Fotbal judeteanUTA AradzTOP ARTICOLE

Doi de Popa pentru un nou stadion în județ și…Beliu în Liga 3-a!





După arena din Chișineu Criș și cu cea de la Lipova aproape finalizată, comuna Beliu se laudă și ea cu o investiție importantă în sportul-rege. Stadionul ce va avea aproximatov 550 de locuri (deocamdată sunt montate doar 325) a fost inagurat astăzi cu ocazia vizitei grupării fanion a județului, ce a și disputat un amical de 70 de minute cu formația locală de Liga 5-a.

Scorul de 5-0 în favoarea divizionarei secunde are mai puțină importanță,  reflectoare fiind puse pe noua construcție ce a înghiți destui bani de la bugetul local al comunei. „Ne bucurăm că am reușit să avem un eveniment deosebit la noi în comună și anume participarea echipei UTA la inaugurarea acestei arene. Investiția e în valoare de 1,5 milioane de lei și presupune realizarea unei tribune acoperite cu 255 de locuri și două tribune laterale cu 300 de locuri în total. Vestiarele sunt spațioase și sunt și ele dotate cu tot ce trebuie, apa se încălzește de la panouri solare, iar gazonul are și un sistem de irigare. Cheltuielile au fost suportate în proporție covârșitoare din bugetul local, prin aprobarea Consiliului Local Beliu. Char dacă a fost foarte greu, nu ne-am lăsat și am adus la bun sfârșit acest proiect și iată că rezultatele se văd, echipa de seniori și copiii beneficiază de condiții foarte bune de pregătire și competiții oficiale. De asemenea, vrem să-i mulțumim echipei UTA pentru că ne-a onorat cu prezența, am remarcat faptul că au deplasat întreg lotul și că au început cu primul 11. Așadar, mii de mulțumiri domnului Ionuț Popa, dar și conducerii clubului UTA și – bineînțeles – spectatorilor pe care îi așteptăm în continuare pe noul stadion” a declarat Emanuel „Popa” Horhat-Coras, primarul comunei Beliu, de profesie jurist dar și absolvent al Facultății de Teologie.

Antrenorului „Bătrânei Doamne” i-a revenit onoarea să taie panglica la noua arenă. „A fost frumos la Beliu. Au un teren bun, o tribună frumoasă ca la Liga I, vreau să felicit primarul și pe toată lumea de aici, le doresc să ajungă într-o ligă mai bună, poate chiar în Liga a III-a. M-am întâlnit cu foarte multe vechi cunoștințe, vin des în zona asta și îmi face plăcere să mă întâlnesc cu oamenii de aici. E a doua panglică pe care o tai cu un primar. Precedenta a fost cu mulți ani în urmă, când s-a inaugurat terenul sintetic din Iași și când a participat și actualul patriarh Daniel, care e bănățean de-al meu”, a punctat Ionuț Popa. Antrenorul echipei UTA  a mai precizat că fotbaliștii străini sosiți în probe (sud-africanul Rakoti și ivorianul Yobouet) nu l-au impresionat în mod deosebit și, probabil, se va despărții cât de curând de ei.

Autoritățile locale belene s-au îngrijit și de repriza a treia de la Primărie, piesa de rezistență fiind ceaunul de… de porc mistreț.

CS Beliu e în cărți pentru promovarea în Liga 4-a în acest sezon, aflându-se pe locul 2 în seria B a Ligii a 5-a la 2 puncte în spatele Tîrnovei.

Vom reveni cu o Galerie FOTO, dar și imagini Video de la meciul de inaugurare a arenei din Beliu.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button