UTA Arad

Responsabilizarea jucătorilor, tema săptămânii în vestiarul UTA-ei: „O întâmplare fericită că suporterii i-au aplaudat și le-au cântat după meciul cu U. Cluj”



„Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc a risipit magia succesului din derby-ul Vestului cu două rezultate negative consecutive, fără gol marcat. Dacă în weekend, la Bacău, s-au văzut și lucruri pozitive în special în repriza secundă, Ionuț Popa nu poate uita umilința de acum două săptămâni: 0-4 cu Universitatea Cluj.

Referitor la acel episod, antrenorul UTA-ei susține că: „Am pedalat pe multe teme legate de echipă, dar mai ales pe responsabilizarea jucătorilor. Sunt convins că și jucătorii au înțeles că sunt datori față de publicul spectator, dar mai ales față de galerie. Nu se va mai întâmpla vreodată să pierzi un meci la modul la care l-am făcut noi cu Universitatea Cluj, iar galeria să te aplaude și să-ți cânte, iar tu să răspunzi oarecum în același fel, gândintu-te că ai făcut bine ce ai făcut pe teren și că, indiferent ce se va întâmpla, responsabilitatea va cădea pe umerii altora. Le-am spus că a fost o întâmplare fericită pentru ei, că ei poate înțeleg că au fost aclamați de galerie pe merit. Nu, ci pentru a le ridica moralul. De aceea, am insistat mult pe partea teoretică a unor lucruri, antrenament – antrenori sau joc-jucători. Adică antrenorul face antrenamentele, dar cel care joacă jocul e jucătorul. Le-am reamintit că acolo pe margine, antrenorul e legat de mâini și de picioare, retușurile în timpul meciurilor sunt minimale. Așadar, îmi doresc ca responsabilitatea, indiferent că sunt fotbaliști tineri sau foarte tineri, să cadă și pe umerii lor”.

Întrebat dacă această responsabilizare merge mână în mână cu îmbunătățirea situației financiare de la echipă, respectiv garantarea salariilor din bani publici, Ionuț Popa a adăugat. „Am vorbit enorm de mult despre, cred că am și plictisit lumea cu acest subiect. Dacă vor fi bani vom primi salarii și va fi bine, dacă nu vor fi bani, nu vom primi salarii și va fi rău. Dacă avem bani facem echipa pe care ne-o dorim, dacă nu, nu putem face acest lucru și vom rămâne la stadiul de mediocritate pe care toată lumea îl sesizează în oraș și te trage la răspundere pentru el. Ne întreabă deseori lumea când devine UTA o echipă așa cum a fost pe vremuri, sau măcar una bună, iar totul depinde bani. Mai multe nu mai vreau să discut pe acest subiect, ci doar să spun că jucătorul e de multe ori nemulțumit și nu doar pe motive legate de bani. Unii se plângă că nu joacă tot timpul, alții că faci antrenamente grele și sunt obosiți, iar alții că nu îi pregătești la capacitate maximă și atunci nu pot da randamentul cerut. Jucătorul va găsi tot timpul motive să fie nemulțumit, dar, dacă vorbim despre aspectul financiar, repet suntem și noi de vină căci am crezut că putem rezolva unele aspecte și să le oferim toate condițiile. Și nu am reușit acest lucru, deși, zic eu, tot ce a depins de mine și de conducerea administrativă a clubului, s-a făcut în mare parte”, mai consideră cel mai bine cotat antrenor arădean al momentului.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button