Sporturi de contactzTOP ARTICOLE

Gala Campionilor 2018: Gafencu și Biea au răspuns pe măsura încurajărilor venite din partea unei săli arădene arhipline





Ruben Stoia și-a asumat organizarea primei gale profesioniste de box la Arad și a primit o Sală Polivalentă plină. În cadrul Galei Campionilor 2018 au avut loc opt partide, ce au ținut cu sufletul la gură sute de spectatori, arădeni și maghiari veniți în special pentru a-l încuraja pe Mate Kis, ce au plătit între 50 și 150 de lei. Deputații Adrian Todor şi Dorel Căprar, dar și PR-ul Bianca Morariu au fost și ei „piese” importante în organizarea competiției ce a repus orașul nostru pe harta nobilei arte din România și Balcani.

Toți pugiliștii români și-au câștigat partidele. Vorbim despre Daniel Buciuc, Cezar Juratoni, Alexandru Jur, Eduard Gafencu şi Flavius Biea. Din postura arădenilor, ultimii doi au avut un feeling special cu sala și au răspuns pe măsură.

La categoria semi-grea, Edi l-a făcut KO pe Titusz Szabo. Maghiarul a căzut inconștient pe podea și și-a revenit după aproximativ 10 minute, după intervenția echipei medicale. „A fost o seară frumoasă, cu lupte bune. Sper că am reușit să fac arădenii fericiți prin lupta mea. Nu mă așteptam să termin așa de repede lupta, dar așa a fost să fie. Ma bucur din tot sufletul ca adversarul meu și-a revenit și este în afara oricărui pericol. Vreau sa mulțumesc lui Dumnezeu ca îmi dă putere să trec peste orice, familiei mele care mă susține tot timpul si mă iubeste necondiționat, antrenorului meu, Ruben Stoia, întregului staff și publicului minunat care a fost alături de mine”, a spus Gafencu, care a primit premiul chiar din mâna tatălui său, în – poate – cel mai emoționant moment al serii.

Pe lista câștigătorilor s-au mai înscris și maghiarii Mate Kis, care a pus mâna pe centura WBO, Zoltan Kispal şi Renato Eged.

Meciul vedetă al serii, având ca miză Centura IBA Inter Continental, l-a opus pe arădeanul Flavius Biea, stabilit la Timișoara de 15 ani și pe venezueleanul Yeison Gonzales. Fostul campion mondial și european la cadeți l-a determinat pe pugilistul sud-american să arunce prosopul în runda a cincea, spre deliciul întregii săli. „Mi-am dorit foarte mult să boxez la Arad, nu am mai făcut-o de foarte mulți ani. Sunt născut aici, dar am continuat la Timișoara spre marea performanță. Mulțumesc publicului care a fost alături de noi, presei și promoterilor care au reușit să facă posibil acest eveniment. Mă bucur pentru tot ce se întâmplă aici și această centură va rămâne la mine mult timp de acum încolo, nu ca cealaltă pe care am pierdut-o destul de repede. Am avut un adversar mai tânăr, știam că va veni să mă pună pe jos, că va rezista mult, dar experiența mea în atâtea meciuri și-a spus cuvântul. Am demonstrat în ring că merit această centură și de acum această centură va fi tot mai prețioasă, îmi doresc să ajung campion mondial”, a declarat Biea la final.

Zâmbitor pentru succesul elevului său, Edi Gafencu, dar mai ales pentru reușita primei gale de box profesionist organizată la Arad, Ruben Stoia speră să repete isprava și pe viitor. „A fost un eveniment peste așteptări, cu meciuri foarte frumoase. Aș vrea să mulțumesc publicului arădean care a venit în număr foarte mare și au susținut sportivii. Dacă faci ceva cu sufletul, rezultatele apar, am satisfacția și împlinirea că am realizat ceva frumos pentru arădeni și ei mă apreciază. Sper ca Gafencu să continue tot așa, a făcut o luptă foarte frumoasă. Îl felicit și pe Biea pentru centura câștigată și le mulțumesc tuturor spectatorilor care au fost prezenți și ne-au susținut. Sper să mai organizăm astfel de evenimente și pe viitor la Arad”, a punctat sufletul Galei Campionilor 2018.

De menționat că întrecerea s-a văzut în transmisie directă doar la televiziunea maghiară M4.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button