-al 30-lea sezon pe prima scenă.

Stagiunea 2018-2019 este una specială și pentru suflarea baschetbalistică din România. Liga Națională (fosta Divizie A) a ajuns la cifra cu numărul 70, ICIM-ul fiind în topul select al echipei românești cu 9 titluri de campioană cucerite.

FCC ICIM Arad a fost repartizată în prima grupă valorică, alături de Sepsi Sf. Gheorghe, CSM Satu Mare, CSM Târgoviște, Olimpia Brașov și U Cluj Napoca.

Cu un tehnician nou pe banca, în persoana lui Miljian Medved, arădencele vor aborda prima partidă cu un moral excelent. În dubla confruntare din Cupa României, care a deschis sezonul competitional, „galben-albastrele” au reusit o calificare dramatică în compania CSU Brasov. Cu scorul general de 136-135, aradencele au avansat în turul următor.

Debutul echipei va avea loc sâmbătă, 6 octombrie, de la ora 18:00, la Satu Mare, în sala LPS din localitate împotriva CSM.  „Ne așteaptă un meci foarte dificil. Jucăm cu o echipă foarte puternică din campionatul nostru, vicecampiona de anul trecut. O echipă cu multe individualități, o formație care are pe fie care post cate două jucatoare, ceea ce e foarte important în baschetul modern. Mergem încrezători în forțele noastre. Probleme în lot există în continuare, dar ne-am pregătit toată săptămâna să arătăm un joc bun și un baschet calitativ pentru începutul acestui campionat,” au fost cuvintele antrenorului formației arădene, sârbul Miljan Medved.

Lotul formatiei va fi format din: Miljana Dzombeta, Leeza Burdgess, Brankica Hadzovic, Dora Ardelean, Teodora Neagu, A’lexus Harrison, Marta Fodor, Anamaria Ciotir, Adela Mercea, Rita Bartok, Ana Glisici, Alexandra Rotariu și Timea Peter.

3 comentarii

  1. Succes !
    se poate ajunge la meciul 900 in Liga Nationala
    primul joc din sezonul 2018-19 este cel cu numarul 878.
    ar fi bine sa se ajunga si la 65000 pubcte inscrise Pentru a atinge aceasta cifra ar trebui inscrise 2644 puncte.
    nu cred ca e o cifra greu de realizat,depinde de eficacitatea jucatoarelor si de numarul de jocuri
    Sper ca sa existe puterea financiara ca echipa sa termine campionatul si sa ramina macar in primele sase.
    Stiu ca totul depinde de bani.
    Daca nu sunt bani nu poti sa ai jucatoare de valoare
    Daca nu ai jucatoare de valoare nu ai performante
    In ceea ce ma priveste eu multumesc lui Dumnezeu ca aceasta echipa mai exista.
    Atit mai are Aradul
    pe FCC ICIM si pe AMEFA la polo
    Ce mi as dori
    Un lucru simplu
    Ca la fiecare joc de acasa sa fie minim 1800-o mie opt sute- spectator in sala In NBA sunt de la 18000 in sus si biletul nu costa 5 lei In NBA nu exista intrare GRATIS.
    imi mai doresc ca in deplasare aceasta echipa ce reprezinta Aradul sa nu mai joace in fata a 7-sapte- sau 15 spectatori
    Succes, inca o data !

    0
    0
  2. Incepem un nou sezon la baschet feminin si il incepem cu 2 meciuri foarte dificile.Azi in deplasare la Satu Mare si weekend-ul viitor acasa cu Sf.Gheorghe.Practic in aceasta prima faza cred ca vom avea un singur duel mai facil,cel cu Clujul care are o echipa foarte tanara.Decisive pntru ocuparea unei pozitii bune la finalul primei faze vor fi meciurile cu Targoviste si Brasov.In opinia mea clasarea pe locul 6 sau chiar 5 la finalul campionatului inseamna ESEC.Cat despre numarul spectatorilor de la meciurlie de acasa ale aradencelor,experienta ultimelor 3 sezoane (mediocre din punct de vedere al performantei)nu ne da mari sperante ca macar ne-am apropia de cifra de 1800 de spectatori(oricum capcitatea salii Victoria e de 1300 locuri pe scaune).Eu as fi foarte multumit daca pentru inceput ar fi macar 500 de spectatori care sa incurajeze echipa la meciurile de acasa.Pana la urma un lucru e cert.Rezultatele pozitive si spectacolul oferit de jucatoare atrag publicul in tribune.Acestea fiind zise,doresc mult succes echipei mele favorite ICIM ARAD in noul sezon si sper ca toti cei implicati in viata echipei(conducere,antrenori si jucatoare)sa constientizeze ca in ultimii ani au ramas datori aradenilor pasionati de baschet si acum(in acest campionat) ar fi momentul sa isi ia revansa.HAI ICIM ARAD !!!

    0
    0
  3. Succes echipei de baschet, in noul campionat.A mai ramas baschetul, fotbalul, polo si poate …tenisul de masa. In rest sportul, la Arad este vitreg. Ca si la fotbal, finantarea baschetului este modesta si a astepta mari rezultate mari e greu. Strainele, cu mici exceptii, nu sint teribile, ce e bine este ca se mentine traditia de a avea aradence in echipa. Si eu as fi fericit cu o medie de 500 de spectatori acasa,din pacate in scoli, in facultati nu se face publicitate meciurilor. Inca odata S U C C E S !!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button