Fotbal judetean

Liderul se îmbracă în „roșu-negru” după un derby tensionat, cu două eliminări: Victoria Zăbrani – Unirea Sântana 0-2 + FOTO





Două dintre formațiile aflate pe podiumul clasamentului Ligii a IV-a Arad au oferit o partidă cu de toate sâmbătă dimineață. Chiar dacă mai sunt multe etape de jucat până la ora concluziilor, atât Zăbraniul cât și Sântana și-au consumat toată energiile pentru punctele puse în joc. Câștig de cauză au avut „uniriștii” care au pus 4 puncte între ei și partenerii de întrecere de azi

Oaspeții au avut prima ocazie a disputei, după o pătrundere în partea dreaptă a lui Parlapan și o centrare paralelă cu linia porții, care însă nu a fost ajunsă de nimeni. Imediat după, Ginghină a tras puternic din 10 metri, însă șutul său a fost blocat. În minutul 11, la finalizare a apărut și Zăbraniul. Zele a pătruns în careu, a tras la colțul scurt, dar Csurka a fost la post. Victoria a rămas pe poziții ofensive, a beneficiat de câteva lovituri libere și cornere, care însă au rămas fără rezultat pe tabela de marcaj.

Apoi, linia de mijloc a oaspeților a reușit să țină cât mai departe mingea de propriile buturi, iar în minutul 24 s-a născut și reușita de 0-1. Un-doi între Parlapan și Prică, acesta și-a așezat balonul la 23 de metri în poziție centrală, a tras puternic, mingea a fost ușor deviată și a intrat în plasă. Zăbraniul a preluat posesia și a încercat să împingă jocul spre careul celor din Sântana, iar Francescu (minutul 37) a tras din 16 metri cu Csurka reținând în doi timpi. Finalul de primă repriză a venit cu două ocazii consecutive. Mai întâi, Prică a driblat elegant doi jucători și a tras de la 25 de metri, iar Mureșan a scos de sub transversală pentru ca replica să vină de la Zele, a cărui lovitură liberă de la 18 metri din poziție centrală a fost reținută fără emoții de portarul celor de la Sântana.

Startul reprizei secunde a consemnat o ocazie imensă pentru gazde. Introdus la pauză, Andrei Topai a pătruns pe dreapta, a centrat în fața porții, De Palma a luftat, iar Zele a tras în plasa laterală din careul mic. Zăbraniul a continuat să forțeze egalare, dar Pașcu a trimis cu capul peste poartă în urma unui corner (min. 55). Trei minute mai târziu, același Pașcu a intrat din lateral prin alunecare asupra lui Bud, acesta a căzut urât, iar „centralul Nicoraș” i-a arătat direct cartonașul roșu fundașului central al gazdelor. Amfitrionii au explodat, considerând decizia mult prea drastică. Chiar și cu un om în minus, „alb-roșii” au avut posesia, însă nu au reușit să se apropie periculos de poarta adversă. În schimb, vizitatorii au fost ceva mai tăioși. Cu 20 de minute înainte de final, Martin a avut o dublă ocazie, șutând mai întâi puțin pe lângă și apoi în bară. Minutul 80 a adus și a doua eliminare a partidei. În urma unui duel între Bier și același Bud, Nicoraș i-a arătat „roșu” și celuilat fundaș central al lui Todea pentru o presupusă lovire cu cotul.

În 11 contra 9, Sântana a înscris și golul liniștii. În minutul 85, Martin a recuperat un balon la mijlocul terenului, a pătruns în viteză, a driblat trei adversari și a tras de la 20 de metri cu efect la colțul lung stabilind scorul final: 0-2.

