Fotbal judetean

Dulce revanșă în fața unei echipe ce termină anul sub așteptări: Victoria Zăbrani – ACS Socodor 1-2





Una dintre favoritele la titlul de campioană în Liga 4-a a terminat prost anul 2018. Victoria Zăbrani a pierdut chiar pe teren propriu în fața Socodorului, formație aflată în evidentă ascensiune de câteva etape încoace. Deocamdată, Cristi Todea nu găsit cheia revirimentului în tabăra „alb-roșie”, iar rezultatul a fost al patrulea eșec stagional, al treilea în ultimele șase runde.

S-a trecut peste perioada de tatonare și după 10 minute ambele echipe marcaseră deja. Mai întâi au făcut-o oaspeții, prin  Turcuș, care a executat înșelător o lovitură liberă din lateral stânga, ai mulți jucători au sărit fals, iar Mureșan s-a recunoscut învins. Doar două minute a durat avantajul vizitatorilor, căci erorile repetate ale lui Todincă au favorizat reușita de 1-1, a lui Gherghel, care a pus latul din fața porții.

Dar, jocul amfitrionilor a avut de suferit, Socodorul nu a întâmpinat mari probleme, iar antrenorul Tibi Darazs a și fost inspirat la schimbări. La 5 minute de la intrare pe teren (73), Adelin Rafila a înscris pentru 1-2 printr-un șut din voleu din colțul careului mare, ce s-a dus țintă la colțul lung al porții lui Mureșan. „Galben-albaștrii” au ținut de scor până la ultimul fluier și se îndepărtează defintiv de „zona roșie”, unde se aflau la un moment dat. În schimb, Zăbraniul alunecă la  7 puncte în spatele liderului Progresului Pecica și va trebui să tragă tare la primăvară să reintre în lupta pentru locul 1. Cristi Todea are încredere totală din partea conducerii, ce l-a instalat pe banca tehnică în locul lui Cristi Irimia după remiza internă (3-3) din runda a 8-a, cu CS Glogovăț.

Până la urmă, Socodorul s-a dovedit echipa mai proaspătă și chiar mai omogenă, luându-și revanșa pentru eșecul din tur la exact același scor. „După parcursul pe care l-am avut în ultimele meciuri, consider că am fost și noi îndreptățiți să sperăm la un rezultat pozitiv. După meciul din tur, când consider că am jucat bine însă am pierdut, cred că era momentul să ne luăm revanșa. Chiar și sezonul trecut, am jucat destul de bine în ambele dispute, dar Zăbraniul s-a ales cu punctele. De la acea înfrângere cu Pecica ne-am convins că la noi totul pleacă de la psihic, până la acel meci credeam că e de ajuns să intrăm pe teren, dacă tot nu avem nici un obiectiv. De fapt, nici acum nu avem, însă am început să conștientizăm că valoarea lotului ne obligă să fim mai în sus. De aici a apărut această schimbare de mentalitate colectivă, care azi ne-a adus această victorie. Ne-am dorit, băieții au fost foarte motivați, suntem toți prieteni, pot spune că suntem ca frații toți”, a spus Teo Turcuș, liderul din teren al celor de la Socodor.

Formații:

Zăbrani: Mureșan – Goț (46 Topai), Bier, I. Pașcu, Tomuț – Francescu, Simion – Gherghel,   Zele (36 Dragu), Țuța (73 Adam) – Fl. Pavel (88 Cioancă).

Socodor: Vîrzob (80 Țapoș) – Todincă, Mariș, Gherheș, D. Ardelean – Covaci, Fl.  Dema, Turcuș, Pirtea (80 Diaconu) – Molcuț (68 Rafila), Faur.

Arbitri: Mircea Ardelean – Sergiu Burcă, Sergiu Mona 

Observatori AJF: Mircea Toderici, Ioan Hamza

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button