UTA Academie

O parte dintre jucătorii de 2000 ai UTA-ei ar putea fi încercați în Liga 3-a înainte de a fi luați în calcul la prima echipă pentru la vară





Ionuț Popa spunea că-și dorește cel puțin doi-trei jucători născuți în anul 2000 pentru a face față în Liga 2-a din vară încolo, iar cursa pentru achiziționarea lor a început încă din această iarnă. La momentul actual, antrenorul „Bătrânei Doamne” nu e prea convins de niciunul dintre fotbaliștii din propria curte, drept dovadă stând faptul că i-a debutat pe Hrezdac sau Isac, de la grupa de 2001, iar lui Miculescu i-a și oferit un tricou de titular pe finalul anului.

Există, totuși, fotbaliști de la echipa pregătită de Costel Bogoșel, Mihai Petcuț și Sandu Țamboi, care sunt ținuți sub observație de „Mister” și colaboratorii săi de pe banca tehnică și pentru care ar putea fi aleasă calea împrumutului în Liga 3-a cu scopul de a fi încercați într-o competiție de seniori. Cereri sunt de la toate divizionarele terțe arădene și chiar există și acorduri de principiu. Spre exemplu, Lipova i-ar putea lua pe mijlocașul Obrad și atacantul Nagy (fotbalist de 2001), Cermeiul pe mijlocașul Gruiescu și unul dintre portarii Zamfir (2001) sau Creța, iar Crișul s-ar fi înțeles deja pentru fundașul central Sabău. La Sebiș, Cristi Todea e preocupat mai ales de găsirea unor achiziții la nivelul seniorilor după ce a rămas în 15 jucători (între care și Poștoarcă – accidentat), dar – cu siguranță – ar fi și el interesat de un junior, doi, dintre cei pe care îi cunoaște destul de bine. Fiindcă în cantonamentul de iarna trecută l-a luat la Moneasa și pe Onuțan din calitate de „principal” al „roș-albilor”, este posibil ca acesta să fie cerut acum pe malul Crișului Alb.

Dacă se va merge pe această politică, pentru Liga Elitelor Under 19 se va face, cel mai probabil, o combinată 2000-2001, obiectivul fiind o clasare onorabilă la finalul sezonului. După prima parte a sezonului, UTA ocupă locul 7, cu 10 puncte acumulate.









Un comentariu

  1. O mișcare logica. Examenul ar fi macar div. C . Un fir de talent trebuie ajutat prin încredere aproape părintească . Patru sau cinci copii promovați la echipa mare. justifica munca cu mulțimea de jucători , poate nu toți norocoși . Ne mai uitam pe ,,panoul ” cu figuri adolescentine și am vrea ca toți să reușească. Depinde de fiecare cat de mult iubește UTAși în final carierea de fotbalist profesionist !!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button