Formații:

Victoria Zăbrani: Mureșan – Cl. Filip (min. 57 – Țuța), Bier, Pașcu, Tomuț (min. 45 – Topai) – Simion, Francescu – Gherghel, Zele, Dragu (min. 72 – Goț) – Băd (min. 62 – Pavel)

Unirea Sântana: Csurka – Toader, Paven, De Palma, Istin – Peia (min. 82 – Vuin), Martin – Parlapan (min. 46 – Politic), Prică, Ginghină – Bud (min. 87 – Coppola)

Arbitri: Ionuț Nicoraș – Casian Băla, Paul Ardelean

Observatori AJF: Romulus Tănăsescu, Gheorghe Sfăt

Todea: „Nu ne-am fructificat ocaziile avute, primul roșul e o exagerare”

Victoria Zăbrani a cedat pe teren propriu în disputa de clasament cu Sântana, la capătul unei partide destul de încinse. „A fost un meci în care noi am încercat să punem presiune pe adversar, știam că au jucători de viteză și am vrut să nu îi lăsăm să dezvolte faze de contraatac. Știam că au o echipă bună, care nu a pierdut în campiopnat până acum. Am dominat startul patidei, am avut multe cornere și lovituri libere în start, dar, din păcate, nu le-am fructificat, iar ei au marcat la primul șut pe spațiul porții. În repriza a doua, au apărut și acele eliminări care au contat în evoluția ulterioară a disputei. În plus, am ratat și aceea mare ocazie la 0-1, iar de atunci momentele importante ale jocului le-au aparținut lor. Sigur, e meritul celor de la Sântana care au jucat bine, au știut ce-și doresc de la acest meci și cum să obțină și au făcut asta în final”, a declarat Cristian Todea, care a ajuns la al doilea eșec în patru runde pe banca Zăbraniului.

Gazdele au fost extrem de iritate de maniera de arbitraj a centralului Nicoraș, căruia i-au adus reproșuri pe toată durata partidei, cu „accente” mai puternice la cele două roșii primite de Pașcu și Bier. „La primul fault am fost aproape de fază și am văzut clar că a fost o decizie exagerată. A fost un fault normal, de joc, nu merita acordat cartonașul roșu. Am impresia că domnul arbitru s-a încurcat cu buzunarele unde ținea cartonașele, pentru că în startul disputei i-a spus asistentului că și-a uitat cartonașele și că nu le are la el, iar după ce și le-a recuperat în partea a doua cred că s-a încurcat și le-a acordat fără să știe de unde le scoate. La al doilea cartonaș roșu nu am văzut faza, nu știu dacă Bier chiar a lovit sau doar a încercat să protejeze mingea, cert e că prima eliminare a fost o exagerare“, a punctat Todea.

Interesant este că Ionuț Nicoraș a acordat destule cartonașe, însă doar în partea a doua a partidei. Au fost „îngălbeniți” Dragu, Pavel și Zele, respectiv Peia și Politic, iar Pașcu și Bier au plecat forțat mai repede la cabine.

Cuedan: „Este o victorie normală de campionat și atât”

Unirea Sântana și-a păstrat locul în fotoliul de lider după victoria de la Zăbrani. „Chiar dacă am avut multe absențe, am crezut în această victorie. Am venit fără Radu Popa, un jucător esențial pentru noi la mijlocul terenului. Dar, mă bucur că Peia i-a luat locul cu succes și și-a făcut bine treaba. Am fost mai organizați și am făcut un bloc funcțional bun, nu le-am lăsat multe spații de pătrundere. Mă bucur că am marcat în prima repriză, cred că am fost echipa care a pornit ca outsider și am dat peste o formație foarte bună. Mie îmi place mult cum joacă Zăbraniul, au o trupă bună și cred că nu este nimic jucat acum”, a declarat Dan Cuedan.

Oaspeții partidei de sâmbătă dimineață au patru puncte peste cei de la Zăbrani, însă antrenorul „roș-negrilor” avertizează: „Zăbraniul  poate să reintre oricând în obiectivul pe care îl are, merită felicitați pentru baza sportivă de aici. Noi am obținut ce am dorit, am știut ce am vrut și am plecat cu toate punctele. Este o victorie normală de campionat și atât. Vrem să păstrăm această linie a rezultatelor pe care o avem, mai ales că avem multe probleme de lot. Mai avem multe meciuri grele de jucat, nu sunt mai speciale aceste puncte decât altele. Suntem o echipă ce poate bate pe oricine, dar, în același timp, putem să și piardă cu oricine. Vreau să îmi felicit băieții pentru că au fost atenți și organizați la joc”.

Minigalerie foto Victoria Zăbrani – Unirea Sântana









2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button