Fotbal judetean

ICRTI-ul îi poartă noroc trupei din comuna regală: Speranța Turnu – Cetate Săvârșin 1-5





Cetate Săvârșin a obținut primul succes stagional în deplasare, la Arad, contra „lanternei roșii” Speranța Turnu. Jucătorii conduși din teren de antrenorul-jucător, Marius Cătălin Neamț, au avut dificultăți în unele momente, dar au fost mai eficienți în fața porții decât adversarii lor.

Scorul a fost deschis chiar de Neamț în minutul 5, cu un șut din apropiere după o centrare a lui Oprea din partea stângă. Gazdele de la Turnu au avut destule șanse de a egala, în special prin Gabor și Herlo, dar nu au reușit să o facă și ocaziile s-au răzbunat. În minutul 28, Oprea a înscris cu un șut de la aproximativ 20 de metri, iar după mai puțin de un minut, Moldovan și-a introdus balonul în proprie poartă și a stabilit scorul pauzei, 0-3.

În startul părții secunde, inițiativa a fost tot de partea gazdelor, dar Herlo a ratat de două ori din poziții foarte bune. Până la urmă, cu 15 minute înainte de final, Speranța a reaprins speranța după o fază controversată. „Centralul” Bolcaș a acordat penalty pentru un henț în careu, iar Toader a respins șutul lui Roza de la punctul cu var. Însă, arbitrul însă a acordat repetarea loviturii, iar Herlo a transformat pentru 1-3. Meciul părea redeschis, dar nu pentru mult timp. În minutul 81, Marius Neamț a reușit „dubla” la capătul unui contraatac. În fine, Boc a închis tabela, cu 3 minute înainte de final și Săvârșinul a plecat cu trei puncte de pe „ICRTI”, stadionul unde a făcut singurul punct în deplasare în turul de campionat (2-2 cu UTA II).

Dacă Speranța Turnu se deplasează la Vladimirescu pentru ultima partidă din acest an, pentru Cetate urmează un duel pe teren propriu nu Victoria Nădlac, prilej pentru un nou succes care le ofere o vacanță cât se poate de liniștită și…lungă „roș-galbenilor”. „O victorie meritată. Ne-am dorit din tot sufletul să câștigăm primul meci în deplasare din acest sezon, pentru că până acum aveam doar un punct luat departe de casă. Îmi felicit băieții pentru joc, pentru dăruire, mai avem un meci cu Nădlacul înainte de pauza de iarnă și vrem să terminăm anul cu bine. Adversarii ne-au pus probleme în unele momente pentru că jucătorii noștri din Făget au ajuns mai târziu și a durat puțin până au intrat în joc. Dar, după aceea, când am pus mingea jos și am început să pasăm s-a văzut diferența dintre cele două echipe” a declarat după meci Cătălin Neamț, antrenor și căpitan al Săvârșinului.

Formații:

Turnu: Linguraru – Verche, Badea, Moldovan, Buldum-  Roza, Tambor, Ștefan (Dobra 61), Dolean (Bota 22) – Herlo, Gabor

Săvârșin: Toader – Muntean, Neagu, Băzăvan, Benescu – N. Marc, Tofei, Morariu Boc – Neamț, Oprea,

Arbitri: Alin Bolcaș – Emil Arsa, Remus Naghi

Observatori: Ioan Hamza, Traian Enoiu









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button