UTA Academie

Craiova pleacă cu 4 puncte de la Arad în Liga Elitelor, UTA Under 19 ar fi meritat mai mult în fața oltenilor





După două victorii și tot atâtea înfrângeri (cel de la Târgu Mureș cu CNP necontând la final pentru configurația clasamentului), UTA Under 19 a bifat și prima remiză stagională. Pe terenul din Sânnicolau Mic, adversara „roș-albilor” a fost CS Universitatea Craiova, adică echipa cu care teamul lui Costel Bogoșel, Mihai Petcuț și Sandu Țamboi s-au luptat în urmă cu două sezoane pentru accederea în finala Ligii Elitelor Under 17.

Și, ca în vara lui 2016, în returul semifinalei (în prima manșă arădenii pierduseră cu 2-1) scorul a fost 2-2. Tabela a fost deschisă în minutul 16, după ce Gruiescu i-a pasat lui Miculescu, acesta a ratat reluarea, dar Nagy a fost atent și a înscris pentru 1-0. Oltenii au egalat 10 minute mai târziu, dar gazdele au trecut din nou în avantaj până la pauză. De data aceasta, David Miculescu a găsit drumul spre plasa adversă după pasa lui Gruiescu: 2-1 (min. 55). A fost o primă parte cu utiștii având inițiativa și ocaziile importante, inclusiv o bară, prin Raul Petcuț. Totodată, centralul de Liga 2-a, Sergiu Popa (Aiud) i-a privat pe „roș-albi” de un penalty la o intervenție în careu asupra lui Gruiescu.

Actul secund a fost ceva mai echilibrat, iar „roș-albii” au dat impresia că pot scăpa în câștigători, victorie ce le-ar fi adus un loc 2 în clasamentul seriei de Vest. Dar, craiovenii au egalat în minutul 80 și au avut noroc la ultima fază a meciului. Atunci, Petcuț și-a făcut un minge în careu, a tras bine spre colțul lung, dar bara l-a salvat pe portarul advers.

„E foarte greu să mai zici ceva după ce în prima repriză am avut trei ocazii monumentale, o bară, iar în repriza a doua am luat un gol copilăresc. Apoi, în cel de-al  treilea minut de prelungire, ajungi singur cu portarul și tragi din nou în bară. E bine că am avut atitudine, s-a văzut că băieții își doresc să câștige, atitudine pe care nu am avut-o cu Clujul când am și luat 5 goluri. Nu ne rămâne decât să ne pregătim mai bine și o să vină și rezultatele”, a spus Mihai Petcuț la finalul disputei cu CSU Craiova.

Creța – Haraseniuc – Sabău, Onuțan, Er. Pașcu – R. Petcuț – Gruiescu, Miculescu, Obrad (88 Teodorovici), Morar – Nagy a fost echipa arădeană aliniată în etapa cu numărul 5 al Ligii Elitelor Under 19.

Fără istoric la Under 17

În duelul echipelor mai mici, CSU Craiova nu a avut probleme în a se impune în fața elevilor lui Mircea Aslău. Tabela s-a oprit la 0-5 și „roș-albii” rămân fără niciun punct în clasament. Manea – Căciulă, Găină, Maier, Turc – Merca, Pătlăgică – C. Moldovan, Aslău, Jula – Gădărici, plus T. Moldovan, Cleuță, Irimia, Nădăban și Miclea a fost echipa aliniată de UTA Under 15 astăzi.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button