UTA AradzTOP ARTICOLE

Roșu, din nou în curtea UTA-ei după acțiunea de selecție la naționala Under 18: „Bucuros de reîntâlnirea cu oameni dragi, juniorii arădeni rămân în vederile mele”





De numele lui Laurențiu Roșu se leagă a doua prezență a „Bătrânei Doamne” a fotbalului românesc la barajul de promovare în Liga 1, de la renașterea clubului în anul 2013. După eșecul cu ACS Poli, pregătită la acea vreme de actualul antrenor al UTA-ei, Ionuț Popa, cele două părți și-au strâns amiabil mâna, dovadă că, ieri, la revederea după un an și jumătate nu au existat resentimente. Dimpotrivă.

Din postura de selecționer al naționalei Under 18, Roșu s-a aflat la Arad pentru o acțiune de selecție a fotbaliștilor născuți în anul 2001 și nu nu putea rata ocazia să ajungă și la meciul dintre fosta sa echipă și CS Mioveni. A făcut-o doar la pauză însoțit de ajutoarele sale, Mihai Ianovschi jr și Ovidiu Ceclan, iar în Aradul Nou a găsit căldură din partea „oficialilor” utiști. „Sunt bucuros de reîntâlnirea cu oameni dragi, cu care am lucrat foarte bine la UTA și care e foarte bine că sunt și azi la club, pentru că sunt arădeni și știu exact ce înseamnă acest club pentru oraș și tot fotbalul românesc. De la domnul Meszar și până la magazonierul Zamfir, am schimbat cu toată lumea câteva impresii. Bineînțeles că m-a bucurat și rezultatul, căci UTA avea mare nevoie de 3 puncte, având în vedere perioada mai grea prin care a trecut. Sper din tot sufletul să se regleze lucrurile la Arad și UTA să ajungă cât mai repede posibil acolo unde îi este locul, în Liga 1”, ne-a mărturisit fostul atacant al Stelei.

Roșu a făcut cunoștință și cu noua arenă „Motorul”, în varianta sa sintetică. „Țin minte că unele meciuri le-am jucat în condiții foarte grele aici, în apă și noroi și, totuși, le-am cam câștigat toate. Cu excepția acelui derby cu Poli. Este foarte important că echipa a revenit la Arad, căci la Șiria era – parcă – o altă atmosferă, iar jucătorii nu aveau cel mai bun randament. Despre calitatea terenului sintetic nu pot eu să vorbesc, ci doar cei care joacă pe el. Mie, din exterior, mi s-a părut destul de bun”, a adăugat fostul antrenor al Campioanei Provinciei, care, la plecare, a dat mâna chiar și cu Ionuț Popa, cei doi având un conflict pe tunelul de pe „Dan Păltinișanu” la finalul primei manșe a barajului din 2017.

Altfel, Laurențiu Roșu a recunoscut că a remarcat câțiva fotbaliști din județul nostru, dar și din Caraș, Hunedoara sau Timiș după „trialul” de ieri. „Pe cei care au mai fost la lot, ca Miculescu sau Isac, jucători care oricum au fost opriți la Liga 2-a nu i-am mai chemat la acțiunea de pe Șega. Chiar mă bucur pentru ambii, căci unul a fost titular și a jucat bine cât l-am văzut eu, iar Isac a debutat în acest campionat. Dar, i-am văzut pe Zamfir, Haloș, Andrei Gavrilă (n.a. marcator al unui gol la „trialul” de ieri), Salka și alții și nu doar de la UTA, ci și de la alte cluburi din Arad și celelalte județe învecinate. Mi-ar fi plăcut să văd și mai mulți de la generația de 2001 a UTA-ei, dar, din păcate, trei-patru sunt accidentați (n.a. Hrezdac, Vidican, Merian, I. Gavrilă). Oricum, juniorii arădeni rămân în vederile mele, până când vom definitiva lotul ce va participa preliminariile pentru Turneul de Elită de la anul poate vor mai exploda câțiva dintre ei, poate chiar la prima echipă”, a mai punctat selecționerul naționalei Under 18.

Acțiuni de selecție de genul celei de pe Șega au mai fost organizate pe acest final de an la București, Piatra Neamț, Craiova, Târgu Mureș și Cluj. „Pe cei din Dobrogea, în special pe jucătorii Viitorului îi cunoșteam deja destul de bine, am dorit să văd și bazinele din Moldova, Oltenia, Transilvania și Vestul țării. Am remarcat destui fotbaliști talentați, avem, zic eu, ce alege pentru o națională cât mai competitivă”, a fost concluzia lui Laurențiu Roșu.

Fostul internațional s-a întors la familie, în Spania, urmând să revină în țară la anul pentru a-și relua atribuțiile de selecționer Under 18.

3 comentarii

  1. Talente sunt ,profesori sunt , trialuri sunt , atunci de unde atitea echipe slabe. ??? Parafraza la ,,Dacă toate miresele sunt frumoase ,de unde atitea neveste urite ??

    0
    0
  2. https://www.youtube.com/watch?v=ZBa1ybBCoJs
    Nu stiu ce sa spun?Nu sunt eu tocmai cel in postura ca sa vorbesc si sa rememorez,dar raman totusi la parerea ca Laurentiu Rosu,impreuna cu Nacho,preparator ar fi trebuit sa ramana,chiar dupa barajul ratat!
    Prin aducerea ulterioara a lui Mihalcea si a turmei lui de elefanti a fost primul pas spre haosul care a urmat apoi,fara comentarii,din dragoste,elan si exces de zel….Si pentru ca nu s-a invatat nimic bun atunci,s-a repetat figura…
    O spun fara regrete ca aducerea lui Ionut Popa,nu a fost o miscare rea,dar a gresit si Mister ca si-a adus oameni(nu fotbalisti),la echipa!
    Dar cand greseala este recunoscuta,este pe jumatate iertata si mai bine sa o privim astfel!
    Nu am putut vorbi tot turul,despre relatii de joc,automatisme,atat timp,cat unii au dezamagit total,altii,inevitabil accidentati,intervenind si suspendarile in urma cartonaselor gratuite,parca cerute…
    Daca urmarim,UTA nu a inceput nici un meci din tur in aceeasi formatie de baza!
    Urmarim cu maxim interes ce va urma?
    HAI UTA!Multa sanatate Alex Manea!

    0
    0
    1. îmi pare rău de popa sa aduci un jucător gen Enescu sa faci o echipă în jurul lui ori nu ști fotbal ori rău intenționat sigur ultima varianta asta fentează fotbalul el are treabă și UTA popa îl retine

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button