UTA Arad

Iuga: „Sunt două puncte pierdute, la ce echipă avem ar trebui să câștigăm fiecare meci. La Timișoara cu un singur gând – victoria”



Începând cu partida de la Târgu Jiu, absențele din apărarea UTA-ei i-au dat oportunitatea lui Rafael Iuga să apară în primul „unsprezece” utist sau chiar să bifeze minute bune și din postura de rezervă. Fie ca fundaș drepta, fie central.

Fotbalistul de 20 de ani a intrat imediat după pauza partidei cu Energeticianul în locul lui Benga, care fusese avertizat și avea probleme în fața atacanților adverși. „Joc oriunde mă pune domnul antrenor, în funcție de unde este nevoie. După părerea mea, sunt două puncte pierdute astăzi, la ce echipă și la ce grup avem ar trebui să câștigăm fiecare meci. Meciul în sinte a fost destul de greu, oaspeții ne-au pus probleme cei mai ales pe final când echipele s-au rupt în două și s-a jucat doar pe contre. Domnul Popa mi-a spus să intru cu tupeu, cu curaj, să joc mingea și asta s-a și întâmplat”, ne-a mărturisit Iuga, una dintre „piesele” generației 1997-1988 de la Atletico.

Acum aproximativ un an, Cristi Todea a surprins pe toată lumea când l-a introdus ca titular pe Iuga la meciul de pe „Dan Păltinișanu”, contra lui ASU Poli. Practic, tânărul apărător a debutat chiar în derby-ul Vestului, pe care ar putea să-l joace din nou peste 6 zile și tot la Timișoara. „Chiar dacă am pierdut, derby-ul cu Poli a fost cel mai frumos meci din viața mea. Mai suntem câțiva supraviețuitori de anul trecut, au venit pe lângă noi niște jucători buni, formăm un nucleu din ce în ce mai bun. Eu sper să joc în fiecare meci, dar derby-ul e special pentru mine. De la 7 ani am o ambiție mai mare împotriva Timișoarei, am jucat la juniori zeci de dueluri cu Poli și le-am cam câștigat. Mergem acolo cu un singur gând și acela este victoria. La acest meci nu mai contează nici locurile în clasament, nici restanțele, nimic. E un meci de orgoliu și trebuie câștigat cu orice preț. Atât pentru noi, cât și pentru suporteri, care sunt convins că vor veni în număr mare pentru că e cel mai important meci și pentru ei”, a adăugat tânărul fotbalist arădean.

Rafael Iuga este singurul supraviețuitor al UTA-ei care a evoluat în ultimul derby al Vestului, disputat pe Bega și pierdut de „roș-albi” cu 2-1 pe 15 octombrie 2017. În lot se mai aflau și Alex Manea sau Albert Stahl, jucători care – însă – nu au intrat pe gazon în urmă cu un an de zile.

FOTO: UTA Media Design









7 comentarii

  1. ,, la ce echipa avem, ar trebui sa batem tot”. S-a transferat baiatul asta la Barcelona si nu am aflat sau e din alt film?

    0
    0
  2. Rafael Iuga, iti admir optimismul dar sa stii ca , este un punct castigat de voi si era sa il pierdeti si pe acesta , egalare cand mai erau 5-6 min. de joc plus ca eu unul am stat cu multa frica in min. de prelungiri pt. ca electricienii au avut 2-3 ocazii mari la poarta lui Orlic dar norocul va suras in finalul partidei !!! Te inteleg , voi stiti mai bine in colectivul vostru de valoarea voastra dar scuza-ma si DEMONSTRATI SI PE TEREN , NU UN MECI DOUA BUNE SI APOI PAUZA , Demonstrati suporterilor utisti de pretutindeni ca aveti alta fata in abordarea meciurilor si MISTER POPA sa nu mai fie nevoit sa se ia de voi pt. jocuri mai putin bune, deci FAPTE Rafael nu vorbe !!! Iti doresc in continuare atat tie cat si celorlalti coechipieri ai tai , mult succes in jocurile grele care vor veni si sa nu ne mai dezamagiti !!! FORTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0
  3. Ce imi plac declaratiile acestea:meciul cu Asu este cel mai importantant.Toate meciurile trebuie sa fie la fel de importante.Asta este meseria voastra sa intrati 90 min pe saptamana si sa jucati si sa cadtigati pt echipa la care sunteti jucatori sau antrenori.De trei ani am obosit de refrenul acesta.

    0
    0
      1. @Lucian,nu mai sufla si tu te rog in jar.Nu este nici macar de „rasu-plansu”..este chiar trist,ba foarte grav….noi ne-am obisnuit oricum,ca fosti jucatori ai UTA-ei,sa „ne dea omorul”!Bravo lor,la o adica…
        Nu ne mai necaji,te rugam…Sau cu ce ma incanta pe mine,ca respectivul „fost”,nu se bucura la gol sau creator de faza de gol….?As fi preferat sa nu se bucure Pop,impotriva Brailei..etc…..
        Mergem din lac in put si daca ar fi sa fim sinceri cu noi insine,cu tristete mare revad episodul „elefantilor”!Inca sper sa nu fie asa….dar imi este foarte teama de acest fapt…

        0
        0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button