BaschetUTA AradzTOP ARTICOLE

Primăria lasă impresia că va deconta salariile la UTA și FCC ICIM, mai rămâne de văzut de când!





Modificările de la legea 350/2005 par să fie luate în calcul și de Primăria Arad, mai precis de Centrul Municipal de Cultură, cea care oferă finanțări nerambursabile pe bază de proiecte cluburilor sportive din orașul nostru sau organizatorilor de competiții de interes local.  ”Drept dovadă, în acest an s-a alocat Clubului Sportiv UTA suma de 7.200.000 lei, reprezentand peste 1 milion și jumatate de euro, Clubului Sportiv Atletico Arad 620.000 lei , pentru Baschet Club FCC Arad 1.525.000 lei, respectiv pentru Raliul Aradului, suma de 500.000 lei”, se precizează într-un comunicat al CMCA-ului.

Mergând mai departe, instituția din cadrul Primăriei dă impresia că va deconta și salariile sportivilor, antrenorilor și persoanelor din staff, însă din continuarea comunicatului nu rezultă exact cu ce dată. ”În ceea ce privește recentele modificări legislative legate de finanțarea activităților sportive, prin extinderea tipurilor de cheltuieli care pot fi decontate din fonduri publice, dorim să reiterăm disponibilitatea noastră totală pentru a sprijini sportul. Am demarat procedurile de implementare a noilor prevederi legislative astfel încât tot ce este legal și vine în sprijinul cluburilor să poată fi accesibil acestora”, se mai arată în poziția oficială luată de instituția de la kilometrul zero.

Cert este că cel puțin pentru UTA și FCC ICIM Arad alocarea de bani publici pentru salariile sportivilor ar putea fi schimba perspectiva asupra stagiunilor în curs, deși, pe undeva, e cam târziu în ambele cazuri pentru ca obiectivele să fie schimbate radical.

Probabil, peste 9-10 zile vom afla exact ce vrea să spună Primăria prin: ”demararea procedurilor de implementare a noilor prevederi legislative” și asta pentru că, din informațiile noastre, clubul UTA va depune decontul pentru luna octombrie pe la mijlocul săptămânii viitoare, unde se vor prinde și salariile fotbaliștilor și staffului tehnic. De obicei, contabilul CMCA sesizează eventualele probleme în două-trei zile lucrătoare de la depunerea hârtiilor, așa că vom ști dacă Enescu și colegii săi își vor lua primele salarii din bani publici, așa cum se întâmplă deja de mult timp în alte orașe din această seară.

16 comentarii

  1. Greu se mișcă lucrurile.! Macar apare rezolvarea corectă. Există o idee că la marile orașe,deci și centre de fotbal,ar trebui sa apară sponsori bogați cu microbul fotbalului. La bani s-au dat drumul in comune și localități care nu visau mai mult de liga III ,aici,considerindu-se un soi de dezvoltare ,apropiere de urban . Multe comune au accesat fonduri europene pt. obiective economice și banii lor i-au băgat la fotbal.!! Așa s-a ajuns că baza piramidei e mai bogată că mijlocul ei . Așa se face că la anul putem avea un derby in B. Dinamo-UTA.!!

    0
    0
  2. Salvatorul Aradului e in joc de glezne. Superman, Spiderman si Venom. 3 in 1! Aradul lucrului mai mult decat bine facut???.

    0
    0
    1. Ai uitat de Iron Man,Batman si Catwomen….All in one,,,:-))…Deocamdata este o stire de can-can,ca raspuns direct din biroul nr.1,totusi derivat…Abia atunci o vom bifa la capitolul realizari,cand vom vedea un alt articol de genul:”incepand de astazi,jucatorii UTA-ei,alaturi de intregul staff si angajati auxiliari sunt cu toate platile la zi!”
      Dar mai @Pelin….mie imi este teama de cu totul altceva,,,,daca banii publici devin disponibili pentru plata salariilor,nu cumva sa plece pe litigiile elefantilor,din urma… si punguta cu 2 bani,sa nu mai ajunga pentru baietii de acum,neplatiti…altfel s-ar da o palma la un rahat!
      Tradus:am primit dezlegare la plata salariilor,dar acum,noroc ca platitm pacatele trecutului si mai departe ajungem la acele jocuri de glezne despre care amintesti…Abia atunci ajungi sa spui ca ai sters cu coaja de pita,untura de pe tigaie ramasa….si in rest,mai asteptam o alta friptura…
      Interesante aspecte…..Vom vedea iepurasul din joben????

