Sporturi de contactzTOP ARTICOLE

O nouă sală de judo în Arad! Sambo, Jiu-Jitsu și MMA – celelalte sporturi ce mai pot fi învățate la „Panda Team”, de la Bazinul „Delfinul”





În nicio lună de zile, fosta sală de aerobic de la bazinul „Delfinul” și-a schimbat total înfățișarea și destinația. De „vină” sunt omul de afaceri, Silviu Turc și profesorul Arpad Nagy, parteneri ai proiectului Panda Team Arad. Acesta e menit să crească noi generații de judoka, dar și să-i inițieze pe cei mai avansați în sporturi precum Sambo kombat, Jiu-Jitsu sportiv și MMA (Mix Martial Arts).

Inaugurarea sălii nou nouțe, „dotată până în dinți” cu cele necesare antrenamentelor, a fost inaugurată în preajma Zilei Mondiale a Judo-ului. Pe 28 octombrie e ziua de naștere a educatorului şi atletului japonez Kano Jigoro (1860-1938), fondatorul judo, adică prima artă marţială japoneză care s-a bucurat de popularitate internaţională şi prima care a devenit disciplină olimpică, în 1964. Bineînțeles pe unul dintre pereții sălii Panda Team Arad tronează și o poză cu maestrul Mihai Botez, părintele judo-ului românesc, plecat dintre noi în urmă cu 7 ani de zile.

Printre invitații speciali ai festivității de inaugurare a sălii de la bazinul „Delfinul” s-au numărat: Adrian Todor, membru al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaților, Dan Cuedan, director adjunct la Direcția pentru Tineret și Sport Arad, Ioan Coste (director CSȘ Gloria) și câțiva dintre continuatorii școlilor inițiate de Mihai Botez: antrenorul emerit, Mihai Telechi, Shihan Pavel Milovan (9 DAN ju jitsu& kobudo) sau Iosif Szilyer. Cluburile de specialitate, partenere, precum CSM Arad, CSȘ Gloria, Sambojudo Pecica, CS Judo Arad sau Podgoria Ghioroc au avut și ei reprezentanți atât din rândul antrenorilor, dar mai ales al sportivilor care au încercat pentru prima oară noul podium acoperit cu saltele, sacii de box, spalierele orizontale și verticale, plasele de cățărare, dar și cele câteva aparate TRX.

Profesorul Arpad Nagy i-a avut alături și pe Teodor Ban și Ionel Brădean, cei care l-au inițiat în tainele judo-ului, dar nu l-a uitat nici pe fostul său coleg și prieten, Gabriel Pfaffenrath, decedat în urmă cu câțiva ani într-un tragic accident de mașină. „Urmează să creștem generații noi de judoka, având avantajul orelor de înot ce se vor ține chiar aici, la bazin. Copiii și părinții lor vor afla mai ușor de noi, dar – binențeles – ne vom mai promova și pe alte căi, media sau pliante. Înscrierea este simplă. După câteva antrenamente, dacă copiilor le place și vor să continue, o să-i rugăm să mai prezinte un certificat de naștere și o adeverință de la medicul de familie că este apt pentru sport. La judo, vor fi două grupe de vârstă: copii de la 3 la 7 ani,  între orele 16 și 17,30 și de la 8 ani în sus, nu respingem pe nimeni. În fine, seara, de la 19.30, îi antrenăm pe cei mari la Sambo kombat, Jiu-Jitsu sportiv, nu kata și MMA. Dar, programul va fi adaptat din mers în funcție de câți cursanți vom avea din 1 noiembrie încolo, când – practic – începem antrenamentele. Pentru MMA l-am cooptat pe Ciprian Brădean, fost campion național de box la Motorul, apoi component al Metalcomp, pe Kick-Box și K1. La sambo și judo mă va ajuta și băiatu meu, Robert Nagy, deci suntem trei, de aici plecăm. Dacă mă întrebați de costuri, acestea vor fi de 100 lei pe lună pentru trei antrenamente săptămânale. Abonamentul la MMA e tot de 100 de lei pentru trei antrenamente pe săptămână, dar există și o variantă pentru câte cinci antrenamente săptămânale, pentru care se achită 150 de lei pe lună”, ne-a mărturisit Arpad Nagy.

Silviu Turc, al cărui băiat practică la rândul său judo-ul, a avut demult în plan deschiderea unei săli de judo privată. „Demult am cochetat cu această ideea, dar până acum nu am găsit spațiul potrivit. S-a ivit această oportunitate de la Direcția Județeană de Sport, am profitat de ea la maxim și avem astăzi, poate, cel mai frumos dojo din Arad. După multe vizite în săli de judo, am furat idei și am realizat, zic eu, cel mai frumos dojo din Arad. Ca utilitate și dotare, nu neapărat ca dimensiune. Iar un merit îl are și Sebastian Zimmermann, fost sportiv arădean plecat în Germania, și-i mulțumim pentru asta. Peste câteva zile va fi aniversarea judoului mondial și deschidem și noi cursurile. Sperăm să stăm mult în această casă, le mulțumim celor de la DJS pentru găzduire. Antrenamentele rămân pe umerii profesorului Arpad Nagy, ai fiului său, Robi și ai lui Cipri Brădean, la MMA, eu mă ocup de logistică. Vrem să avem cât mai mulți copii înscriși la sala noastră, deși nu refuzăm pe nimeni. Am și scris pe pliante și afișe, că acceptăm pe oricine între 3 ani și 50 de ani. Performanța începe la 12-13 ani, vrem ca sportivii arădeni să aibă și o altă oportunitate, mai ales că suntem la bazinul de înot, sport complementar judoului, care ajută la dezvoltarea sănăoasă a copiilor și educarea lor. Bani nu am investit, ci doar multă, multă pasiune”, a punctat omul de afaceri arădean.

Sala de judo Panda Team Arad va demara cursurile joi, 1 noiembrie, iar înscrieri se vor face la fața locului, dar și la numerele de telefon: 0771339423 sau 0773778652.

Mini-galerie foto de la deschiderea Panda Team Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button