National SebiszTOP ARTICOLE

Sebișenii și-au amânat reunirea pe motiv de vreme rea: Mateucă, Onuțan și Teședan au ajuns la un acord verbal cu Naționalul! Borlea – noul director general?





Cristian Todea nu-și începe tocmai conform planului mandatul de antrenor al celor de la Național Sebiș. „Dulăul” a avut două întâlniri cu conducerea orașului după Anul Nou, iar după cea de azi s-a luat decizia ca reunirea echipei să nu mai aibă loc peste patru zile, ci pe 21 ianuarie. „Zăpada e foarte mare la Sebiș și am înțeles că va mai ninge în următoarea perioadă. În aceste condiții, nu prea aveam ce face și am decis să reluăm pregătirea de luni într-o săptămână. Bineînțeles că nu-mi este totuna, dar vom comprima puțin antrenamentele și, zic eu, vom ajunge într-o formă bună la prima etapă de campionat”, ne-a mărturisit noul tehnician al trupei de pe malul Crișului Alb.

În condițiile în care, Sebișul a pierdut cinci jucătorii cu care a început sezonul: Ankomah, Bi Nene, Stepancev, Dumitrache, Pintea, plus Poștoarcă și Onțel (accidentați pe o perioadă mai îndelungată), lotul trebuie completat în această vară, iar Todea a obținut acordurile verbale a trei fotbaliști. Vorbim despre mijlocașul ofensiv, Florin Mateucă și de fundașii Răzvan Onuțan și Florin Teședan.

După ce Mailatul a spus „pas” Ligii a 4-a, Mateucă s-a pregătit cu UTA în prima parte a stagiunii 2018-2019, dar nu a mai fost chemat la reunirea din ianuarie.  Are 24 de ani și se simte pregătit să facă saltul la eșalonul trei. Cel mai probabil, Răzvan Onuțan va fi împrumutat de UTA la Sebiș, așa cum și alți colegi de-ai săi de la grupa 2000 vor ajunge la divizionare terțe din județul nostru și poate chiar la Liga 4-a. În fine, Florin Teședan s-a despărțit de CS Ineu în această iarnă și e atras de eșalonul trei, acolo unde a mai activat în urmă cu trei sezoane în tricoul celor de la Luceafărul Oradea. Fundaș de meserie, jucătorul de 24 de ani a fost utilizat la Crișul Chișineu Criș (în ultimele sezoane de Liga a 4-a) și Ineu  și la „închidere” sau ca „vârf”. Orădeanul s-a stabilit la Ineu și a răspuns pozitiv chemării lui Cristi Todea.

În altă ordine de idei, cel puțin până în vară, Radu Borlea va fi în cele din urmă și noul director general din acte al Naționalului. Acesta a dat o mână de ajutor și după plecarea lui Călin Cojocaru la ACS Poli, dar de data aceasta va avea puteri depline.

Sebișenii și-au ales și adversarii din amicalele iernii, după cum urmează: Cetate Dezna (26 ianuarie), Unirea Sântana (2 februarie), Victoria Zăbrani (6 februarie), Crișul Chișineu Criș (9 februarie), Ripensia/Asu Poli (16 februarie) și ACS Ghirioda și Giarmata Vii (23 februarie). Cristi Todea și Cosmin Merșca vor conduce și un semi-cantonament pe plan local, care, în condițiile reunirii de pe 21 ianuarie, se va amâna și el puțin. Prima etapă a returului în Liga 3-a e programată pe 2 martie, dată la care Enciu et. comp. găzduiesc chiar liderul campionatului, Șoimii Lipova.









3 comentarii

  1. De ce nu vorbiti si despre actualul director al clubului? Sau va este rusine sa spuneti ca o femeie a fost capabila sa conduca un club sportiv?

    0
    0
    1. si de ce nu ar fi capabila o femeie sa conduca un club de fotbal? au mai fost cazuri … dna Onu la ACU Aard in liga 2, Ana Maria Prodan in liga intai …

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button