UTA AradzTOP ARTICOLE

Ionuț Popa a trăit la Poli – UTA 3-4 cel mai palpitant meci din cariera sa de antrenor: „La același nivel cu Steaua – Dinamo”





Aradul a intrat în febra derby-ului Vestului ce va avea loc în acest weekend. Partida dintre ASU Poli și UTA se va disputa sâmbătă de la ora 12:00, iar Ionuț Popa va reveni la Timișoara din postura de antrenor al echipei arădene. Se întâmpla tot în luna octombrie, mai precis pe data de 5, iar „Bătrâna Doamnă” a revenit pe tabelă de la 2-0 și 3-2 în favoarea „alb-violeților”.

Acum 16 ani, cu „Mister” pe bancă și jucători ca Botiș, Mărginean, Piț, Nagy sau N’Jock în teren, UTA învingea cu 4-3 pe „Dan Păltinișanu” într-o partidă de referință pentru fotbalul românesc. „Pentru mine derby adevărat a fost acel 3-4 din 2002, cu 45 de mii de oameni în tribune. Din fericire pentru mine, am antrenat UTA la acel meci și l-am și câștigat. Rămâne un meci de poveste. Când am ajuns la Iași jucătorii de acolo m-au rugat să vadă înregistrarea meciului și l-am revăzut de multe ori în cantonamente. Acea partidă rămâne <<spuma>> derby-urilor din Vest. Întotdeauna am catalogat UTA – Poli la același nivel cu Steaua – Dinamo. Ar fi extraordinar să le pun și jucătorilor actuali de la UTA caseta cu acel meci, dar deocamdată nu avem această posibilitate la <<Motorul>>. Ca rezultat și număr de spectatori, este cel mai palpitant meci din cariera mea de antrenor. A fost declarat la acea vreme meciul anului datorită atmosferei incredibile, care a durat mai multe zile. Mai îmi amintesc că Jeremie N’Jock nu a vrut să facă deplasarea pentru că nu își primise salariul, l-am trimis pe Gherghel, directorul executiv de atunci, să aducă banii pentru că altfel nu ar fi jucat. Probabil, dacă îl aveam în situația actuală de la echipă, n-ar mai fi rămas”, a rememorat Ionuț Popa pentru TV Arad, în cadrul emisiunii „Glasul Tribunei”.

Cât despre partida din weekend, antrenorul „roș-albilor” știe ce au de făcut actualii săi elevi. „Cunosc destul de bine echipa de la Timișoara. Îi au la mijloc pe Ignea și Poparadu, jucători cu multă experiență pe care i-am antrenat în trecut. Au o echipă bine organizată, terenul e mare, așadar va trebui să alergăm mult. Este o datorie față de galerie, față de suporteri, pentru că este un derby. Până acum i-am nemulțumit pe cei care sunt aproape de noi prin multele jocuri mai slabe, iar acum trebuie să îi răsplătim prin joc și printr-un rezultat bun. Ar trebui să fie niște ambiții care nu depind de salarii, în astfel de partide primează mai mult ca oricând interesul de a-ți face bine datoria de fotbalist și de a demonstra că ai valoare”, a adăugat experimentatul tehnician.

Poli AEK Timișoara – UTA 3-4 (2-0)

Au marcat: Oprea 1, 68, Stancu 39 – Constantinovici 51 (autogol), N’Jock 62, Manta 77, Chitescu 90+2

Poli: A. Bogdan – Voicu, Constantinovici, Șoltuz – A. Dumitru, R. Buia, M. Nicolae, Stancu (Zanc 85), M. Dobre – C. Prodan (Balauru 58), Oprea (Belciug 73).

UTA: D. Bogdan – Panin, Baldovin, Botiș, Panaitescu – M. Popescu (Vintilă 69), Mărginean, R. Nagy, Piț (Ianu 46, Chitescu 86) – Manta, N’Jock









8 comentarii

  1. Dumnezeule ce meci a fost atunci. Jur ca si acum privind filmarea ma trec aceleasi emotii ca si la meci . A fost unul dintre cele mai frumoase meciuri vazute in viata mea . Offff ce vremuri offff

    0
    0
  2. Ce fotbaliști jucau la UTA in acele vremuri astăzi avem jucători mediocri care nu au nici o treaba cu UTA Si a Aradul iar in conjunctura situației îmbracă tricoul alb rosu nu a mai rămas decât renumele de derby al vestului și ei ca și noi ne aruncam in mediocritate complacandune in situatia de a ne multumi cu firmiturile aruncate de uni veniti cu transhumanta prin ARAD ajungând să își bată joc de bradul UTA si de oraș mulțumim vizionarului sef Pinocchio de la brad

    0
    0
  3. Da, ăla a fost un MECI! Am venit de la București, l-am luat pe tata și am mers la Timișoara cu personalul… Pentru că închiseseră accesul în peluza suporterilor arădeni, l-am văzut de la tribuna a 2-a, înconjurat de fanii timișoreni și n-am prea îndrăznit să ne bucurăm la golurile noastre! A fost unul dintre meciurile de văzut pe stadion, de ținut minte și de povestit!

    0
    0
  4. Am vazut meciul si UTA. mi-a facut o bucurie extraordinara in acea zi fantastica in care UTA. a jucat magistral in fata unei tribune super arhipline , un spectacol extraordinar intre cele doua galerii cat si in teren !!! Asa ceva greu o sa mai fie la un meci intre UTA. si Poli. Timisoara , nici la Dinamo -Steaua nu am vazut asa ceva un spectacol extraordinar intre agonie si extaz !!! Si cu aceasta ocazie, LUCIANE , te rog foarte frumos sa te interesezi daca poti bineanteles sa vorbesti cu conducerea UTA.-ei daca are cumva MECIURILE DE ODINIOARA ALE UTA.-ei VIDEO, cu MARII JUCATORI AI SAI , POATE LE AU IN ARHIVA CLUBULUI, MECIURI DATE SI LA TV . IN ANII COMUNISMULUI, MECIURI PE CARE LE-AM VAZUT UNELE DINTRE ELE SI AS FI FOARTE BUCUROS DACA TU LE-AI FACE ROST SI SA LE DAI PE SPORT ARAD , POATE INCERCI !!!! MULTUMESC SI ASTEPT RASPUNS !!!

    0
    0
  5. Doamne ce meci am trăit atunci a fost ceva ce nu se poate descrie în cuvinte o atmosferă fantastică nu am să uit nici o dată momentul cînd la 3 la 3 nu eram mulțumesc îi spuneam unchiului meu că N,Joky mai va da un gol s-au macar o pasă de gol

    0
    0
  6. Incredibil cati am fost la.meci, ce atmosfera… cum luptau jucatorii. Meciul asta chiar ar trebui sa fie o motivatie pentru jucatori si pentru noi suporterii, sa ne strangem in numar mare si sa sustinem echipa.

    0
    0
  7. Privind aceasta fotografie,ma uit la „anatomia” lui N’Jock!!!!Ce fibra!!!!Ce talie!!!Ce alonja avea,ce detenta,ce alergare corecta,de tip atletism…
    A fost,cred,singurul meci la care am asistat personal,fara teama de scandal(eram prea multi oricum)!
    Momente poate unice( din era post comunista),de povestit nepotilor!
    Daca le-ar casuna cumva mintile diriguitorilor,la inaugurarea noului stadion,(prin forceps tot va fi pana la urma),ar trebui sa fie unul dintre invitati si nu numai el!
    Alo!!!Aterizeaza strabunica!!!Se aude acolo sus????

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button