Fotbal judetean

Șimandul, în obiectiv după prima parte a sezonului: „Am avut destule accidentări, dar ne-am redresat într-un final. Pregătim debuturile unor puști de 14 ani”





Șoimii Șimand a încheiat în obiectiv turul de campionat în Liga a IV-a. Echipa antrenată de Ioan Ruska se clasează pe poziția a 10-a, după șase victorii, un egal și șapte înfrângeri. Cel mai îndreptățit să vorbească despre mersul echipei este profesorul Daniel Mărcuș, cel care se zbate pe toate planurile pentru sportul din Șimand și care a ținut cu tot dinadinsul să-i readucă pe „șoimi” pe prima scenă a fotbalului județean. „Un tur bun, suntem în obiectiv. Din păcate am avut destule accidentări, probleme de efectiv, dar ne-am redresat și într-un final am terminat bine. Sperăm să se refacă Petrila, care încă e accidentat, vom încerca să mai aducem niște jucători, vom vedea pe ce posturi în funcție de dorințele antrenorilor. Momentan nu s-au făcut achiziții, dar nici nu a părăsit nimeni echipa. Suntem mulțumiți de jucători, antrenori și conducere. Obiectivul setat la începutul sezonului a fost clasarea între primele 12, iar acesta va rămâne și pentru retur” , spune Mărcuș, care-și ajută echipa  din teren la 39 de ani.

Și baza sportivă de la Șimand a suferit unele modificări, chiar în această perioadă fiind vizat gazonul. „S-au făcut câteva schimbări la baza sportivă, inclusiv acum se lucrează la teren. Jany Ruska lucrează din răsputeri, de dimineața până seara, ca să îl pună la punct. Niciodată nu a avut Șimandul așa teren bun”

De anul viitor, în lotul șimăndan vor apărea și jucători de 14 ani, cel puțin doi la număr. „La copii am dus-o foarte bine, am terminat pe locul 6. La juniori a fost o situație mai grea, echipa este în reconstrucție, încercăm să folosim jucători de 14 ani, așadar cu 5 ani mai mici decât la restul echipelor și am făcut doar 3 puncte. Din iarnă vom promova la prima echipă doi jucători de 14 ani, Andrei Cordoș și Raul Borod, poate chiar și un al treilea”, a adăugat „Profesorul”.

Șimandul dă și unul dintre golgheterii campionatului, pe Cosmin Radu Petrila, care – deși a avut și probleme de ordin medical pe parcursul toamnei – și-a trecut în cont 11 reușite. „Șoimii” încep stagiunea de primăvară cu o deplasare pe terenul viceliderului, Unirea Sântana.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button