UTA, Atletico și Viitorul își încep aventura în Liga Elitelor Under 15: „O competiție benefică pentru creșterea în valoare a copiilor”

UTA, Atletico și Viitorul își încep aventura în Liga Elitelor Under 15: „O competiție benefică pentru creșterea în valoare a copiilor”

Faza regională a Ligii Elitelor U15 debutează în acest weekend, iar Aradul este reprezentat de trei echipe (FRF-ul atribuind fiecărui județ un număr de locuri  în funcție de numărul de CIS-uri –  Certificate de Indentitate Sportivă).  UTA e angrenată în seria a 12-a împreună cu ASU Poli Timișoara, CNS Cetate Deva, CFR Simeria și Electrica Timișoara), în timp ce Viitorul și Atletico fac parte din seria a 13-a împreună cu trei echipe orădene: CAO, Viitorul și LPS Bihorul. Federația Română de Fotbal a împărțit combatantele din toată țara în 16 serii,  campioanele fiecăreia urmând să intre în etapa a III-a a competiției. Aici se alcătuiesc patru serii de câte patru echipe, iar primele două merg la turneul semifinal. Penultimul stagiu al competiției include două serii de patru, cu primele două clasate urmând să dispute turneul final, unde se decide campioana.

UTA intră în focul competiției weekendul viitor

Dacă echipele din a seria a 13-a încep campionatul chiar cu un duel direct, UTA are etapă liberă și va debuta săptămâna viitoare pe teren propriu contra celor de la Electrica Timișoara. „E o competiție nouă, cu un format inedit, nu știm la ce să ne așteptăm. Dar, e clar că e altceva față de am jucat până acum. Acesta a fost și scopul, să se trieze echipele și să rămână cele bune. Avem o grupă grea, nu știu pe ce criterii s-au făcut aceste serii. Vom avea un derby de tradiție  cu ASU Poli chiar în ultima etapă. Când ești la UTA, obiectivul este tot timpul să ocupi primul loc și să te califici mai departe, vom vedea dacă și reușim acest lucru” au fost cuvintele lui Dinu Donca, antrenor la UTA 2004.

Lot UTA 2004:   vlad Tirian, Adrian Brândă, Dario Vale, Andrei Șerăngău, David Ciubăncan, Mario Pele, Mark Kiss, Armand Popescu, Alexandru Cohuț, Bogdan Urdaș, Sebastian Boiț, Hunor Sarkozi, Raul Tod, Ștefan Ursu, Cătălin Vulturar, Ahmet Ekmekci, Alex Bîc, Răzvan Ristin, Rareș Badiciu și Cristian Mihai.

Atletico 2015 se ia la trântă cu adversari mai mari

Așadar, seria a 13-a debutează sâmbătă, de la ora 10, pe terenul sintetic „Șega”, cu un derby arădean. Atletico 2005, antrenată de Bogdan Oneț și Francisc Tisza, o întâlnește pe Viitorul 2004. „Nu doar în acest meci, ci în celelalte, cel mai important e să jucăm bine. E o competiție bună, jucăm cu adversari cu un an mai mari ca noi, adversari necunoscuți și vom vedea ce iese. Încercăm să ne ridicăm la nivelul lor” spune Oneț.

Lot Atletico 2005: Andi Malița, Darius Popescu, Robert Ronai, Ionuț Anișorac, Darius Iurașciuc, Alex Bokse, Denis Manoilă, Casian Palcu, Alex Mitu, Rareș Pop, Sergiu Pop, Christian Pavel, Norbert Nagy, Michael Nagy, Luca Miron, Dan Rucăreanu, Balasz Bousza, David Covaci, David Cohuț, Eric Caia, Răzvan Ciobanu, Patrick Pășcălău, Davide Petriko.

Obiectiv atins pentru Viitorul, dar: „Există și șanse de calificare”

Cea de-a treia formație arădeană calificată în Liga Elitelor Under 15 este cea pregătită de Dinu Maghici la Viitorul. „Obiectivul nostru a fost calificarea în Liga Elitelor, pe care l-am și atins, orice facem de acum încolo e un bonus. Important e copiii să aibă meciuri cu miză, meciuri mai grele, pentru că doar așa pot evolua. Facem parte dintr-o grupă cu echipe apropiate ca valoare, deci șanse de calificare există. Sorții au vrut să jucăm în prima etapă cu Atletico, echipă pe care am înfruntat-o de multe ori în acest sezon. Pornim ca favoriți ținând cont că grupa respectivă e cu un an mai tânără decât a noastră, dar trebuie să demonstrăm asta pe teren”, fostul fundaș al UTA-ei.

Lot Viitorul 2004: Andrei Deak, Vlad Clipotă, Dorin Pop, Alex Adamcsik, Raul Borhan, Marius Botoroagă, Cioplan Alex, Vlad Hrincescu, Alessandro Catanzariti, Beniamin Sîrb, Mihnea Condescu, Dan Vărădean, Nicolas Bataghin, Paul Varga, Paul Tomuț, Alexandru Melniciuc, Marius Rotar, Andrei Roman, Denis Blickling, Darius Balasz, Darius Gaciu și Fabian Tutca.

Facebook Comments
4
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.