      0
      0
      1. Marea realizare ar fi înlăturarea acestei CĂPUȘE numit Falca , ființa care a zguduit orașul,fărâmițându-l !!!! Viitoarea “ Persona-non-grata” al Aradului , ființa fără scrupule , oportunistul de tip nou , mincinosul tupeist , îmbogățitul pe spatele unui oraș odată prosper !! ?

        0
        0
  3. Sa dea D-zeu sa fie bine pentru UTA !!! falca isi face jocul cunoscut ,pe post de” salvatore della patria ” .

    0
    0
  4. Mulțumim faraoane că ai găsit îndurare.. Măria ta.. Chiar dacă nu dai din buzunarul tău ci al nostru, mulțumim că ai dat,, accept’

    0
    0
  5. Cât timp nu vom avea un om potent financiar la echipă, UTA va fi prinsă tot timpul in jocuri din astea ieftine de culise…dar, la cât de disperată a fost situația, chit că sunt sigur că se dorește mai mult o lovitură de imagine decât binele clubului, mă bucur că se face ceva pe ultima sută.
    Sper că știrea asta le va da aripi jucătorilor noștri și mâine să demonstreze că se poate mai mult decât au reușit până acum.

    0
    0
  6. Solutia pentru un club ca UTA este un parteneriat public ( Primarie & Consiliul Judetean) si privat ( o uniune cu unul , sau chiar 2-3 oameni de afacere potenti ( Ei exista , ..dnii Blidar, Musca. Cosma% Tucudean, ,Universitati, etc) Participarea Puterii locale ar trebui sa garanteze corectitudinea afacerii. UTA nu trebuie sa mai aiba „lipitori” tip Atletico,toti jucatorii sa fie 100% ai clubului, el le face cota, el ii vinde. Clubul sa fie condus de cineva care a facut ceva in fotbalul aradean ( asta va fi …greu de ales). Acum Primaria pare sa incerce sa desfaca ONG-ul dlui Meszar, care a produs…doar datorii, pentru UTA si venituri sigure pentru Atletico, si sa inceapa ceva mai…transparent. Vin alegerile si….trebuie ..voturi !

    0
    0
    1. Si eu as vrea sa il vad pe dl Musca implicat la UTA, mai ales ca face poze de atatia ani. Nu stiam ca are si bani de investit!

      0
      0
      1. @stepp….ti-am gustat gluma din plin!Chiar am ras copios despre asocierea de nume…Asta in cazul ca nu ai fi scris serios…

        0
        0
  7. In sfarsit pare-se ca, de dezghiata lucrurile , autoritatile au vazut in sfarsit ca este groasa la UTA. si au inceput sa miste lucrurile, ce bine imi pare !!! Pai la Chindia, de ce credeti ca este stabilitate , pt. ca Primaria si Consiliul judetean impreuna cu cativa asociati privati din oras , se implica in a da salariile si primele jucatorilor, asa trebuie si la UTA. !!! Sa dea Dumnezeu sa fie cat mai repede posibil , UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA , HAI BAIETII !!!

    0
    0
  8. Înainte sa va entuziasmați, trebuie precizat ca falca doar reamintește că-ți bani a dat la UTA pana acum, cred ca vrea sa sugereze ca dacă se gestinau bine banii acum aveau de salarii.. Eu asta înțeleg, și asta și vrea sa spună, gunoiul

    0
    0
    1. De ce e falca gunoi ??? Pe ce s au dus 1.5 milioane de euro daca nici un cent nu au mers pe salarii ???trebuie facuta o ancheta si vazut ce au facut cu banii ca sunt fiarte multi

      0
      0
      1. Pe servicii impuse cu firme de casă, pe închirierea terenurilor de joc și de antrenament, pe cazarea și masa jucătorilor la hotelul unde își serbează de obicei falcă ziua de naștere..samd ? nici un leu să nu se piardă pe drum! De asta nu vrea gunoiul sa plătească salariile, că alea nu se întorc!

        0
        0
  9. Am va,ut binee???? Atletico club ptivat primeste 600000 lei de la primarie???? Ce mai e de spus, marsavie pe bani publici. Atletico imprumuta jucatorii la UTA nu au nici o cheltuiala cu ei, daca se vand fac jumate jumate si mai prinesc si 600000 de lei de la primarie. Bravoo d-nule primar, imi fac si eu un club sa primesc 10000 de euro pe luna din bani publici.

    0
    0
  10. STOP ! ! ! Anul acesta UTA a primit „peste un milion si jumătate de EURO” Unde au ajuns aceşti bani, mai vor altii în plus ptr. salarii ? Ptr. „muncă prestată ” atâta merită : lacio. Dacă vor bani în plus să meargă la plantat gulii, unde î-şi pot folosii picioarele de lemn cu spor .

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button