National Sebis

Sebișul revine pe „Crișana” fără Cojocaru, Ankomah și Enciu, dar cu dorința de a luat tot „potul” cu Avrigul: „Să fim cât mai sus la finalul turului!”





Ieșită cu un punct din „ciocnirea” din Valea Domanului, Național Sebiș poate spera la o revenire pe podiumul seriei a IV-a a Ligii a 3-a până la intrarea în vacanță. În cele patru etape rămase de jucat din tur, „alb-albaștrii” întâlnesc formații fără pretenții, iar prima la rând este FC Avrig. Meciul se joacă în cadrul rundei cu numărul 12 vineri, la ora 14, pe arena „Crișana”

Sibienii au ajuns la cota 15 puncte în prezenta stagiune, navighează în ape liniștite și joacă fără presiune. Sunt la zero la „adevăr” și orice punct afară e binevenit. „I-am văzut pe cei de la Sebiș în vreo trei-patru meciuri și pot afirma că formează o echipă foarte bună la nivelul Ligii a 3-a. Au jucători buni, condiții de a face performanță, mereu au fost în față în ultimele sezoane. Probabil, nu au promovat fiindcă nu au adus un antrenorul potrivit pentru acest obiectiv. Deși plecăm cu șansa a doua vineri, venim să ne batem pentru fiecare minge și mai ales  să contribuim la spectacolul fotbalistic. Sigur, încercăm să luăm măcar un punct, fiindcă avem parte de un program destul de greu până la finalul turului și nu am dori să alunecăm în zona periculoasă a clasamentului. Din păcate, accidentările a trei jucători importanți în angrenajul nostru încă în debutul sezonului și mă refer la Popa, Radu și Vlas ne-au condiționat evoluțiile în fiecare meci din această toamnă, dar strângem din dinți și încercăm să ne ridicăm la nivelul adversarilor de vineri”, ne-a declarat Mihai Ianc, antrenorul celor de la Avrig.

Sebișul a pierdut și ea oameni importanți de o lună încoace. În primul rând, e vorba despre managerul Călin Cojocaru, care a plecat la ACS Poli Timișoara și nu a făcut-o cu mâna goală. L-a luat cu el și pe mijlocașul Charles Ankomah, jucător esențial pentru jocul ofensiv al Naționalului. În plus, Poștoarcă și Onțel s-au accidentat grav și nu mai joacă anul acesta. Colac peste pupăză, „alb-albaștrii” l-au pierdut și pe căpitanul Marcu Enciu pentru o etapă, două, după cartonașul roșu primit la Reșița. Dar, sebișenii sunt obligați să strângă rândurile, pornind de la o defensivă tot mai sigură în ultimele etape.

Portarul Georgios Gakos a închis pur și simplu poarta în ultimele două confruntări. A apărat un penalty cu Metalurgistul Cugir și a avut și alte intervenții decisive în acel meci, în care a luat gol târziu, la 2-0 pentru echipa sa, după care nu a scos mingea din plasă în deplasarea de risc maxim de la Reșița. „Fiindcă veneam după o perioadă de 6 luni în care nu am jucat din cauza unei accidentări, mi-am așteptat rândul și acum, zic eu, mi-am ajutat cum am putut mai bine echipa. M-am antrenat  bine, acum am trecut cu toții și peste plecarea lui Călin Cojocaru și avem încredere în Cosmin Merșca. Trebuie să legăm remiza de la Reșița cu o victorie cu Avrigul, o formație de care încă nu știm prea multe, dar despre care sunt sigur că vom fi informați până la ora jocului. Oricum, treaba mea e clară, să nu iau gol vineri. E bine dacă vom câștiga și cu 1-0, ar fi alte trei puncte importante pentru noi. Încercăm să terminăm turul cât mai sus posibil și să atacăm primul loc la primăvară”, spune grecul de 20 de ani al Sebișului.

Formații probabile:

Sebiș: Gakos – Goșa, Pîslaru, Dumitrache – Susan, Pintea, Ruță, Cl. Vereș – Petculescu – Szekely, Mărgărit.

Avrig: Băilă – R. Cornea, Condrea, Simion, Macrea -I. Bărculeț, Natea, Stelea, A. Suciu – M. Codrea, Cîrstean.

Arbitri: Răzvan Nacrici (Maramureș) – Radu Pascu ( Satu Mare), Marius Matica (Oradea).

Observatori: Constantin Făniță (Timișoara), Ion Lupșa (Caransebeș)

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button