Crisul Chisineu-CrișzTOP ARTICOLE

Bătaie pe podium între nou-promovate! Dumbrăvița nu vrea să-și strice procentajul maxim acasă, Crișul ține la invincibilitate!





După șapte runde, pe podiumul seriei a IV-a a Ligii a 3-a se află o formație promovată în 2017 și alte două venite din fotbalul județean în urmă cu 4 luni de zile. Lipova e lider, la trei puncte peste ACS Dumbrăvița (locul 2) și 4 peste Crișul Chișineu Criș (locul 3), iar distanța față de una dintre ele, dacă nu de ambele în cazul unei remize mâine, se poate mări. Așadar, miza e destul de mare, un adevărat derby de clasament. Dar și un adevărat derby Timiș – Arad și asta pentru că ambele combatante se bazează pe mulți fotbaliști originari din cele două județe rivale, cu meciuri în primele trei eșaloane din România. Jucători experimentați, apropiați valoric, care vor atrage destui oameni la stadionul din localitatea de la marginea Timișoarei.

„Alb-verzii” tocmai au spart tabuul formaților arădene, cu un succes la Cermei. Înainte de acest meci, Dumbrăvița a salvat cu mult noroc un punct la Sebiș și a fost umilită (2-7!?), la Lipova. Pe de altă parte, însă, timișenii au victorii pe linie acasă, lucru subliniat și de antrenorul lor. „Ambele echipe sunt un mix de experiență și tinerețe, iar locurile din clasament reflectă valoarea celor două loturi. Se poate spune că e un derby de clasament. Dar, să nu uităm că jucăm pe teren propriu unde avem punctaj maxim, dar și că adversarul este neînvins, mai mult e singura echipă ce a luat un punct liderului. Deci va fi un spectacol fotbalistic între două echipe bune, antrenate, chiar dacă nou-promovate. Indiferent de rezultatul de mâine, sunt sigur că ambele echipe vom termina campionatul în primele cinci-șase locuri în clasament. Ne dorim victoria, ne pregătim zilnic pentru a câștiga toate meciurile și, în afară de dezastrul cu Lipova, suntem în grafic”, a menționat Sorin Bălu, care susține că nu are probleme de lot  pentru jocul de mâine.

Întrebat punctual despre Crișul, fostul secund al lui Ionuț Popa la ACS Poli a adăugat: „Îi cunsoc bine, sunt prieten cu antrenorii Abrudean, Lung și Pășcălău. Ei sunt punctul forte al echipei, antrenează bine și au știut să se înconjoare de jucători foarte experimentați pe linia de fund. Pavel, Maghici, Siminic și Gligor nu mai au nevoie de prezentare, iar în față Modan, susținut de Budur, Alin Mihai și Piț cu siguranță ne vor pune în dificultate. Și la juniori stau bine. Lezeu, Clej sau Ianc au valorare, iar ultimul este și golgheterul echipei. Urcă la faze fixe, are timing foarte bun, ar fi titular la orice echipă. În fine, Gâlcă este un mijlocaș de construcție, ofensiv,  combativ, cu pasă finală, este o bine foarte bine legată în toate compartimentele. Iată că efortul primarului Burdan și al managerului Cherecheși de a asigura toate condițiile de pregătire au dat rezultate. Crișul a avut program mai greu în acest debut de sezon și -totuși – s-a descurcat bine, sunt sigur că vom avea și noi un meco dificil cu ei. Pe de altă parte, mai cred că va fi un spectacol fotbalistic”.

Crișul e obișnuită cu meciuri tari în acest debut de sezon. Până acum, Pavel et. comp. s-au descurcat bine împotriva Cugirului, Reșiței, Sebișului și Lipovei, dar examenul cu Dumbrăvița are particularitățile ei. „Am urmărit parcursul bun al lor în acest sezon, i-am și văzut pe viu pe cei de la Dumbrăvița la Sebiș, unde au egalat pe final. Apoi, acea înfrângere grea de la Pîncota o consider un accident și oricum trebuie ținut cont de faptul că jucăm pe terenul lor, acolo unde au câștigat tot ce se putea câștiga. Punctul lor forte e scheletul experimentat format din Telescu, Stancu, Briciu, Nanu, Silaghi, Bîrză, fotbaliști care au jucat mai sus și care, poate, ar fi meritat să rămână sau să ajungă din nou acolo. Iar asta e valabil și pentru o bună parte dintre jucătorii noștri. Sunt conștient că și Sorin Bălu ne cunoaște foarte bine, din acest punct de vedere s-ar putea să fie un meci de genul partidei noastre cu Lipova. Cert este că ne propunem să fim foarte organizați ca echipă, dar vrem să fim mai periculoși mai insistenți și pe faza de atac față de meciul din etapa trecută. Așadar, mergem să câștigăm, dar pentru asta avem nevoie de multă inteligență în joc și să depunem mult efort”, a explicat și Adi Abrudean, antrenorul Crișului. Stegaru se operează chiar azi de menisc și – probabil – nu va mai reveni pe gazon în această toamnă pentru Crișul.

Formații probabile:

Dumbrăvița: R. Miklos – Udrea, Telescu, Podină, Liuba – Centea, Stancu – Briciu, Nanu, Silaghi – Bîrză.

Crișul: Mucha – Clej, Al. Pavel, Gligor, Siminic – Gâlcă, Ianc, Lezeu – Piț, Modan, Budur.

Arbitri: Claudiu Ștef – Cosmin Bojan (ambii din Târgu Jiu) – George Suciu (Câmpia Turzii). Observatori FRF: Florin Mărginean (Alba Iulia) și Sorin Găman (Târgu Jiu).

Așadar, ca și runda trecută, după un meci al Crișului se va înregistra o premieră în acest sezon de Liga 3-a. Ori pierde Dumbrăvița scapă puncte acasă în campionat, ori formația lui „Știli” Abrudean își pierde invincibilitatea. Partida va fi în format livetext pe sportarad.ro.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button