UTA Arad

Un „decar” paraguayan, doi irlandezi și juniorul Pușcașu – printre noutățile de la reunirea „roș-albilor”





UTA e – practic – cea mai grăbită divizionară secundă cu reunirea de luni după-amiază. Rămâne, însă, de văzut pe cine va conta stafful tehnic al arădenilor la primul antrenament al anului, de pe „Motorul II”. ținându-se cont de faptul că lotul a fost substanțial subțiat după „divorțurile” din toamnă, iar achiziții certe nu există la această oră.

Totuși, „principalul” Ionuț Popa ne dezvăluia faptul că a apelat la câțiva jucători noi pentru prima parte a pregătirii de iarnă, o parte dintre ei fiind străini. Din informațiile noastre, la ședința de pregătire de luni au confirmat prezența un coordonator de joc paraguayan, care a ratat la mustață promovarea în primul eșalon cu fosta sa echipă de club și doi irlandezi, un fundaș și un mijlocaș.

Tot antrenorul „roș-albilor” a recunoscut că și-ar dori variante de fotbaliști născuți în anul 2000, pe care să-i pregătească să-i arunce în luptă din vară încolo. Astfel, de luni, la dispoziția sa se va afla Sebastian Pușcașu (foto dreapta), un tânăr fundaș central de picior stâng. Acesta a crescut în Italia, dar ultima oară a jucat la CSO Filiași, în seria a III-a a Ligii a 3-a. Fotbalistul de 18 ani se află și în circuitul echipei naționale Under 19, pregătită de Dan Oprescu, cu mențiunea că antrenorul arădean nu l-a mai convocat la ultimele acțiuni fiindcă nu a jucat constant la echipa de club.

Altfel, utiștii și-au luat definitiv gândul de la Dragoş Balauru. Portarul de 29 de ani al Daco-Geticii a semnat cu Levadiakos, formație de prim eșalon din Grecia.









21 comentarii

  1. E greu fara certitudini. Există riscul după pregătiri să nu fie reținută toată lumea. Apoi. mai apar doi,trei care nu au făcut stagiul comun și hop și lipsa de omogenitate . Să nu punem raul înainte și să observăm că vin posturile de care e nevoie . Glumind ne-ar prinde bine o răutate irlandeza a jocului , filtrata de finețea unui decar sudamerican !! Hai UTA !

    0
    0
  2. Maldive, Paraguay, Serbia, Croația, diverse țări din Africa, Irlanda, Ungaria….. Oau!
    Brăila, Timișoara, Filiași, Alba Iulia, Galați, diverse coclauri fotbalistice… Oau!
    Și totuși parcă UTA reprezintă Aradul, nu? Sau nu?
    Și tu UTA cu a doua pepinieră de jucători din țară, după Academia Hagi, sau prima din punct de vedere al talentelor locale, stai la mâna unui individ ca Popa, sau la mâna unor indivizi gen Meszar, Grădinaru, Drăgan, secundul-preș, Costea, ex-managerul telenovelă…
    Popa și conducerea de acuma de la UTA, pur și simplu sfidează orice normă de bun simț, orice spirit sportiv, orice regulă de fair-play, orice…
    Banii vor fi sifonați ca și până acum și jucătorii care efectiv își rup picioarele și ligamentele și tendoanele vor fi tot cu restanțe, tot ponegriți, tot alungați, etc.
    În ritmul ăsta și cu indivizii ăștia UTA nu va promova în veci!
    Pentru că nu se vrea!
    Cine are minte de priceput să Priceapă!

    0
    0
  3. Extraordinar !!! De ce este nevoie sa iei jucatori asa de departe in care le va fi foarte greu sa se adapteze in Romania ,cand sunt o gramada de jucatori in Romania in perioada asta de transferuri ,jucatori buni in care ai de unde sa alegi !? Din start o politica slaba de transferuri , chiar impresarul asta din umbra care se ocupa cu asa ceva ,nu gaseste chiar nimica bun de doamne ajuta pe piata romaneasca !? Care sa fie explicatia !?

    0
    0
    1. Jucătorii vorbesc intre ei, iar noi, din păcate, suntem cunoscuți ca rău platnici. Cu toate să situația s-a schimbat acum, va mai trece ceva timp până să ne spălăm imaginea…cred că ăsta ar fi unul dintre motive.

      0
      0
    2. De exemplu…un jucator ieftin si bun din prima liga care ar veni din prima liga.
      Nu poti face o echipa competitiva numai cu localnici.
      Arsenal are englezi mai putin din jumatate de echipa.

      0
      0
  4. Abureala de iarnă apoi urmează abureala de vara și uite așa se mai sifoneaza niste bani pt smecheri

    0
    0
  5. Man,Petre,Rus, Copil, Tucudean, Manea ,Hlistei, Miculescu etc…..vă spun ceva numele astea domnilor conducători de carton ???? Daca nu renunțau la ei astăzi UTA era în Liga 1 ! Multe echipe erau invidioase pe UTA Arad. Au adus cocalari și pensionari …Aici se vede managementul dezastruos de prost gust marca Gradinaru-Dragan-Meszar . Daca eram primar erau de mult în șomaj . Sper că Popica știe ce face și nu aduce jucători de prin UE ex. Pakistán(vb. lu idioata de Vasilica). UTA și Aradul are jucători peste valoarea Ligiia două trebuie doar să se vrea.

