Șoimii Lipova

Lipova are minge de meci pentru titlul de campioană de toamnă! Dobrean: „Avrigul se va apăra, dar ne-am propus să nu mai pierdem niciun punct”





Al doilea duș rece pentru Șoimii Lipova a venit în fața echipei considerate principala favorită la promovare din seria a 4-a a Ligii a 3-a în debutul stagiunii. Lucrurile nu au decurs conform așteptărilor pentru reșițeni, care s-au pierdut undeva pe la mijlocul clasamentului, dar asta nu înseamnă că lotul nu a rămas unul de calitate. Și, pe fondul unei zile mai slabe din partea liderului, care nici nu a putut conta pe doi dintre jucătorii săi de bază, fundașul Vasiu și mijlocașul Rusu, bănățenii și-au valorificat avantajul terenului propriu și ține deschisă lupta pentru locul 1.

După precedentul eșec al stagiunii  (2-3, la Hunedoara), lipovanii au strâns rândurile pentru trei succese consecutive și așa vor să facă și acum. „Îmi este greu să recunosc, dar a fost o înfrângere meritată. Nu am reușit să ne facem jocul nostru de posesie și pase până în repriza a doua când scorul era deja de 2-0. Dacă am fi marcat la ocaziile pe care le-am avut, poate nu ne întorceam înfrânți. Dar, am trecut peste înfrângere, suntem cu capul sus, suntem pe locul 1 și asta ne dă moral. Vrem să nu mai pierdem pierdem nicun punct în acest an și să menținem diferența față de urmăritori”, anunță Cristian Dobrean, titular în ultima vreme pentru „alb-albaștrii” în centrul liniei mediane.

Peste două zile, la Pîncota, ajunge Avrigul. Aflată la mijlocul clasamentului, fără pretenții la promovare, dar neavând nici grijile retrogradării, formația sibiană nu are ce pierde pe terenul liderului. Probabil, antrenorul Mihai Ianc va opta pentru o tactică asemănătoare deplasării de acum două săptămâni, în remiza albă de la Sebiș, iar Dobrean anticipează acest lucru. „Știm că vor veni să se apere și trebuie să-i desfacem. E bine că revine și Rusu de la lotul național, ne-a lipsit mult la Reșița, dar sunt sigur se va revanșa în aceste ultime două partide. Inevitabil, după un tur atât de solicitant, te gândești și la vacanță, dar vom rămâne concentrați și la aceste ultime două examene. Se știe că atunci când joacă cu liderul, toate echipele se mobilizează, prind aripi și dau totul pentru a scoate un rezultat bun, însă dacă ne facem jocul obișnuit, de pase și ruperi de ritm în ultimii 25-30 de metri, nu cred că vom avea probleme”, a adăugat „închizătorul” de 22 de ani, cu meciuri în Liga 2-a pentru UTA.

Așadar, cu 3 puncte luate vineri, în confruntarea cu Avrigul ce începe la ora 14, pe arena din Pîncota, Lipova își poate asigura titlul de campioană de toamnă. În ultima rundă a turului, „șomii” vor juca în județul vecin, la Ghiroda.

Formații probabile:

Lipova: D. Filip – Savin, Calvin, Vasiu, Filimon – C. Poiană, M. Popa, Dobrean, D. Rusu – Sulea, Trabalka.

Avrig: Băică – Cornea, Natea, Condrea, Macrea – Simion, Bărculeţ, Lascu, Suciu – Coșovan, Cîrstean.

Arbitri: Zoltan Szekely – Stefan lar ( ambii din Baia Mare), George Suciu ( Câmpia Turzii).

Observatori: Lucian Glogoviceanu ( Reșița), Petru Boroș ( Oradea).









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button