Alte sporturizTOP ARTICOLE

Luptătorul Mihai Mihuț e sportivul anului 2018 în Arad, Bocșer, Condurache și Tofan completează podiumul! S-au dat multe alte premii la Gala din Parcul Eminescu





Ediţia a XII-a a Galei Sportului Arădean a avut loc în aer liber, mai precis pe scena amenajată în Parcul Eminescu cu ocazia Târgului de Crăciun.  Au fost premii în bani, plus diplome și plachete pentru 12 secţiuni, iar superlativele anului au acoperit o gamă largă de sporturi, fie ele individuale sau de echipă, olimpice sau neolimpice. Maeștri de ceremonii, viceprimarul Călin Bibarț și Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Ani la rând cea mai bună sportivă a Aradului, Daniela Dodean a pierdut supremaţia în fața halterofilului Dumitru Captari în 2017, iar de această dată în fața luptătorului Mihai Mihuț. Și, dacă anii trecuți a cam lipsit de la Gala organizată de Primărie și Consiliul Local Arad și finanțată de Centrul Cultural Municipal, Dana Dodean Monteiro a fost astăzi la Arad pentru a-și ridica distincția din Top 10, dar a făcut-o și în numele Luciei Mihalache, președinta CSM, absentă de la festivitatea din Parcul Eminescu. De altfel, și managerul Ovidiu Șerban sau antrenorii Gheorghe Biriș și Spiridon Stanciu le-au ținut locurile sportivilor absenți de la premiere.

Dar iată configurația clasamentului celor mai buni zece sportivi ai Aradului în anul 2018:

1. Mihai Mihuţ (lupte greco-romane), CS Astra Arad. Sportivul pregătit de prof. Spiridon Stanciu a scris istorie pentru luptele greco-romane din România, fiind campion european de seniori şi la categoria Under 23, dar şi medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de seniori. Are alte cinci medalii de aur, două de argint şi una de bronz la turnee internaţionale cuprinse în calendarul luptelor greco-romane.

2. Gabriel Bocşer (gimnastică aerobică), CS Universitatea Arad. Elevul Ramonei Haidu a fost medaliat și în anul 2018, după cum urmează: argint, în proba de grup şi bronz, în proba pe echipe la Campionatul Mondial.

3-4. Luciana Condurache (haltere), CS Municipal Arad și Dorina Tofan (haltere), CS AMEFA. Ambele sunt triple campioane europene de juniori Under 15, la smuls, aruncat şi total, dar și multiple medaliate naţionale.

5. Emanuel Danciu (haltere), CS Municipal Arad. Pe plan internaţional se mândreşte cu un argint la procedeul aruncat şi un bronz, la total, la Campionatul European de juniori Under 17. A fost foarte aproape de o medalie la Jocurile Olimpice de Tineret, terminând concursul pe locul 4. În ţară este nelipsit de pe podiumurile de premiere, atât la Campionatele Naţionale, cât şi la Cupa României.

6. Cosmin Krupla (haltere), CS Municipal Arad. Elevul lui Adrian Jigău a luat trei medalii la „europene” în acest an: aur la stilul aruncat şi bronz la stilul smuls şi total. Este multiplu medaliat naţional de juniori, tineret şi seniori, o speranţă pentru viitoarele Olimpiade.

7. Daniela Dodean Monteiro (tenis de masă), CS Municipal Arad. Sportiva din Arad ocupat un onorabil loc 5 la Campionatul Mondial pe echipe, cea mai bună clasare a unei ţări de pe „Bătrânul Continent”. Este dublă participantă la Jocurile Olimpice și visează și la o participare la Tokyo 2020:

8. Roxana Bîrcă (atletism), CS Universitatea Arad. E campioană balcanică cu echipa României de cros şi medaliată cu argint balcanic, la individual, un alt argint la Cupa Europei, în proba de 10.000m, dar și multiplă medaliată naţională de sală şi în aer liber.

9. Daniel Ţavoc (gimnastică aerobică), CS Universitatea Arad. Se mândreşte în acest an cu o medalie de aur, la trio, două de argint, la grup şi echipe şi una de bronz, la individual, în cadrul Gimnaziadei, o mini-Universiadă. Mai are în CV şi două bronzuri la un concurs de talie mondială şi numeroase medalii naţionale.

10. Cristina Simion (atletism), CS Universitatea Arad. Campioană balcanică cu echipa României de cros, bronz balcanic la individual, argint în proba de 10.000 m la Cupa Europei de seniori şi multiplă medaliată naţională în acest an în probele de 10.000m, în aer liber şi 3.000m, în sală – sunt rezultatele valoroasei atlete.

Alte premii

Echipa anului: CS Astra Arad, lupte greco-romane, seniori.

Echipa viitorului: CS Atletico Arad, fotbal, campioană naţională Under 9.

Cluburile anului: CS Municipal Arad şi CS Universitatea Arad

Managerii anului: Lucia Mihalache (CS Municipal Arad) şi Ovidiu Şerban (CS Universitatea Arad)

Antrenorul anului: Spiridon Stanciu, lupte greco-romane, CS Astra Arad.

Pentru întreaga carieră: Mihai Telechi, judo, CSŞ Gloria Arad şi Ioan Coste, lupte greco-romane, CSŞ Gloria Arad.

Descoperitori de talente: Adrian Jigău, haltere, CS Municipal Arad şi Ramona Haidu, gimnastică aerobică, CS Universitatea Arad.

Bursa Eugen Roman: Natanael Petrovici, lupte greco-romane, CSŞ Gloria Arad.

Laureaţii anului: Andreea Popescu, înot, CS Municipal Arad; Marian Coman, atletism, CS Universitatea Arad şi Sonia Ichim, gimnastică ritmică, CS Municipal Arad.

Premii speciale retribuite: David Nagy, judo, CS Universitatea Arad; Mara Guler, atletism, CS Universitatea Arad; Irina Rus, tenis de masă, CS Municipal Arad; Carolina Szabo, judo, CS Municipal Arad; Daria Haristiade, tir, CS Municipal Arad; Cătălin Lelea şi Lucian Bădiceanu, volei pe plajă, CS FAN Arad.

Premii speciale neretribuite: Anela Freer, tenis de câmp, CS Tenis Fan Arad; Eugen Căţean, arbitru gimnastică şi Elena Avram, atletism-veterani, CS AMEFA Arad.

 









2 comentarii

  1. Marius Copil nu merită măcar o mențiune? A jucat o finală în circuitul ATP contra lui Federer! Sau poate părinții lui nu se află în grațiile prim-edilului, de aia?

    0
    0
    1. Sau Eduard Gafencu, campion Colloseum la box (plus altele multe) sau Ruben Stoia,cel mai bun antrenor de box arădean din ultimii ani, care face minuni în sportul local? Probabil nici ei nu intra în grațiile știu-eu-cui!

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button