UTA AradzTOP ARTICOLE

Povestea „lupului singuratic”, utist de mic din Câmpina cu băiat „farist”: „Nu pun la suflet ce se întâmplă pe teren, contează că-mi văd pe viu echipa iubită”





Fixarea unui obiectiv sub pretențiile clubului cel mai titrat din afara Bucureștiului și încadrarea în acesta (locurile 10-15 – UTA e pe 9, dar la doar 1 punct de poziția următoare ocupată de Pandurii), a demobilizat galeria „roș-albă”. Aceasta nu se mai deplasează sute de kilometri departe de casă, așa cum s-a întâmplat în acest tur de campionat la Brăila, Bacău, Târgoviște, Constanța, Snagov sau Ploiești, cu mențiunea că aceste ultime două partide au avut loc joi, într-o zi de lucru. ƒ

Cel puțin la meciurile televizate, camerele Digi Sport au surprins câțiva fani „roș-albi” din zonele respective și, câteodată, unul singur. Așa cum s-a întâmplat la Ploiești și Constanța. Nicolae Vereu și-a câștigat deja renumele de „lup singuratic” al UTA-ei. „Sezonul acesta am asistat la meciurile echipei mele dragi de la București, cu Daco-Getica, Brăila, Snagov Ploiești și Constanța. Știu că am ratat și alte meciuri din zonă, dar nu am putut ajunge oricât mi-aș fi dorit de mult. Legătura mea cu UTA începe în 1968, pe când aveam 7 ani. Jucam la pitici, la Poiana Câmpina, iar UTA era cea mai bună echipă din țară. Știam fotbaliștii pe de rost, îi admiram, ca o țară întreagă, de altfel. De atunci, în sufletul meu a fost doar o echipă, UTA. Și numărul de la mașină este cu UTA, merg la meciuri cu fular și steag, am urmărit toate meciurile echipei mele iubite, indiferent în ce ligă a jucat. Eu nu pun la suflet ce se întâmplă pe teren, nu mă las afectat de înfrângeri, pentru mine contează mai mult faptul că am putut și pot să o văd pe UTA pe viu. Întotdeauna o să merg la meciuri și apoi la autocar la băieți, asta este plăcerea și nu se compară cu nimic. Sigur că mi-ar place să văd din nou UTA în Liga 1, să retrăiesc momentele frumoase din urmă cu mai bine de zece ani, când venea Luca Alecu cu galeria cu 4-5 autocare și mă luau de la restaurantul Paralela 45, dintre Câmpina și Băicoi, și mergeam împreună la meciuri. De exemplu la Constanța, în 2007, am fost cu vreo 400 de utiști, am ocupat toată peluza. Am mai multe amintiri frumoase, la meciuri din zonă. Am fost la Piatra Neamț, în Giulești, cu Rapidul. Mi-l amintesc pe N’Jock, care după ce a fost schimbat a urcat la noi la galerie. Vremuri frumoase au fost, dar și decepții. Am fost cu soția și copilul alături de miile de arădeni la celebrul meci de baraj de la Alba Iulia, unde s-a văzut clar că meciul nu s-a jucat corect, fundașii centrali erau din alt film. Am și fanion de la acel meci, ce supărare mare a fost, trăgeau arădenii de garduri. Așa e viața de textilist, când mai vesel, când mai trist”, rememorează vechiul utist.

 

Farul e o altă echipă importantă în familia Vereu și asta pentru că băiatul său, Alex, e fan al constănțenilor. Iar sâmbăta trecută au fost împreună pe Litoral, unul îmbrăcat în „alb-roșu”, celălalt, în „alb-albastru”. „Fiul meu ține cu Farul de mic copil, de la 5 ani. Eram în concediu la mare și l-am dus la un meci Farul – Poli Timișoara. Stadion arhiplin, galerii frumoase și el a rămas de atunci cu Farul. Merge și la meciuri, este socios acum alături de suporteriii fariști. Îmi amintesc că la meciul din 2007, pentru că am intrat pe stadion cu galeria utistă, pe fiul meu nu l-au lăsat să meargă în galeria faristă.  Farul a câștigat cu 1-0 și el săracul nu a putut să-și arate bucuria de frica suporterilor utiști care ne înconjurau. Sigur că nu puteam rata acest ultim meci al anului, Farul cu UTA, așa că am plecat împreună cu Alex la Constanța, fiecare să-și susțină echipa favorită. Nu avem nici o rivalitate, nu ne certăm de la fotbal, doar că trăim fiecare diferit meciul. Din păcate, am fost singurul suporter utist, ca și la Mioveni sau Ploiești, iar în tribună erau doar vreo 2-300 de spectatori în total”, ne mai mărturisește Nicu Vereu.

Utistul din Câmpina e implicat direct în fenomen ca și președinte de club, la o formație de Liga 4-a. „Am jucat și eu fotbal până la nivel de Liga 3-a. Am fost la lotul național de juniori, în anii 78-80  pe când eram la Luceafărul București, unde m-am împrietenit cu utiștii Lovas și Telecan. În prezent sunt președinte la o echipă de ligă a patra, CS Corbu, o comună cunoscută din Prahova. Ne interesează să creștem copii și juniori, suntem pe locul 4 la final de tur”.

