Săvârșinul – la cel mai bun punctaj invernal de la revenirea în elita fotbalului județean: „Echipa de seniori creează emulație pentru juniorii din zonă”

Săvârșinul - la cel mai bun punctaj invernal de la revenirea în elita fotbalului județean: „Echipa de seniori creează emulație pentru juniorii din zonă”

Promovată în vara anului 2016, Cetate Săvârșin tocmai a terminat cel mai bun tur din Liga 4-a. Fără nume sonore în echipă, trupa din comuna regală a strâns nu mai puțin 19 puncte, la mare distanță de zona periculoasă a clasamentului.

De fapt, obiectivul „roș-galbenilor” este și în acest sezon salvarea de la retrogradare, după cum admite președintele clubului. „Facem eforturi mari să ținem echipa în campionatul județean. Avem un buget minim pentru această competiție, dar suntem optimiști că vom reuși și anul acesta să fim deasupra liniei. În general, suntem mulțumiți de echipă, avem mare noroc cu Cătălin Neamț care face o treabă bună și nici nu este remunerat pentru asta. Știe exact cât îi permite plapuma să se întindă și iată că identifică mereu jucătorii potriviți pentru scopul nostru. Colaborarea cu băieții din Făget decurge foarte bine, au adus plusul de care avem nevoie. Practic, ținem echipa de seniori la un nivel cât putem de ridicat pentru a-i motiva pe tinerii din zonă să vină tare din spate. Dacă nu am avea prima echipă în Liga 4-a, am pierde emulația ce s-a creat. Copiii nu ar vedea rostul să se antreneze, pentru ca apoi să joace eventual prin ligile inferioare, unde se știe ce fotbal se joacă”, susține Cristian Tripa.

Într-adevăr, Săvârșinul are o grupă destul de bună de juniori, care în vara acestui an a jucat finala cu Ineul pentru biletele la faza zonă la A1. „Chiar dacă am pierdut acel baraj, faptul că am terminat primii într-o serie cu UTA a fost o mare performanță pentru noi. Sperăm ca marea parte a acestor copii să ajungă să poată evolua și la seniori, unii poate chiar de la primăvară. De fapt, dorim să păstrăm lotul actual, la care să mai promovăm din juniorii noștri”, mai spune șeful Cetății.

Cel puțin gazonul din Săvârșin nu are un renume prea bun, iar Tripa nu e foarte optimist privind îmbunătățirea acestuia: „Într-adevăr, baza materială ar necesita niște investiții. Știm că stăm rău în special la capitolul gazon, dar, din păcate, nu se pot aloca bani suplimentari de la Primărie pentru refacerea sa, iar sponsori privați nu avem”.

Antrenorul-jucător va decide când va pune punct vacanței de iarnă la Săvârșin, dar, conform tradiției, acest lucru se va întâmpla cel mai repede pe la mijlocul lunii februarie. Prima rundă a returului îi trimite pe Oprea et. comp. pe terenul celor de la Victoria Felnac. „Fiindcă se apropie Crăciunul și Anul Nou, aș dori să doresc fotbaliștilor și iubitorilor acestui sport din Săvârșin și întreg județul Sărbători frumoase și numai bucurii!”, a încheiat Cristi Tripa.

Facebook Comments
1
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.