Baschet

FCC ICIM caută la Cluj succesul care să-i securizeze locul 5: „Puțin descoperiți la nivel de lot, dar e șansa jucătoarelor tinere să arate ceea ce pot”





Locul 3 s-a îndepărtat destul de mult de FCC ICIM Arad după înfrângerile de pe teren propriu cu CSM Târgoviște și Olimpia Brașov. Practic, baschetbalistelor arădene nu le mai rămâne decât să-și securizeze poziția a 5-a înainte de intrarea în play-off, iar partida de mâine, de la Cluj, e foarte importantă în acest sens.

Trupa de pe Someș e ultima clasată în Grupa Roșie, dar asta nu înseamnă că e victimă sigură în fața „galben-albastrelor”, care au arătat o fragilitate de speriat în special pe faza defensivă. Mai mult, ICIM-ul s-a despărțit și de Leeza Burdgess, cea mai bună recuperatoare din lot, care a ales să joace la Slavia Praga în Cehia. „Ar fi o greșeală imensă să ne considerăm câștigătoare dinainte, la Cluj. Chiar dacă nu a avut rezultate prea bune, Universitatea a cam fost mereu în joc, e o echipă agresivă, luptătoare, incomodă. Cu atât mai mult cu cât ne prinde puțin descoperiți la nivel de lot. Am renunțat la cele două americance, două jucătoare cu talie și a venit doar Deura, o baschetbalistă de pozițiile 2-3. Până pe 28 ianuarie, atât cât ține perioada de transferuri, vom încerca să mai transferăm un pivot pe care să-l integrăm rapid pentru meciurile din play-off. Deocamdată, tinerele jucătoare din lot au șansa să-și demonstreze valoarea și să dea o mână de ajutor pentru un succes la Cluj”, ne-a declarat Marcel Urban, președintele FCC ICIM Arad.

În acest moment, echipa arădeană se află pe poziția a cincea, cu 16 puncte, trei mai mult decât „U” Cluj, aflată pe locul 6. Partida dintre Universitatea Cluj și FCC ICIM Arad se va disputa sâmbătă, începând cu ora 15:00. În ultimul joc direct, tot în sala „Horia Demian”, de pe Someș, trupa lui Medvedj s-a impus la 22 de puncte diferență, scor 78-56.

Etapa a treia din Grupa Roşie mai programează meciurile: Olimpia Braşov – Phoenix Constanţa (sâmbătă, ora 17) şi Sepsi Sfântu Gheorghe – CSM Târgovişte (sâmbătă, ora 19). CSM Satu Mare stă în această rundă.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button