Glorii arădene

Fost atlet, fotbalist și conducător de club, Mircea Cernatari a plecat la Ceruri





Noul an a început cu o veste proastă în lumea sportului arădean. Mircea Cernatari a încetat din viață chiar pe 1 ianuarie la vârsta de 71 de ani, după o lungă și grea suferință.

Atlet în tinerețe, Cernatari s-a orientat apoi spre fotbal, devenind unul dintre simbolurile echipei „Motorul”, în culorrile căreia a jucat în județ, dar și în Divizia C. Ulterior a îmbrățișat cariera de antrenor, iar mai apoi și pe cea de conducător de club.

În anul 1999, alături de George Albu, Ioan Todincă, Pavel Palcu, Ladislau „Şobi” Ghiţă, Ovidiu Păcurariu și Ioan Puie, Mircea Cernatari  s-a implicat pentru renaşterea fotbalului pe arena Vagonul. Echipa de fotbal sprijinită de Universitatea de Vest Vasile Goldiș a fost alcătuită pe scheletul unei grupării de tradiţie în Arad, Motorul, mutată datorită conjuncturilor tocmai în localitatea Socodor. Aventura a început în Divizia D, iar primele meciuri s-au disputat la Zădăreni, pe cochetul stadion al defunctei „Petrolul”.

Odată refăcut stadionul Vagonul, banca tehnică avea să fie preluată de Marcel Coraş. Sub comanda fostului internaţional, Atletic Club Universitatea Arad a promovat în liga a treia chiar în acel sezon, apoi în cea secundă, în sezonul 2002-2003. Mircea Cernatari a fost piesă importantă în acest angrenaj din postura de organizator de competiții, cu atribuții extinse și la transferuri. Dar, fostul atlet a colaborat bine și mai apoi cu Gheorghe Borugă sau Geta Onu, finalul lui ACU, în anul 2011, însemnând și retragerea sa din postura de „oficial” de club.

De trei ani, nea’ Mircea Cernatari era țintuit la pat, dar cei patru copii ai săi l-au îngrijit până și-a dat ultima suflare. Astăzi, foști sau actuali boxeri de la „Motorul” au disputat obișnuita „miuță” de început de an, concluzia trăgând-o consilierul municipal, Ilie Cheșa: ”Spiritul lui nea Mircea Cernatari s-a înălțat la ceruri însă memoria și moștenirea sa spirituală rămâne în inimile noastre. Simbolic, am evocat personalitatea sa, cum altfel, decât printr-un meci de fotbal, chiar pe stadionul Motorul. Omul care a slujit peste peste trei decenii cu devotament echipa Motorul din Aradul Nou merită din plin acest omagiu și mult mai mult. Odihnește-te în pace nea Mircea! Condoleanțe, familiei îndoliate !”









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button