Liga a 2-a

Trei demiteri și o numire în Liga 2-a: Falub și Grozavu – out de la U. Cluj, respectiv Petrolul, Bratu preia Bacăul! UTA mai joacă cu toate trei în 2018





Ultimele două zile au adus schimbări la nivelul băncilor tehnice ale grupărilor considerate mari favorite la promovarea în Liga 1. Rezultatele celor de la Universitatea Cluj și Petrolul au fost sub așteptări și ambii tehnicieni au plătit cu demiterea. Totodată, Florin Bratu a primit încrederea celor de la Aerostar Bacău, formație din subsolul clasamentului

Gâlcă, Bergodi sau Pustai în locul lui Falub?

Adrian Falub (47 de ani) a fost demis din funcţia de antrenor principal, după ce clujenii au fost egalaţi aseară, la ultima fază de joc, în partida din deplasare cu Ripensia Timişoara (scor 1-1).

 

Decizia este una neaşeptată, mai ales că ”U” Cluj are o serie de şapte partide consecutive fără înfrângere, iar Adrian Falub este cel care a preluat echipa din Liga a 3-a şi a format, alături de Ioan Ovidiu Sabău, actualul lot.

Se pare că oficialii clujeni se gândesc de mai mult timp la schimbarea lui Falub. În ultima lună, Sabău şi ceilalţi membri din conducerea executivă au purtat discuţii cu mai mulţi antrenori. Clujenii încearcă să aducă un tehnician cu cotă. S-a vorbit pentru început, de principiu, cu Costel Gâlcă şi Cristiano Bergodi. De asemenea şi Cristian Pustai a fost contactat în ultimele săptămâni. Se pare însă că discuţiile cu aceştia nu au avut finalitatea pe care o sperau oficialii lui ”U” Cluj.

Marea lovitură pe care o încearcă clujenii este însă aducerea lui Edi Iordănescu (40 de ani). Acestuia i s-a propus un proiect pe termen lung, care se întinde şi pe sezonul viitor, când clujenii speră să joace în Liga 1. Proiectul este bazat pe un sponsor puternic.

Oficialii lui ”U” Cluj încearcă să convingă o firmă importantă de IT, NTT DATA, să se alăture echipei de pe Cluj Arena. NTT DATA este sponsor la CFR Cluj, dar conducătorii ”Şepcilor roşii” au în plan să-i facă să-şi schimbe opţiunea şi să finanţeze cealaltă echipă din oraş, căreia să-i devină sponsor principal.

În cazul în care acest proiect nu se realizează, oficialii lui ”U” Cluj mai au varianta Claudiu Niculescu. Proaspăt demis de la Dinamo, atacantul care şi-a încheiat cariera de jucător la Universitatea şi a început să antreneze tot în alb şi negru este preferat de suporteri, fiind unul dintre cei mai apreciaţi foşti jucători în rândul galeriei.

După 13 meciuri desfăşurate în actualul sezon al Ligii 2, Universitatea Cluj, sub conducerea lui Adrian Falub, a înregistrat 7 victorii, 3 egaluri şi 3 înfrângeri şi are un golaveraj pozitiv: 27-13. Cu 24 de puncte acumulate până acum, ”U” se află pe locul 5, însă va fi, cu siguranţă, devansată după disputarea celorlalte jocuri ale etapei.

”U” Cluj s-a calificat inclusiv mai departe în Cupa României, în optimi urmând să o întâlnească pe teren propriu, pe 31 octombrie, de la ora 19:00, pe Astra.

Grigore, interimarul „petroliștilor” după despărțirea de Grozavu, cu Edi Iordănescu la ușă

Și Leo Grozavu (51 de ani) a fost demis de pe banca echipei Petrolul Ploieşti, conform unui comunicat emis pe pagina de facebook a clubului. 12 etapei a rezistat ca antrenor la gruparea prahoveană, locul său urmând a fi luat, pentru moment, de Octavian Grigore. Acesta coboară astfel din tribună, din conducerea administrativă, pentru a asigura interimatul până va fi găsit un nou antrenor principal. Negocierile au fost demarate deja, iar Edi Iordănescu ar fi în pole-position pentru a-i pregăti pe Chindriș. et. com. Grigore a mai condus echipa de la pornirea proiectului din 2016, în Liga a 4-a, cât şi în prima parte a sezonului de Liga 3, atunci când a fost înlocuit cu Romulus Ciobanu.

 

În cele 12 etape în care a antrenat Petrolul, Leo Grozavu a înregistrat 7 victorii, 2 egaluri, 3 înfrângeri şi un golaveraj pozitiv: 25-10.

