Pariuri sportive, gaming și casino

Biletul zilei vs. Pariuri cu valoare – Care este diferența





Biletul zilei reprezintă indubitabil cea mai populară rubrică din sfera pariurilor sportive la nivel național. Nu cred că există site de pariuri sportive care să nu aibă o astfel de rubrică, întrucât interesul românilor pentru a da lovitura este atât de mare, încât ar fi culmea ca biletul zilei să nu fie prezent peste tot – inclusiv pe anumite site-uri de sport. Totuși, când vorbim de pariuri de valoare, vorbim de o nișă, mai exact de o categorie de persoane care nu consideră că pariurile sportive sunt aproape același lucru cu jocurile de păcănele sau cu loteria, și anume vorbim despre categoria cunoscătorilor, care se ambiționează să învingă casă, pe termen lung.

Cele două abordări sunt extrem de diferite, însă asta nu înseamnă neapărat că toată lumea trebuie să o urmeze pe cea de-a doua, pentru că fiecare parior are alte obiective și alte motive pentru care pariază în felul în care o face. Să vă prezentăm așadar cele două stiluri de a paria.

Biletul zilei la pariuri sportive

Biletul zilei este un cupon de pariuri care conține mai multe selecții dintr-o anumită zi, iar ponturile adăugate pot fi din mai multe sporturi, însă fotbalul și tenisul sunt, în general, cele mai populare alegeri. Ideea de bază este că, în afara cazurilor în care se joacă bilet de tip sistem, este nevoie ca toate selecțiile de pe bilet să iasă pentru ca jucătorul să obțină un câștig. Cu alte cuvinte, este nevoie de o colecție de pronosticuri cu o probabilitate mare de reușită. Totuși, cota favorabilă nu este suficientă pentru a indica șansele reale de reușită ale unei predicții.

Unii pariori preferă să joace 10-20 de pronosticuri cu cote cuprinse între 1.20 și 1.50, în timp ce alții merg pe sub 10 pronosticuri cu cote cuprinse între 1.50 și 1.90. Totuși, cunoscătorii spun că cea mai indicată metodă de joc a biletului zilei presupune adăugarea a maxim 4 sau 5 selecții pe bilet, care să nu aibă o cotă totală mai mare de 6.00.

Am aflat de aici că majoritatea celor care pariază offline obișnuiesc să-și creeze și să verifice biletele jucate în agenții pe site-urile operatorilor. Treptat, aceștia își dau însă seama de avantajele pe care le oferă pariurile online și apoi nu mai pot da înapoi. Nu numai bonusurile îi atrag pe pariori, ci și cotele sportive, numeroasele tipuri de pariuri, oferta grozavă de pariuri live, posibilitatea de a folosi funcția Cash Out și așa mai departe.

Pariuri cu valoare

Sunt considerate pariuri de valoare acele pronosticuri pe care operatorii le oferă la cote mai mari decât ar trebui, conform probabilităților estimate de parior în urma analizei personale. Spre exemplu, dacă într-o partidă FCSB vs. Dinamo, cota pentru X (rezultat de egalitate) este de 3.33 (adică probabilitate 30%), iar pariorul estimează că probabilitățile reale sunt de 35% (cotă de 2.86), jucarea cotei oferite de acel operator reprezintă un pariu de valoare.

Spre deosebire de pronosticurile de pe biletul zilei, cele jucate pe valoare se joacă în mod individual și de regulă, cu miză fixă pe fiecare bilet (cuprinsă între 0.5% și 3% din bancă. Astfel, nu este nevoie ca fiecare pronostic să fie câștigător, ci ca pe termen lung pariorul să fie pe plus. Desigur, această abordare urmează să genereze indicatori relevanți abia după câteva sute bune de pronosticuri stabilite, fiind o strategie de termen lung.

De aceea, cei care joacă pariuri de valoare încearcă și cote foarte mari, cum ar fi victorii are outsiderilor cu cote de 7.00, 10.00 sau chiar 20.00. Asta nu înseamnă însă că o cotă de 1.50 nu poate avea valoare, însă de regulă, favoriții nu prea au valoare întrucât majoritatea pariorilor mizează pe aceste selecții și trag cota în jos.

Așadar, acestea sunt principalele diferențe între stilul de analizare al ponturilor pentru biletul zilei și pariuri cu valoare sau Value Betting – așa cum mai este cunoscută metoda în rândul pasionaților de pariuri sportive online. De menționat este că abordarea pariurilor cu valoare se poate face numai online, întrucât varietatea de cote din piață este esențială pentru succesul pe termen lung. Care varianta de joc cea mai potrivită pentru tine? Tu trebuie să descoperi asta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button