UTA AradzTOP ARTICOLE

Situație neschimbată la UTA! Popa: „Cel mai mare fraier crezând că pot face echipă la Arad, la antrenamente e nervozitate și atenție redusă”





Victoria din derby-ul Vestului, obținută în condiții speciale, i-a permis lui Ionuț Popa să tragă un ultim semnal de alarmă asupra situației grave din vestiarul UTA-ei. Chiar și neplătiți nici măcar pe luna august, jucătorii au câștigat pe terenul rivalului istoric, iar răsplata a fost…zile libere pentru ca Rus et. comp. să-și găsească de lucru la lemne, în construcții sau măturat frunze, așa cum spunea antrenorul „roș-albilor” la finalul disputei de la Timișoara.

Până la urmă, tot la cererea jucătorilor, a apărut o ședință de pregătire și miercuri, în așa fel încât solicitarea să nu fie prea mare astăzi, când a mai avut loc un singur antrenament. „Săptămâna asta pregătirea a fost asemănătoare cu cea din celelalte săptămâni. Nemulțumirile persistă, este nervozitate, concentrare mică, atenție redusă, totul rezumându-se la lipsa salariilor. Am încercat să rup ciclul săptămânal, în așa fel încât să nu ne întâlnim prea des la stadion, ca să nu mai discutăm între noi de salarii. Am avut antrenamente doar marți, dar jucătorilor le-a fost cam greu, după care au zis să facem unul de dimineață miercuri și unul joi, să reintrăm în ritm. Aceste probleme persistă până nu se dau salariile, este amatorism total atâta timp cât toți se gândesc doar la asta, nici nu mai contează cu cine jucăm. Ce să mai zic și eu că în opt luni am luat două salarii. Să mă vait și eu?”, a menționat Popa cu trei zile înainte de disputa cu Universitatea Cluj.

Mai mult, tehnicianul „roș-albilor” spune că feedbackul obținut după schimbarea ciclului săptămânal, dar și a faptului că el a declarat că pleacă de la Arad la prima ofertă, a fost mai degrabă negativ. „Poate nici o să mai vin la conferința de presă să spun despre neajunsurile noastre ce persistă. E clar că e dureros ce se întâmplă, dar poate unii nu înțeleg și cred că o fac intenționat, că am alte interese. Am văzut la comentarii pe internet că fac asta cu tot dinadinsul ca să plec de la echipă și nu aș vrea să par o astfel de persoană. Întotdeauna am pus degetul pe rană și nu m-am ascuns dar nu vreau să-mi creez dușmănii și ură, antipatii. Pentru ce, că mă lupt cu morile de vânt sau că vreau binele echipei? Această echipă nu este a mea, este a orașului. Pe de altă parte, de când sunt antrenor am învățat să-mi apăr jucătorii, echipa, clubul și ca atare fac acest lucru. Dar, la un moment dat, te mai și saturi când vezi că nu te bagă nimeni în seamă. Am vorbit și despre teren, dar nu m-a băgat nimeni în seamă, vorbesc despre echipă și lucrurile tot așa merg, te saturi la un moment dat. În vară, am crezut că pot face echipă, dar am fost cel mai mare fraier. Am crezut că pot să adun pe toată lumea lângă mine, să dau cu pumnul în masă, că fac pe dracu în patru și nu am reușit nimic”, e dezamăgirea lui „Mister”.

Practic, toate speranțele utiștilor se leagă de deblocarea banilor și pentru salarii de la Centrul Cultural Municipal, instituție de cadrul Primăriei Arad. Iar ultimele semnale ar fi că de abia după semnarea noului contract de finanțare nerambursabilă cu clubul, adică din martie/aprilie 2019, banii vor fi destinați și retribuțiilor. „Dacă nu se pot da bani de salarii de la Primărie doar de anul viitor, eu vă spun că din iarnă UTA nu va mai avea echipă. Eu am rugat jucătorii ca în aceste patru săptămâni  rămase până la finalul turului să dea dovadă de profesionalism, să lupte pentru echipă și din iarnă să vedem ce putem face. Avem nevoie de puncte pentru că în afară de Brăila și ACS Poli, celelalte echipe se pot întări pentru că stau mult mai bine decât noi din punct de vedere financiar. Jucătorii își vor depune memorii sau își vor rezilia și rămânem fără echipă. Ca să ducem alți jucători va fi greu, căci toți vorbesc între ei că nu avem bani, sau că antrenorul este slab, terenul este prost și oamenii de aici nu-și doresc fotbal. Practic, Aradul nu poate susține nici măcar o echipă Liga 2-a. Când mă întreabă unii când va fi gata stadionul <<Francisc Neuman>> eu le răspund că nu pun întrebarea bine. Întrebarea corectă este dacă vom avea echipă când este gata stadionul”, a mai punctat Ionuț Popa.

