National Sebis

Cortina coboară sub semnul absențelor în Sebiș – Ocna Mureș, punctele cu „lanterna” ar putea duce Naționalul pe locul 4





Seria pozitivă a sebișenilor s-a încheiat brusc la Deva, pe terenul uneia dintre codașele seriei a IV-a a Ligii a 3-a. Naționalul a pierdut din nou după aproape două luni de zile, acuzând – însă – multitudinea de absențe.

Spre norocul ei, formația de pe Crișul Alb are șansa revanșei și încheierii turului, chiar în fața propriilor susținători, cu o victorie. Iar acest lucru se va și întâmpla aproape sigur, atâta timp cât la Sebiș ajunge „cenușăreasa” seriei, care mai e și lovită de grave probleme de lot. Dincolo de rezultatele dezamăgitoare (un singur punct, 7 eșecuri la rând, trei jocuri în care a primit de fiecare data 5 goluri), Ocna Mureș găsește cu greu jucători pentru „11-le” care să-i înfrunte pe „alb-albaștri”. De pe lista indisponibilor de etapa trecută revine doar P. Man, însă, în rest, Hidișan e absent de durată, Kiss are fractură de metatarsiene, Borșoi și M. Domșa au probleme de serviciu, iar Guț – ruptură musculară. În plus, A. Gherman are genunchiul umflat și Șimandi era bolnav miercuri. „Principala noastră preocupare este să reușim să adunăm 11 jucători care să efectueze deplasarea! Suntem într-o situație delicată, efectiv la limită”, a comentat Mihai Manea înaintea jocului ce trage cortina peste prima parte a sezonului, una de coșmar pentru „Soda dragă”.

Așadar, Național Sebiș vine după dușul rece de la Deva (2-4) și este marea favorită a confruntării împotriva ultimei clasate ce are penultima defensivă a Ligii a 3-a, cu 51 de goluri încasate. Doar Viitorul Domnești, în seria a 3-a, are o defensivă mai slabă, cu nu mai puțin 73 de goluri primite. Cel puțin după plecarea lui Călin Cojocaru la ACS Poli, Sebastian Susan a prins mai de fiecare dată formula de start și se anunță titular și mâine. „Sigur că mi-aș fi dorit să joc mai mult, dar e bine și dacă o fac de acum înainte. Până la urmă, trebuie să-mi aduc contribuția la rezultatele bune ale echipei, altfel e normal să fiu rezervă. Eu sau oricare jucător al echipei. Ne-am recuperat o parte dintre jucătorii accidentați și tot ce vrem și tot ceea ce contează acum este să o batem pe Ocna Mureș și, dacă se poate, să ajungem măcar pe locul 4 înainte de a intra în vacanță. Am rămâne sus în clasament, iar din iarnă, în funcție de ce va decide și conducerea, poate vom arăta și mai bine din retur”, spune mijlocașul de bandă.

Formația de pe Crișul Alb are și ea absențe importante pentru meciul de vineri, de la ora 14, de pe arena „Crișana”. Onțel și Poștoarcă sunt accidentați, Enciu și Szekely – incerți, iar Goșa, Pîslaru și Petculescu – suspendați.

Formații probabile:

Sebiș: Horvat – Ad. Pop, Ciochină, Dumitrache – Susan, Pintea, Ruță, Stepancev – Mărgărit, Enciu, Cl. Vereș.

Ocna Mureș: Tiboc – Gorba, Borsoi, Vaidasigan, Marc – Simandi, P. Man – T. Cristea, Cimpoieșu, Moise – V. Drăgan.

Arbitri: Mircea Salomir (Cluj) – Gyurko Torok, Elena Mazilu (toți din Cluj)

Observatori FRF: Lucian Glogoviceanu (Reșița), Florin Mierea (Timișoara)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button