21/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Bratu: „Sunt mândru de jucătorii mei, am câștigat meritat. Mă bucur că nu am creat foarte multe spații adversarului”

Bacăul cu Florin Bratu la timonă a ajuns la trei victorii consecutive și răsuflă ușurată în partea a doua a clasamentului. După echipele timișorene Ripensia și ASC Poli, a venit și rândul UTA-ei să se recunoască învinsă de o formație foarte ordonată, care și-a atins scopul prin orice metode.

După ce a deschis scorul la ultima fază a primei părți, teamul moldav a jucat bine din punct de vedere tactic în partea secundă, pe final apelând și la artificii necesare trecerii mai rapide a timpului de joc. La final, Bratu a considerat just rezultatul obținut împotriva „roș-albilor”. „Am avut parte de un meci greu, împotriva unei echipe de tradiție a fotbalului românesc, care este de mulți ani în Liga 2-a și are are jucători importanți. Dar, cred că astăzi am câștigat meritat, poate chiar puteam să închidem mai ușor jocul. Însă, puncte se câștigă și într-o astfel de manieră, cu 1-0 . Mă bucur că nu am creat foarte multe spații adversarului și s-au respectat ideile pe care le-am trasat la antrenament. Sunt mândru de jucătorii mei”, a punctat fost tehnician al lui Dinamo.

Partida a fost decisă de execuția impecabilă al lui Cornel Căinari  dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri. „Într-adevăr, jucătorul nostru a reușit o mică bijuterie. De fapt, Căinari, Hurdubei, Mihăeș m-au rugat ieri să-i las să exerseze niște lovituri libere. De obicei nu fac asta, dar de data aceasta le-am dat 10 minute la finalul antrenamentului pentru astfel de execuții, iar azi a ieșit bine, cu gol decisiv din lovitură liberă”, a adăugat Bratu.

Tânărul „principal” al băcăuanilor susține că una dintre pricipalele sale reușite în scurtul timp de când a preluat Aerostarul a fost insuflarea unei încrederi ce lipsea. „Sunt foarte bucuros pentru băieți, pentru jucători, pentru că veneam după o perioadă dificilă și era important un rezultat bun. Mă bucur că ei se descoperă de la meci la meci, văd că nu sunt lumitați și au calitate individuală foarte bună. Iar cel mai mult ce m-a interesat și am reușit este formarea unui grup . Suntem o echipă organizată, agresivă , dar care mai are mult de muncă în continuare. Dar, echipelor adverse le va fi din ce în ce mai greu să câștige împotriva noastră. Liga 2-a e un campionat dur, mă bucur că am ajuns aici, că fac această muncă. Avem resurse la Bacău și să doresc să le speculăm cât mai bine”, a mai afirmat Florin Bratu.

Runda viitoare, Bacăul are parte de o deplasare de risc maxim, la Clinceni.

FOTO: Ionuț Brânzei

1
1
%d blogeri au apreciat: