Șoimii Lipova

La banchetul Lipovei s-a vorbit fără ocolișuri despre promovare: „Dacă Dumnezeu dorește, vom juca în Liga 2-a!” Tort cu clasamentul pentru „șoimi”





Seria a IV-a a Ligii a 3-a e 100% arădean, cu Șoimii Lipova vârf de lance. Echipa lui Flavius Sabău a făcut un tur de campionat excelent, rezultatele fiind rodul unor prestații, în majoritatea lor, peste nivelul eșalonului terț. Fără îndoială, trupa de pe Mureș a avut motive să sărbătorească finalul unui an ce obligă și pentru la primăvară, mai ales că autoritățile locale au demontat zvonurile conform cărora „șoimii” se vor retrage benevol din cursa pentru promovare. Totul s-a întâmplat sâmbătă seara, la Restaurantul Pletl din Lipova, gazda întâlnirii, omul de afaceri Freddy Pletl fiind cel care  a dat tonul discursurilor: „Sunt sponsorul vostru și eu zic să nu ne oprim și să mergem împreună în Liga a 2-a”.

Pop: „M-ați făcut cel mai fericit președinte din Liga 3-a”

Radu Pop, autointitulat cel mai fericit președinte dn Liga 3-a, a avut grijă să mulțumească tuturor pentru susținere din partea jucătorilor, prezenți in corpore în sală alături de perechile lor. „Vă mulțumim tuturor, domnilor primar și viceprimar, domnului administrator public, domnilor consilieri, sponsorului, firma Pletl, oamenilor din Lipova, suporterilor care ne-au însoțit la Pâncota, dar și în deplasări și tuturor celor implicați la club. Fără susținerea voastră, noi astăzi nu am fi existat. Toată lumea a transpirat, nu doar jucătorii, și suntem fericiți să fim astăzi împreună. Mulțumim gazdelor din Pâncota, în special domnului viceprimar Boiciuc și domnului Gusti, care a pregătit baza sportivă pentru a ne desfășura noi cât mai bine activitatea. Mulțumesc jucătorilor și staffului tehnic care m-au făcut cel mai fericit președinte de club din Liga a 3-a. De asemenea, mulțumim sportarad care a fost alături de noi pe parcursul întregului parcurs și care ne-a ajuta să ținem legătura cu toți cei care ne  susțin și trăiesc alături de noi bucuria acestor rezultate fabuloase. Mulțumesc tuturor, chiar sunt cel mai fericit președinte din Liga 3-a”, a punctat șeful secției de fotbal a Șoimilor Lipova.

 

Jichici: „Vom mai găsi și alți sponsori, nu ne sperie Liga 2-a!”

Toată asistența a stat cu sufletul la gură să audă din gura domnului primar, Mircea Jichici, ce susținere financiară vor avea Șoimii pentru anul 2019. „Mă bucur că mă aflu alături de dumneavoastră și vreau să vă mulțumesc pentru rezultatele frumoase pe care le-ați obținut și să vă fac o promisiune: Nu mai merg la niciun meci. Unul singur am văzut în tur și îmi pare rău că am fost (n.a. înfrângerea de acasă cu Avrigul). Am fost și eu conducător la Șoimii în liga a treia în urmă cu mulți ani, erau vremuri mai altfel, cu arbitraje părtinitoare, acum sigur că este mult mai bine. Dar, la meciul de care am spus, am fost din nou pe garduri cum se zice și arbitrii din Maramureș și-au cam luat-o de la mine. Așa că, mai bine nu merg, văd că e mai bine fără mine la meciuri. Aveți un copil cuminte la club, am avut onoarea să-l duc la București la lotul național (n.a. Denis Rusu) și pe tot drumul cu mașina, nu a scos un cuvânt. Are un viitor frumos în fotbal și îi doresc mult succes, să ajungă sus de tot. Tuturor vă doresc să aveți un viitor fotbalistic cât mai bun, să jucați cât mai sus, iar dacă Dumnezeu dorește ca Șoimii să joace și în Liga a doua, vom intra în Liga a 2-a. (n.a. moment în care toată lumea a aplaudat în sală). Mulțumesc prietenului Freddy Pletl, sponsorului nostru, fost coleg de generație și prieten, vecin. Am crescut pe aceeași stradă, pe viitor ne va ajuta mult mai mult ca până acum. Vom mai găsi și alți sponsori, nu ne sperie Liga 2-a. Așa cum spunea un celebru arbitru pe vremea când eram eu conducător, fotbal fără bani și dragoste fără bărbăție, nu se pot face.  Mulțumesc tuturor consilierilor, indiferent de coloratura politică, toți am fost de acord să sprijinim activitatea sportivă. Mulțumim gazdelor noastre de la Pâncota care ne susțin de atâta timp în desfășurarea meciurilor de acasă. Apropiindu-se  sfârșitul de an, urez tuturor lipovanilor Crăciun Fericit și An nou Fericit”, a fost speach-ul mai mult decât grăitor al edilului lipovan, care a dat public „verde” pentru promovare.