Nicu Vereu a făcut și o analiză succintă a parcursului „Bătrânei Doamne” în prima parte a stagiunii 2018-2019: „Se vede că unii jucători mai pot crește, au potențial, dar per ansamblu, echipa are multe minusuri și asta s-a văzut în acest tur. Sunt optimist, dacă se rezolvă problemele cu salariile, eu cred că la anul viitor se va putea ataca și promovarea. Visul meu este să o văd pe UTA în Liga 1 pe noul stadion Francisc Neuman. Ultima oară la Arad am fost acum trei ani la meciul de Cupă cu Pandurii, pe <<Motorul>>, sper – însă – să ajung cât mai repede la un meci din nou acasă, în Calea Aurel Vlaicu. Sunt un optimist din naștere, așa că le doresc suporterilor să aibă răbdare, mai avem puțin și vom reveni acolo unde ne este locul, în Liga 1. Și, pentru că suntem pe final de an, îi doresc Sărbători Fericite marii familii utiste!”. 

Împătimitul fan utist s-a pozat cu căpitanul Cipri Rus, numărul 19 în „alb-roșu”, ca și plăcuța de la mașina înmatriculată în județul de reședință a lui Nicu: ”PH 19 UTA”.









14 comentarii

  1. Sarbatori fericite NICULE ,sanatate si fericire si sa o vedem pe UTA. cat mai repede in liga1a aculo unde ii este locul !!!

    1
    0
  2. Multa sanatate utist prahovean,dar sa stiti ca prin orasele Romaniei mai gasesti si alti patimasi utisti.Eu cunosc utisti prin tara cam cati intra intr-un autobuz…..Daca sunt rezultate la UTA,se vor regasii si suporteri adevarati prin toata tara romaneasca……!Hai UTA !

    0
    0
    1. Asa este d-le Nicolae(Albautist,Stoker,Le are cu…)Soferul autobusului respectiv ar trebui sa fiti dvs!
      Sau mai bine, ar trebui sa conduceti un alt autobus,in spatele celui mentionat de catre dvs:cel plin cu rude,arbitri manjiti,neamuri incuscrite,pile si relatii,pe interese obscure…
      Si sa sariti din autobus exact inainte de a-i indrepta spre o prapastie adanca!Daca se poate,rezolvati va rog,ca pe scaunul ghidului sa stea Haidiner!:-))))))))!!!!
      Sanatate si Sarbatori Fericite!Sa va bucurati de ingerasele dvs.nepotele!Si sa mai „puna pe foc” fetele dvs….poate mai vin si ceva viitori mici fotbalisti….Sunteti foarte haios…

      0
      1
  3. Noi aradeni il vedem pe luca alecu este o echipă în liga a 5 la care el merge pe acolo si mai des il puteti vedea la campionate de futsal unde are cu prieteni o echipă cu numele red fighters fix cum.se numea galeria cand era el , avea si el.bubele lui dar era mai frumos atuncea , a fost îndepărtat pt ca sa luat cu cine nu trebuie în arad și asa neam pricopsit ce ce-i de acum

    0
    0
  4. Frumoasă poveste domnule Vareu. Nu de mult m-am mutat în Bucureşti şi mi-ar plăcea să ne întâlnim la meciurile de aici. V-am văzut la Ploieşti. Am fost şi eu la meci, dar am intrat la tribuna a II-a şi am rămas acolo. Mi-a părut bine să văd pe cineva în sectorul utist.

    0
    0
  5. Felicitari d-le Nicu din Campina(pentru ca asa va stim noi),multa sanatate dvs. si intregii familii!Sarbatori Fericite sa aveti!
    Sunteti un exemplu pozitiv pentru anumiti suporteri de rezultat(localnici aradeni),care de cand intra pe stadion,pana cand ies..doar injura!Pentru ei nici nu conteaza pe cine injura in cele din urma..jucatori,antrenori,arbitri(e)ziaristi,orice si pe oricine!
    PS:cand comentatorii spun „iata ca si UTA are un suporter singuratic”,parca imi vine sa le spun telepatic…”este Nicu din Campina”,de multe ori contati mai mult decat o galerie!
    Stima si respect!

    1
    0
  6. Ca UTA are suporteri in toata tara si in afara hotarelor ei,nu este nimic nou,fara dubii!Te crucesti cand vezi de pe unde se scrie….Chiar eu am prieteni multi prin strainatati,care ma tot suna si ma intreaba si spera o UTA in Liga 1-i,cat mai rapid!
    DAR!!!Ce m-a impresionat enorm….sezonul trecut,la Siria,a aparut un domn septuagenar(daca nu chiar octogenar),parca la meciul cu Ripensia,nu mai stiu exact,inalt,carunt,modest,cu o plasuta in mana!Venise cu trenul,(singur) de pe la Suceava,sau de pe acolo…ma rog…
    Stiu ca UTA,prin Codru Gradinariu, l-a cazat si l-a dus dupa meci inapoi la gara!
    Ce sa mai spunem?Frumos!Respect!Sanatate multa domnului respectiv si sa-l tina D-zeu in puteri sa o mai vada pe UTA in prima Liga!

    0
    0
  7. Ca sa inchei cu o steluta,pentru ca aproape uitasem,sa vedeti cat de patimas este acest „Nicu din Campina”…Il citez pe Nelu Targoviste…:”Mai Giro,am stat cu Nicu(se referea la meciul de la Targoviste),eu am aplaudat,am mai sarit,dar Nicu asta, in afara ca are o voce de se aude prin cartiere,nu tace tot meciul!La un moment dat,ma gandeam ca o voi lua pe cocoasa dupa meci”!!!!Ha,ha,ha!Tare de tot!Asta este o atitudine de suporter UTA-ist!
    Felicitari!

    1
    0
  8. De zeci de ani ne hranim cu gloria de altadata! Asa, ca druckerul asta regatean! MULTUUMIM UTISTILOR DIN TOATA TARA! Suceava, Targoviste, Braila, Prahova, Bucuresti si….., Timisoara! La noi ca-n toata Romania….Nu ne respectam trecutul, nu putem avea viitor!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button