Șoimii Lipova

Magna cum laude pentru lipovani la finalul turului! Sabău: „Știam că vom câștiga dacă ne concentrăm pe joc și nu pe rezultat, merităm să fim primii!”





Lipova a încheiat turul Seriei a IV-a a Ligii a III-a cu o victorie, 3-1 pe terenul celor de la CSC Ghiroda. Succesul îi face pe „șoimi” campioni de toamnă, la trei puncte distanță de echipa de pe locul 2, Gloria Lunca Teuz Cermei. Echipa lui Sabău a strâns rândurile după două eșecuri consecutive, a jucat peste echipa timișană și chiar dacă era la un moment dat condusă a revenit fără mari probleme pentru a 11-a victorie stagională.

Steop: „Lipova, cea mai bună echipă a seriei”

Așadar, ghirodanii au fost cei care au deschis scorul și au fost periculoși în câteva situații în repriza secundă, la 1-2, dar – până la urmă – s-au recunoscut învinși de echipa mai valoroasă. „Un meci foarte disputat, cred că am întâlnit cea mai bună echipă a seriei. Lipova a înscris golurile pe niște greșeli individuale foarte mari ale echipei mele, dar asta nu înseamnă că nu meritau să înscrie, pentru că au avut destule ocazii să o facă. Mare parte din diferență s-a făcut la Poiană, care a controlat jocul la mijlocul terenului, nu știu dacă a greșit două pase tot meciul în condițiile unui teren foarte greu. A dat pase utile, practic a făcut de unul singur jocul la mijloc, exact unde adversarii au excelat, iar noi am greșit. Rămâne să fim înțelepți în această iarnă, avem o echipă foarte tânără față de celelalte, cu jucători fără experiență. Sper să reușim să mai aducem jucători în iarnă și după retur să fim unde trebuie. Și Cugirul e o echipă foarte bună, dar nu atât de combativă ca Lipova. Mi s-a părut o echipă puternică, tenace, arțăgoasă, cu jucători buni, jucători de viteză, de forță, cu simțul porții. Mi-a plăcut Lipova astăzi”, au fost cuvintele lui Remus Steop, antrenorul celor de la Giarmata și Ghiroda Vii.

Sabău: „Mi-aș fi dorit ca echipele arădene să nu fie în spatele nostru, se anunță derby-uri încinse în retur”

De cealaltă parte, Flavius Sabău a pus din nou accentul pe joc și nu pe rezultat, tactică prin care tânărul tehnician al Lipovei și-a dus echipa pe un binemeritat loc 1 în clasament la finalul turului. „Am început meciul bine, am fost periculoși, ne-am creat multe situații de poartă. Am primit un gol din lovitură liberă, dar eu tot timpul sunt de părere că jocul consistent îți dă valoare. Jocul este cel care contează, rezultatele vin sau nu vin, dar am  făcut un joc foarte bun și de aceea am și câștigat. Îmi era teamă puțin să nu fim inhibați după cele două înfrângeri, pentru că și cu Avrigul jocul a mers, chiar dacă nu ne-am creat foarte multe situații, am dominat clar adversarul. Asta am discutat cu ei toată săptămâna, că merităm să fim pe primul loc și cu siguranță dacă ne concentrăm pe joc, nu pe rezultat, vom și rămâne acolo. Urmează să fac o evaluare a tuturor băieților, deși de 95% din lot sunt foarte mulțumit și vor rămâne la noi. În principiu nu vreau să schimbăm multe, dimpotrivă, mă concentrez mult pe pregătire și cum să îmbunătățim jocul, dacă se poate”, a spus tehnicianul liderului, la finalul disputei din județul timiș.

La începutul sezonului, Sabău declara că obiectivul echipei sale este clasarea între primele șase echipe ale campionatului, iar acest lucru rămâne în picioare. „Nu mi s-a spus nimic în legătură cu schimbarea obiectivului, acesta va rămâne același. Nu avem nici o siguranță, în primul rând nu știm dacă va fi gata stadionul. Obiectivul e să fim acolo în față, eu îmi doresc să câștigăm toate meciurile, dar mai departe nu depinde de mine. Faptul că sunt doar echipe arădene pe podiumul seriei e surprinzător și pentru mine, dar e foarte bine pentru fotbalul din județul nostru. Îi felicit și pe cei de la Cermei și Crișul, pentru că există o concurență bună între noi și asta ne ține motivați. Dacă e să fiu sincer, nu-mi doream ca echipele arădene să fie în spatele nostru, pentru că știu ce înseamnă un derby, știu ce înseamnă ambiție și orgoliu și vor fi niște derby-uri foarte aprinse în retur”, a explicat fostul fundaș.

Sergiu Popa, primul plecat

Liderul seriei a IV-a a Ligii a 3-a se desparte oficial de cel mai vechi component al echipei, care venise la Lipova în primul sezon de Liga 4-a (2014-2015).  „Într-adevăr, ne-am despărțit din păcate de Sergiu Popa. A fost o neînțelegere pe care nu am reușit să o reglăm între noi și am decis să o luăm pe căi diferite.  Poate o să aducem unul-doi jucători la iarnă, sau poate mai mulți dacă cineva vrea să plece sau nu este mulțumit de statutul pe care îl are la echipă”, a spus Sabău despre fostul său decar, dispărut din formula de start a „șoimilor” de câteva etape.

 

 









4 comentarii

  1. Felicitari, Flavius. Ai construit o echipa ffff buna, ai pus suflet, munca enorma si ai ajuns acolo sus pe viziunea ta. Ai stiut ce jucatori sa ceri, iar pe cei gasiti la Lipova, i-ai crescut la un nivel pe care nu stiau ca-l pot atinge. Locul tau e mai sus, dar du-te cu „soimii” tai cu tot! Felicitari inca o data, sarbatori fericite si un an nou si mai bun!

    0
    0
  2. Bravo Lipova! Oare unde o sa mai joci ,,nemuritorule” ca nu mai prinzi asa echipa in viata ta,Nu o sa te integrezi într-un colectiv niciodată cu caracterul tau…

    0
    0
  3. Sergiu Popa e o pierdere foarte importanta. Un mijlocas central de forta, care ordona bine jocul. E pacat sa-l irosesti pe Poiana atit de departe de poarta adversa, in plus de asta nici nu ofera o protectie prea buna apararii. Portarul, fundasul dreapta si mijlocasii centrali sunt zonele unde ar trebui sa se intervina.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button