Provocat de președintele Pop, primarul Jichici și-a făcut publică și reacția la șirul de succese ale „alb-albaștrilor”:  „Așa după cum vă amintiți, anul trecut Liga 3-a am început-o mai greu, rezultatele nu erau cele dorite și l-am întrebat pe Pop ce facem, ne întoarcem în județ? El mă asigura atunci că trebuie răbdare și vor veni rezultatele. Într-adevăr, anul acesta a fost foarte bun, returul campionatului trecut a fost aproape perfect, iar noul campionat ne-a găsit mai puternici și am ținut de locul 1 până acum, la final de an. Sigur că atunci când echipa avea meci, așteptam telefonul cu rezultatul de la președintele Pop, dar datorită tehnicii moderne și cu ajutorul sportarad care ne ținea cu sufletul la gură în acele două ore când se juca partida, eu știam deja și scorul și marcatorii. Suna telefonul, Pop zicea că am câștigat, iar eu replicam <<Doamne ferește, ce tot faceți, iar ați câștigat?>>. Să dea Dumnezeu să ajungeți în Liga 2-a și găsim o soluție să facem față financiar”.

Cociș: „Decât Liga a 2-a, mai bine…Liga 1”

Din gura administratorului public, Petru Cociș, se așteptau în special vești despre noul stadion de 1500 de locuri. „Vreau să felicit echipa pentru rezultatele obținute în acest campionat. Vreau să vă reaminitesc momentul din iarna trecută, când rezultatele nu erau chiar așa cum ne doream și ne gândeam la schimbarea antrenorului sau chiar a președintelui secției de fotbal (n.a râsete în sală), dar lucrurile s-au rezolvat mai bine de cum ne așteptam și iată-ne acum pe primul loc. Așa cum a spus și domnul primar, în această iarnă vom căuta soluții de finanțare și dacă voi veți continua așa și veți promova, cu ajutorul lui Dumnezeu vom găsi și noi resursele să mergem în Liga a 2-a. Îl felicit pe Radu Pop, fără el, sunt sigur că nu eram unde suntem azi. Îi mulțumesc și domnului primar pentru toată susținerea acordată, consilierilor locali și sponsorilor care ne-au ajutat, colegilor de la Pâncota și în special viceprimarului Ion Boiciuc pentru găzduire. Nu putem spune cu siguranță când va fi gata stadionul din Lipova, dar –  probabil – că din startul campionatului viitor vom juca la Lipova. Pregătim și un teren de antrenament, trebuie să avem și noi o bază materială cât mai bună. Nu e totuna să jucăm meciurile de acasă la Pîncota sau la Lipova, unde am conta pe câteva sute de spectatori meci de meci. Vreau să vă urez <<La Mulți Ani!>>, Sărbători cu multă fericire și dragoste, iar anul viitor să avem rezultate măcar așa cum sunt acestea. Decât Liga 2-a, parcă mai bine Liga întâi, nu?”, a încheiat glumind Cociș, după ce anul trecut spunea că e mai bine Liga 2-a decât Liga a 3-a.