La întâlnirea de anul trecut de la Primărie, cu președintele FRF, Răzvan Burleanu, de față, Gheorghe Falcă spunea că pe noua arenă „Francisc Neuman” va evolua și echipa de fotbal feminin a Aradului, AC Piroș Security. „Înseamnă că stadionul va fi arhiplin, se vor bate oamenii pentru bilete. Le doresc să ajungă în Liga Campionilor, atunci îmi voi face și eu abonament. Dacă a găsit domnul primar echipă care să joace pe noul stadion, atunci ce să mai zic? Lucrurile sunt atât de grave și lumea nu dă importanță”, e concluzia antrenorului „Bătrânei Doamne”.

21 comentarii

  1. Sfidare , aroganta, dezinteres si din partea conducerii si dinspre Primarie. Domnul Sanyi nu binevoieste sa explice ce se intampla( sau nu se intampla) la club. Sau ,, ultimul stinge lumina?”

    0
    0
    1. centrul cultural Arad a zis că a dat la uta un milion jumate de euro sa ne ierte Dumnezeu alte echipe a promovat și cu buget mai mic unde este acel un milion jumate de euro curtea de conturi Dna de ce nu se autosesizează dar banii după Petre și man alo dna

      0
      0
  2. Alo !!! Domnule primar FALCA, ce faceti domne ,de ce nu deblocati banii aia odata, ce va impiedica ,aveti ceva ,cumva ,un razboi cu UTA. de nu vreti sa cedati ,ce va retine !? Chiar nu intelegeti , nu realizati ca pana anul viitor in aprilie 2019 cand deabea atunci ve-ti debloca acesti bani ,atunci va fi prea tarziu si UTA. chiar nu va mai exista , chiar asa de opozant sa fiti si sa nu va pese de aceasta echipa !? De ce conducerea UTA.-ei tace la ofurile lui Ionut Popa si nu are niciun raspuns !? Este chiar foarte dubios ce se intampla cu aceasta echipa in interiorul ei !?

    0
    0
  3. Doar „naivii,, cred ca lui falca si celor din conducerea clubului le pasa de UTA !!! Le pasa doar in masura in care le pot servi propriile interese !!!

    0
    0
  4. Musai si neaparat,suporterii si cei care mai simt ceva pentru UTA,trebuie sa iasa la promenada pe Corso!De SCU nu mai zic nimic,ei au cazut la pace,sau au fost speriati. sau mai rau cumparati!

    0
    0
  5. E chiar penibil ce se intampla. Ani trec si ne tot amagim ca atunci cand e gata stadionul vom face si vom drege. Tare mie ca lasand lucrurile asa pe cand va fi gata stadionul va fi gata si UTA. Pe de alta parte actuala conducere nu contribuie financiar deloc? Ei doar mentin activitarea pe bani aradenilor? Adica UTA e doar o piata de desfacere pentru juniorii lui Atletico?

    0
    0
    1. corect meszar ar trebui luat la întrebări de Dna acel un milion jumate de euro de la centrul cultural și banii după Petre și man unde sunt?

      0
      0
  6. StrongRed ,sa stii ca iti dau mare dreptate, si totusi este un mister ,de ce la conferinta de presa , de fiecare data vine decat IONUT POPA sa prezinte toate problemele mari ale UTA.-ei cu care se confrunta si nu vine sa explice oamenii din conducere , Codru Gradinaru si mai ales Domnul MESZAR care este suful suprem al acestei echipe, de ce nu vin in fata presei sa explice situatia si o tin asa intr-un mister ,dar mister nu asa !?

