Fotbal judetean

Socodorul a făcut cele mai bune meciuri stagionale chiar înainte de vacanță: „Revanșă pentru un început mai greoi, primul obiectiv este păstrarea lotului din tur”





Pentru ACS Socodor pofta de…Liga 4-a a venit pe parcurs. De la promovarea din vara lui 2016, gruparea „galben-albastră” a ridicat mereu ștacheta atât pe plan sportiv,  cât și organizatoric. Echipa pregătită de Tiberiu Darazs nu a avut niciodată cu adevărat probleme cu retrogradarea, fixându-și obiective tot mai îndrăznețe din jumătate în jumătate de an.

În vară, se vorbea chiar de o prezență printre primele 5-6 echipe ale campionatului, doar că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea de pe…„dreptughiul verde”. Socodorul nu a avut un start de sezon prea bun, iar președintele clubului explică și de ce: „Așteptările din partea noastră erau mari și, văzând că nu legăm jocul și rezultatele, a intervenit și un blocaj psihic. Venirea lui Pirtea la echipă a fost un imbold important, căci el, chiar dacă a jucat tot campionatul cu dureri la mușchii inghinali, a cam făcut diferența pentru noi pe faza de atac. Prin rezultate din ce în ce mai bune, toată echipa și-a recăpătat încrederea și am jucat bine spre foarte bine spre finalul anului. Practic, ne-am luat revanșa pentru un început mai greoi, și, din ultimele șase partide, am câștigat 5 și am făcut un singur egal, la Păuliș. Pot spune chiar că în cele două jocuri disputate din retur, acasă, cu Ineul și la Zăbrani, din care am luat maxim de puncte, am făcut cele mai bune meciuri stagionale. Pe undeva, ne-a părut rău că a venit vacanța, dar sperăm să reluăm lucrurile de unde le-am lăsat”, spune Petrică Crișan.

Într-adevăr, cele 13 etape rămase de disputat din acest campionat pot aduce un salt important în clasament. „Suntem pe locul 10, dar la doar 6 puncte de poziția a 4-a. Primul obiectiv este păstrarea lotului din tur și asta pentru că mai mult de jumătate dintre jucători au oferte de la alte grupări. Ni le-au comunicat și nouă și, pentru moment, le-au refuzat. Nu mai suntem nici noi clubul din sezoanele precedente, căci, prin implicarea Primăriei și al domnului primar Ioan Jura, un apropiat al echipei, am început să le dăm salarii jucătorilor. Chiar în aceste zile se vor da ultimele restanțe pe anul acesta, iar băieții să aibă parte de Sărbători fericite”, a adăugat Crișan.

De la anul, Socodorul se bazează și pe revenirea full time la echipă a lui Bogdan Bibarț. „Sperăm ca el să rezolve și ultimele probleme ofensive pe care le-am mai avut uneori, iar la seniori am fi acoperiți. Poate, dacă Dema se va opera de ligamente, vom mai căuta un mijlocaș central, însă prioritatea noastră ar fi pentru unul-doi juniori. De Todincă, de exemplu, suntem foarte mulțumiți, mai ales că l-am reprofilat din atacant fundaș dreapta. Dar mai avem nevoie de sânge proaspăt, poate, încetul cu încetul, vom mai promova și de la echipa de juniori ceva”, a mai punctat șeful „galben-albaștrilor”.

Socodorul se va reuni în a doua decadă a lunii ianuarie, iar pe la începutul lunii februarie intenționează să plece într-un cantonament. „Am discutat deja pe această temă și am ales să mergem la Băile Felix. Pregătim un retur în care vrem să scoatem maxim meci de meci și să facem defintiv acel salt de calitate pe care ni l-am dorit încă de la începutul acestui sezon”, a concluzionat Petrică Crișan.

Socodorul începe partea a doua a sezonului chiar ultimei echipe din TOP 4, UTA II, împotriva căreia are de luat și o revanșă după eșecul dur (0-4), de pe „ICRTI”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button