    0
    0
    1. Domnilor, dincolo de ceea ce vor si pot cei din conducere, trebuie sa vedem si ce vor jucatorii astia tineri. Nu vedeti ca la 18-19 ani ei deja viseaza cai verzi pe pereti? Prin ei vreo 4-5 meciuri bunicele la noi si deja se viseaza in Liga 1 sau pe afara. Nu poti sa-i tii si, pe undeva, e firesc sa fie asa. Brand-ul UTA era valoros pe vremea cand nu se juca pe bani, ma rog, pe vremea cand erau si ei incadrati pe salarii de muncitori la fabrica x sau y. Asta este soarta tuturor echipelor mici, din Liga 1 sau a 2-a, de la noi ori de aiurea. Crestem-crestem juniori si vine o zi cand isi iau zborul catre FCSB, CFR, Craiova ori Dinamo. Toti viseaza. Chiar si la echipele mici din Liga 1 se castiga mai bine ca la UTA. Atata vreme cat nu vom putea oferi salarii la nivel de locul 6-12 din Liga 1, copiii astia tot vor pleca, indemnati de parinti ori din propria dorinta. Si la acest nivel de salarizare, UTA ar fi cu siguranta la randu-i in Liga 1. Sifonari de bani? Domnilor, va dati seama despre ce sume vorbim??? Man si Petre au fost niste exceptii (si erau cu o clasa peste ceilalti), restul nu valoreaza nici 20-30.000 euro, din pacate. Daca ar fi fost sa vina cineva din urma, de valoarea unui Man sau Petre la 18 ani, credeti ca nu ar fi fost promovati la prima echipa? Uitati-va la Stahl de ex, daca intra la el Manea (si sunt suficienti de statura lui in Liga 2) il scoate pe Stahl cu fulgi cu tot in tusa, ce sa mai…Cresti, ai pepiniere, dar ei sunt cu gandul aiurea, numai la tatuaje (incl Man), femei si masini si bani de petreceri. Nu mai joaca unul cu sufletul, cu inima pt UTA. Si atunci care e diferenta intre un strain sau unul din Braila ori Botosani? Si, apropos de sume de transfer, e drept din alte sporturi: cum priveste un fotbalist/conducator de la noi transferul handbalistei Crina Pintea la Gyor pe numai 50,000 euro ???? Nu spun ca e o mare jucatoare, se stie ca in alte sporturi se plateste mai prost, dar prea ne-au luat mintile sumele cu care acesti tineri fotbalisti sunt ademeniti ori viseaza.

      0
      0
  6. Haideti sa clarificam putin lucrurile: in primul rand jucatoti din Romania e greu de adus pt ca ( salarii restante, conditii de pregatire nu sunt, transparenta nu exista, dar in schimb avem conducatori care isi urmaresc interesul personal ) si atunci apelam la straini care nu cunosc situatia de la Uta, jucatori care nu au contracte ( ce fel de jucatori pot fi ??? ). Cum sa aduci un jucator care nu juca titular in liga a 3bla Uta ???? doar pe interese, altfel nu vad cum, avem 4 echipe in jud Arad din liga 3 cu multi jucatori aradeni dar acestia nu sunt buni ca nu au impresari. Jucatorii aradeni cu care am fost cel mai aproape de promovare au fost indepartati pt ca si-au permis sa isi ceara dreptutile salariale, am adus de afara cu cazare si masa plus salarii mai mari si prime de instalare care cu mici exceptii au plecat dupa 6 luni, din 6 in 6 luni se aduc altii, atat timp cat nu le cere nimeni socoteala acestor conducatori nu v-om putea performa.

    0
    0
  7. Unora dintre voi le-au mai ramas niste frustrari de anul trecut.. hai, afara la zapada, poate va reveniti un pic.

    0
    0
  8. Comentarii ironice stim toti sa facem si poate de aceea suntem aici unde suntem ca doar ironizam si nu luam lucrurile la modul cel mai serios.

    0
    0
      1. Nu e amatorism, frate Peline…. e japcă pe față… și profesionalism pur la sifonat banii Aradului pentru fotbal! În dauna totală a jucătorilor!

        0
        0
  9. Atât poate Aradul momentan, restul e cancan
    Aduceți voi alții mai buni cu banii voștri! Când veți umple macar stadionul motorul cumpărând bilete și abonamente atunci să aveți pretenții! Până atunci MUCLES chibiți de Internet

    0
    0
  10. Bine Claudiu, noi suntem ghibiti cum spui tu, dar peste ani de zile noi tot utisti vom fi dar tu ??? Ti se va termina mandatul, sper cat mai curand.

    0
    0
  11. Circul de abia a inceput. Sper sa nu se definitiveze partenariatul Popa Ionut – Gherghisan Traian sau macar sa nu le dea mana libera Falca si Meszar ca atunci o sa iasa ceva asemanator daca nu mai rau decat in timpul lui Catanzariti si Martian!! Mai ales ca acum s-au aprobat platile totale din bani publici. Lumea il vorbea de rau pe M Stan dar vad ca nu a dat navala decand Primaria plateste si salariile. Intrebati pe cei de la „U” Cluj cine este Gherghisan! Un 2019 mai bun pentru UTA si pentru toti suporterii!!

    0
    0
  12. si cu Oprescu asta…voi stiti cum era primita UTA, cand era antrenor acesta la FC OLT ? acuma vad ca e mare antrenor la UTA….vai de noi.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button