    0
    0
    1. Nelule , din pacate e adevarat ! falca urmareste doar interese electorale si va aparea ca un „salvator,, de moment ,cind toate sperantele vor fi pierdute , pentru a se putea spune ca fara dinsu UTA ar muri ,iar meszar pe aci si el cu atletico , cu saller …sa iasa banu’ !

      0
      0
      1. ai perfecta dreptate StrongRed… popica vine acuma si ne spune ceea ce noi stim deja demult, dar omite cu buna stiinta sa ne spuna ca nu noi l-am uns antrenor la UTA si ca se lauda pe toate canalele de prietenia lui cu falcosu.
        De ce nu lamureste aceasta chestiune cu el ? pentru singurul motiv plauzibil, cel zis de tine, adica sa vina el falca ,ca un salvator si sa ne scoata ochii, dupa , ca fara el ,UTA ar fi disparut, de zici ca de la el de acasa da bani la UTA,din acumulrea de capital din cei 14 ani de mandate.Sa-i fie rusine demolatorului falca, precum si asazisilor prieteni care nu sunt cu sufletul pe la UTA, ci doar din interes.

        0
        0
  7. Nu tu ești de vina doar cine a mai crezut in tine și te-a scos din formol. Pana nu demult spuneai ca suporterii sunt O CANTITATE NEGLIJABILA iar acum pentru a-ti face tu imagine apari cu declarații de iubire pentru suporteri. Ești de cea mai joasa speța. Pleacă din Arad buba cu puroi ce esti.

    0
    0
  8. „Mistere” fa un bine tuturor si pleaca unde vrei. Nu te mai victimiza ca nu mai merge ,oricat ai vrea suporterii nu te doresc si daca stam sa ne gandim mai bine din trecutul tau eu cred ca TU esti persoana care aduce atat de mult negativism in jurul echipei incat NIMENI nu doreste sa investeasca la UTA atat timp cat tu esti acolo! Pe unde ai fost au fost probleme financiare asa ca cel mai bine ar fi ca sa pleci spre binele clubului , sa poata veni un investitor si sa facem performanta! Desigur ca ai fi plecat in secunda 2 daca aveai vreo oferta dar cum esti depasit si incomod , nimeni ,nicaieri nu te mai vrea. Fa un bine UTA-ei si pleaca !

    0
    0
  9. Se vede cum sunt oamenii…… când era Todea și avea doar declarații că la club totul este roz și pierdea meci după meci era criticat de unele persoane că nu spune adevărul…. acum nea Popică nu este bun că spune adevărul……

    0
    0
    1. care adevar Bebe? doar ala pe care vrei sa-l vezi tu?
      nu el ne spunea ca:
      – am venit la UTA sa construiesc o echipa si daca nu se vrea performata plec?
      – sunt prieten cu primarul Aradului si vorbim zilnic la telefon !?acuma de ce nu-si mai vorbesc?
      o incercat diversiunea si dadea in jucatori atunci cand a pierdut niste meciuri si echipa a jucat prost, iar acuma cand a castigat niste meciuri da in club….de ce se complace in aceasta situatie? de ce nu le spune franc in fata celor care l-au facut sa revina la UTA, ca sa le fie rusine? de ce? de ce? ar fi multe, dar pana la urma nu avem nici stadion, acusi nu vom mai avea nici suporteri, atunci la ce folos echipa?! la amatori, acolo ne este locul, sa lasam pe altii care se pricep sa faca performanta, daca nu suntem in stare.

      0
      0
  10. Daca pleaca acum Popica cine draq o sa puna”botul” sa vina la UTA ? Poate Falu$ ca tot e liber de contract 🙂 Problema nu e la Popica sau echipa,este la conducere si primarie ! Parerea mea sincera e ca ar trebui mers la „promenada” macar de 2 ori pe saptamana .10- 20 de suporteri sau cati se pot strange.E pacat de muncade pana acum,sanse ar fi sa ajungem macar la baraj.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button