UTA Arad

Popa a găsit „elixirul” promovării la pas în Liga 1: „Să fim la fel de norocoși ca Astra la Cluj”





În optimile de finală ale Cupei României, pe „Cluj Arena”, Astra Giurgiu a reușit cea mai spectaculoasă întoarcere de scor din ultimii ani în fotbalul românesc. Universitatea a condus cu 3-0 încă din minutul 8, dar prim-divizionara a egalat în timpul regulamentar și s-a calificat în prelungiri.

Cu ochii pe viitorii adversari din Liga 2-a a stat și Ionuț Popa, care a judecat astfel „duelul”. „Am văzut aseară (n.a. miercuri seara) o echipă nedreptățită, Universitatea Cluj și cea mai norocoasă echipă din ultimii 50 de ani, Astra. Să ai 0-3 în minutul 8, să își dea apoi adversarii două autogoluri, să te bage arbitrul în joc cu un penalty și mai apoi să ai și un om în plus în prelungiri, nu e puțin lucru. Cu norocul Astrei, UTA ar promova la pas în Liga 1”, consideră antrenorul „Bătrânei Doamne”.

De altfel, „șepcile roșii” au acuzat arbitrajul la meciul de miercuri și au cerut introducerea VAR-ului și în România. „Am primit gol dintr-un penalty care nu a fost. Nu m-a lovit mingea în mână. Aş dori să se introducă şi la noi proba video, pentru că suntem în 2018 şi nu cred că se supără nimeni dacă se va lua o decizie după ce se va vedea faza la televizor. Am luat gol, am luat galben la acel penalty şi apoi am fost eliminat. Aş vrea pe viitor să se schimbe ceva. Îi respect foarte mult pe arbitri, dar dacă avem posibilitatea să introducem tehnologia video, vreau să o introducem”, a declarat Abrudan după meciul cu trupa lui Mulțescu.

Nemulţumit de acel penalty a fost şi managerul „studenţilor”, Ioan Ovidiu Sabău, care a ţinut, însă, şi să-i găsească scuze arbitrului. „Doar o decizie neinspirată a arbitrului a făcut ca noi să nu ne calificăm. Nu vreau să se interpreteze că el e principalul vinovat, a fost doar neinspirat. Poate s-a gândit că e 3-0, că nu se întâmplă nimic dacă dă penalty, dar noi am ieşit un pic din joc. A luat şi Abrudan galben şi altfel joci, ca fundaş, când ai cartonaş. Dar am arătat foarte bine cu Astra şi nu meritam să pierdem această calificare. Le mulţumesc şi suporterilor care au încurajat echipa, ne bucurăm foarte mult când vedem că suntem susţinuţi”, a spus şi fostul internațional imediat după meci.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button