UTA Arad

Jandarmii din Timișoara iau măsuri la UTA – U Cluj, deși riscul incidentelor pare scăzut după ultimele evenimente





Gruparea de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timișoara a anunțat că va asigura ordinea publică şi siguranţa spectatorilor prezenţi la meciul UTA-ei contra lui „U” Cluj din acest weekend.

Cele două galerii, înfrățite în trecut, au devenit rivale când „șepcile roșii” și-au manifestat susținerea față de Poli Timișoara. Poate cel mai elocvent incident între cele două galerii a fost cel din 2010, când suporterii celor două echipe s-au încăierat într-o benzinărie din localitatea Șimand.

Însă, partida de duminică se va desfășura într-un context mai special, având în vedere solidaritatea galeriilor din țară după decesul ultrașilor arădeni Bogdan Mihoc și Bogdan Moisi înainte de derby-ul cu ASU Poli.

Chiar suporterii lui „U” Cluj au afișat un banner de susținere miercuri, la meciul de Cupă contra Astrei.

Mai jos aveți comunicatul integral al jandarmeriei:

„Duminică, 4 noiembrie a.c., efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timişoara asigură măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor prezenţi la meciul de fotbal ce are loc pe stadionul „Motorul” din municipiul Arad, între echipele UTA și Universitatea Cluj.

Misiunea jandarmilor timişoreni se desfăşoară în cooperare cu efective ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad. Măsurile de ordine şi siguranţă publică, în incinta stadionului şi la punctele de control acces, sunt asigurate cu agenți ai societăţii de pază şi protecţie contractată de către organizator.

 Pentru buna desfăşurare a competiției sportive, în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, modificată şi completată prin Legea nr. 10/2012, jandarmii asigură măsurile de ordine şi siguranţă publică în zona apropiată şi imediată a arenei sportive înainte, pe timpul şi după terminarea jocului şi pe traseele de afluire și defluire. Jandarmii intervin pentru restabilirea ordinii publice, în incinta stadionului sau în afara acestuia, atunci când se constată că, în urma producerii unor acte de violenţă, este pusă în pericol viaţa sau integritatea corporală a spectatorilor, a sportivilor, a oficialilor, a personalului de ordine şi siguranţă sau a celorlalţi participanţi la competiţie.

Accesul în stadion se va face începând cu ora 10.00. Se interzice desfacerea băuturilor alcoolice în toate societăţile comerciale (localuri de alimentaţie publică, baruri, restaurante, etc.) din zona complexului sportiv, începând cu ora 10.00 până la terminarea competiţiei sportive.

Jandarmii fac cunoscut faptul că este interzisă introducerea în stadion a băuturilor alcoolice, a materialelor pe bază de amestecuri pirotehnice ori a altor obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor. Este interzisă, de asemenea, afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.

La solicitarea forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, spectatorii trebuie să prezinte documentele de acces şi, după caz, documentele de identitate. Refuzul spectatorilor de a se legitima sau furnizarea de date incorecte despre identitatea lor se sancţionează contravenţional.









2 comentarii

  1. Eu nu am nimic impotriva jandarmeriei,departe de mine ceva asociere la evenimentele politicice petrecute,dar parca isi depasesc uneori atributiile trasate…ma rog,nu este treaba mea…
    La ultima deplasare,la Timisoara,contra ASU,au fost mai multi jandarmi,decat spectatori…..Pentru ce?
    In conditiile in care s-a intamplat ce s-a intamplat,au fost mai artagosi decat oricand!Pentru ce?
    Si-au dat seama prin ce momente eram, se pare,in cele din urma si nu ne-au tinut nici macar un minut in plus in tribune,dupa incheiere…..

    0
    0
    1. Jandermeria de azi e sluga umila a infractorilor prin cozile de topor Cucos si Sindile. O institutie militarizata si manevrata de 2 si un sfert.

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button