Odată cu demiterea lui Leo Grozavu, în lot au fost reprimiţi şi jucătorii Mirel Bolboaşă, Paul Antoche şi Sergiu Arnăutu, excluşi de fostul antrenor. Aceştia nu au scăpat însă de sancţionaţi din partea conducerii pentru abateri disciplinare.

„Începând de astăzi (n.a. 18 octombrie) FC Petrolul Ploieşti a decis rezilierea contractului antrenorului principal Leo Grozavu, măsura fiind luată în contextul rezultatelor sub aşteptări obţinute de către echipa noastră în prima parte a campionatului 2018-2019 al Ligii 2 Casa Pariurilor, precum şi a ratării unuia dintre cele două obiective propuse, anume calificarea în fazele superioare ale Cupei României.

Interimatul în pregătirea echipei va fi asigurat de către Octavian Grigore, cel care va coordona antrenamentele şi va sta pe bancă la următoarele jocuri oficiale ale formaţiei noastre. Stafful tehnic va fi completat, în continuare, de către Mugur Cornăţeanu (antrenor secund), Vasile Şleam (antrenor portari) şi Ovidiu Chiribici (preparator fizic).

Totodată, în urma analizei situaţiei jucătorilor Mirel Bolboaşă, Paul Antoche şi Sergiu Arnăutu, au fost identificate anumite abateri disciplinare, însă nu de natura să conducă la excluderea lor din lot. Cei trei au fost sancţionaţi conform regulamentului de ordine interioară, iar, de astăzi, s-au prezentat la antrenamentele primei echipe.

În runda cu numărul 13 a Ligii 2 Casa Pariurilor, FC Petrolul Ploieşti va evolua duminică, de la ora 14.00, în deplasare cu AS Daco-Getica Bucureşti, meciul fiind programat să se dispute pe stadionul „Juventus-Colentina” din Capitală.

FC Petrolul îi mulţumeşte lui Leo Grozavu şi îi urează mult succes în continuare”, se arată în comunicatul emis de club.

Petrolul ocupă locul 6, după 12 etape, cu 23 de puncte. Lider este Academica Clinceni, cu 27 de puncte. Sportul Snagov are, de asemenea, 27 de puncte, dar un golaveraj mai slab.

După Popovici, ex. dinamovistul Bratu la cârma „aviatorilor”

În fine, și Cristian Popovici şi-a reziliat, vineri dimineaţă, contractul cu formaţia pe care a promovat-o în vară în eşalonul secund.

Înlocuitorul său va fi Florin Bratu (38 de ani), anunţă cotidianul local Deşteptarea. Fostul antrenor al lui Dinamo s-a înţeles de miercuri cu conducerea clubului băcăuan, iar până acum a aşteptat rezilierea amiabilă a contractului lui Popovici.

 

Pentru acest sezon, Bratu va avea ca obiectiv salvarea de la retrogradare. Anunţul privind instalarea sa a fost făcut chiar de preşedintele echipei.„Rezultatele echipei ne-au făcut să luăm această hotărâre. Am reziliat pe cale amiabilă contractul cu Cristi Popovici şi l-am instalat ca antrenor pe Florin Bratu. Am adus un antrenor tânăr, care nu are foarte multă experienţă, dar care compensează prin multă ambiţie şi care are un trecut fotbalistic important. Suntem convinşi că această mutare va crea un şoc pozitiv echipei. Noul tehnician va avea două etape de obiectiv. Prima este evitarea retrogradării. În cazul în care va termina în primele 10 echipe, va beneficia de un bonus financiar”, a declarat Doru Damaschin.

Florin Bratu a confirmat mutarea. „Am venit la Aerostar pentru a munci şi pentru a duce echipa într-o zonă liniştită a clasamentului”, a spus fostul atacant pentru Deşteptarea. În scurta sa carieră, Bratu a mai pregătit echipele Dinamo II, CS Tunari şi pe Dinamo, cât şi naţionala Under 19 a României.

După 12 etape desfăşurate în Liga 2, Aerostar se clasează pe locul 17, retrogradabil, sub conducerea lui Cristian Popovici obţinând 2 victorii, 2 egaluri şi 8 înfrângeri, având un golaveraj negativ: 13-27.

Material realizat cu sprijinul colegilor de la Liga2.ro









3 comentarii

  1. Leo Grozavu nu este un antrenor slab,doar ca metodele sale de dat scaltoace propriilor jucatori(vezi cazul Golofca),nu se reporteaza in actualitate.L-a mancat din nou vestiarul…!
    Cat despre Falub?Succes maxim in a sta mult si bine pe bara,dar sunt convins ca isi va gasi rapid alti fraieri….
    Sper ca totusi,pana la urma,sa se faca o lista cu persoanele „non-grata” in Arad!Nu ar trebui sa lipseasca Martipan,Falub,Haidiner si ar mai fi cel putin unul….si aici ma refer doar fata de UTA….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button