 

„Șoimii” au un suporter care rar a ratat vreun meci, acasă sau în deplasare, în persoana consilierului local, Mirela Popa, care a ținut să felicite și dânsa echipa de fotbal. „Vreau să-l felicit pe președintele Radu Pop care a făcut posibil acest succes, mulțumiri doamnei Corina Pop care a făcut atâtea lucruri bune pentru echipă, antrenorului Flavius Sabău și băieților care au muncit foarte mult. Vă mulțumesc că existați și mi-ați făcut viața mult mai frumoasă. Sărbători fericite tuturor!˝ 

Seria cuvântărilor a fost încheiată de căpitanul echipei, Calvin Ali Tombaye: „Nu mă pricep la vorbe, așa că …”, iar în acel moment toți fotbaliștii s-au ridicat și au cântat un refren auzit, ieri, și în vestiarul liderului Ligii a 2-a, FC Snagov. ”Ce echipă avem, ne place să bem, Bere și vin, să sărbătorim, clipa ce-o trăim! Ale, Șomii ale, Haide în serie B!˝

Din acel moment, pe acordurile muzicale ale lui Petre „Șuviță” Chindriș cu formația, toți cei prezenți s-au descătușat și au petrecut până în zori de zi. Punctul culminant a fost tortul de la miezul nopții care avea în partea de sus poze din meciuri și poza cu clasamentul.

 









15 comentarii

  1. Super Soimii Lipova , super domnule Pop, super Mircea. Sarbatori fericite !!! Alles Gute und frohe Weihnachten Freddy !!! Werni ( Werner Barani Herzogenaurach )

    0
    0
  2. Super Soimii Lipova, super domnule Pop , super Mircea !!! Sarbatori fricite !!! Frohe Weihnachten !!! Werni ( Werner Barani Herzogenaurach )

    0
    0
  3. Bravo Soimii !!! O echipă minunată cu un președinte de excepție și bineînțeles cel mai tare suporter din Romania. Bravo Fredi ca îi ajuți. Multa putere si forță si mai departe. Sa sperăm că dacă reușiți să promovați veți primii ajutorul de care aveți nevoie să rămâneți în liga 2. Dar cum vin alegerile bănuiesc că vor fi lângă voi nu doar la poze. Încă o dată sunteți minunați și toți cei de lângă voi. Baftă, noroc și succes !!!

    0
    0
  4. Era pacat ca eu sa nu urez sanatate,succes si locul 1 la finalul C4 celor de la Soimii Lipova,unde am ceva cunostinte.Celor de la Cermei le transmit ca dupa victoria din ultima etapa de la Cugir,Calin Moldovan si Pahone au dat afara pe fotbalistii Tatar.Tudor si Lemac,dar se zice ca vine sebesanul Morariu ce a jucat ceva timp pe la scoala lui G.Popescu,fostul Juventus B.si Chindia.Si ca sa inchei cu ceva deosebit, spun ca mama acestui Murariu e o dama f.bine ce seamana cu sotia lui Viorel Lis,mai ales cand poarta blana de urs polar…..La multi ani d-lui Radu Pop si Sportaradului……!

    0
    0
  5. Felicitari Soimilor,iar eu sper ca in retur echipele aradene nu se vor calca pe picioare din tot felul de orgolii prostesti si ne vom trezi ca promoveaza Resita,Cugir sau Dumbravita.

    0
    0
    1. Tot ce-i posibil . Ar fi mai tare ca in banc unde doi se bat si al treilea castiga . Aici ar fi 3 se bat si Aradul pierde

      0
      0
  6. Bravo Soimii Lipova tot asa pe mai departe și hai cu promovarea în Liga 2 Sărbători fericite tuturor

    0
    0
  7. Felicitari…Domnul sa fie cu voi…felicitari RADULE..MIRCEA…FREDI…etc…succes.

    0
    0
  8. Felicitari Soimii Lipova!!! Felicitari domnule Presedinte Radu Pop, fara tine nu erau asemenea rezultate la Lipova!! Felicitari si Domnului Primar ca este aproape de echipa!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button