Gloria LT Cermei

Cermeiul caută revirimentul la Galda! Matiș: „Mai pragmatici și concentrați!”





Cele două eșecuri consecutive, e drept cu primele două clasate în seria a IV-a a Ligii a 3-a, au generat din nou discuții la Cermei. Antrenorul Radu Anca și-a pus oarecum mandatul pe masă, dar s-a optat pentru continuitate, mai ales că și jucătorii și-au asumat o mare parte din vina pentru înfrângerile cu Lipova și Dumbrăvița. Deplasare din weekend, de la Galda, poate fi meciul revirimentului pentru trupa din Țara Sămădăilor, care ar și precedentul unei victorii în județul Alba. Se întâmpla în septembrie 2016, iar atunci formația lui Aslău se impunea cu 1-0, după reușita juniorului Coșa.

Sâmbătă, tot un fotbalist sub vârstă ar putea fi protagonist pentru cermeiani. La 20 de ani, Claudiu Matiș are deja un istoric important împotriva găldenilor. În toamna anului 2016, tânărul atacant juca o dublă contra Industriei, campionat – Cupă, în tricoul Becicherecului. Punctele au revenit formației din județul Alba pe teren propriu, iar în competiția KO s-au impus timișenii, scorul fiind același 3-2. Apoi, în retur, Matiș a trecut în tricoul Ripensiei, formație ce s-a bătut până la final pentru promovarea cu teamul lui Ciucă. „Îmi amintesc că am jucat un advevărat derby pentru Liga 2-a cu ei, spre finalul campionatului. Am câștigat cu 3-0 la Timișoara, dar cei de la Galda ne-au pus ceva probleme. Ultimele două goluri le-am dat pe final. Știu că nu mai e echipa de atunci, au plecat mulți dintre jucătorii lor, dar au același antrenor și, deci, cam aceleași principii de joc. I-am văzut și în acest sezon la treabă, la meciul de la Ghiroda. Au pierdut 2-0, însă mi s-au părut o echipă destul de bună. Au jucători rapizi de la mijloc în sus, care pot pune probleme oricând dacă nu ești concentrat. Vrem să ne facem jocul nostru sâmbătă, pe un teren destul de bun, din câte am înțeles, iar dacă reușim sunt convins că ne vom întoarce cu un rezultat bun. Mă uit pe clasament și nu-mi vine să cred că am pierdut deja patru meciuri în acest campionat, mai ales că nu a existat vreo echipă care să fie peste noi în joc. Dar, trebuie să fim mai pragmatici și concentrați în joc, căci altfel punctele trec pe lângă noi și nu e deloc bine. Am avut o mini-ședință la începutul săptămânii și cu toții am căzut de acord că trebuie să ne arătăm adevărata față la Galda și întrerupem seria de rezultate negative”, a spus Matiș, autor a două goluri în această stagiune pentru Gloria Lunca Teuz Cermei, ambele împotriva Sebișului (în Cupă și campionat). Singurul absent cert din tabăra „alb-roșilor” este atacantul Dani Bulza, în revenire după operația la menisc.

După imensa gură de oxigen luată în urma victoriei italiene repurtată în disputa suferinței, cu CNS Cetate Deva, Industria are parte de al doilea examen consecutiv pe propriul teren, o confruntare deloc facilă cu Gloria Lunca-Teuz Cermei. Chiar dacă până acum arădenii au demonstrat că sunt „mielușei” pe terenuri străine.  „Suntem sub linia retrogradării, deci și acest meci, ca și cele trecute, are o presiune crescută. Ne dorim să urcăm deasupra liniei și pentru aceasta vom face tot ce depinde de noi”, a punctat pentru ziarulunirea.ro antrenorul Paul Ciucă, care nu poate conta pe Puha – accidentat, dar speră în recuperarea lui Frențiu (incert).

Așadar, sâmbătă, de la ora 15.00, în cadrul etapei a 8-a, la Galda de Jos se înfruntă echipe apăsate de griji, despărțite de trei puncte în ierarhie. De altfel, Industria și Gloria sunt singurele formații din seria a 4-a care nu știu ce înseamnă remiza (amfitrionii locul 13, cu 6 puncte, arădenii – pe poziția a 10-a).

Formații probabile:

Galda: Iancău – Schiau, Haiduc, S. Fulea, Boancă – D. Lupșan – Cernea, Al. Costea, Adam, R. Moga – Cioară.

Cermei: Gârlea – Polgar, Varga, Nistor, Lupșe – Tănase, Mihuța – Mager, Prună, Vlad – Matiș.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button