UTA Arad

Utiștii Deta și Vulturar – sub „tricolor” în stagiile de pregătire din Grecia și Cipru





Începutul de an vine cu două convocări pe adresa clubului fanion a Aradului pentru doi dintre jucătorii săi. Rareș Deta (18 ani) și Cătălin Vulturar (14 ani) vor face o parte din pregătirea de iarnă la loturile naționale, pe terenuri bune și pe o climă blândă față de temperaturile de iarnă din România.

Deta, om de bază al celor de la Lunca Teuz Cermei în prima parte a stagiunii de Liga 3-a, a fost chemat „sub tricolor” chiar de arădeanul Dan Oprescu. Acesta va pregăti în Grecia participarea la Turul de Elită, din luna martie a acestui an, având ca adversari în Grupa 1 selecționatele Irlandei, Rusiei și Azerbaidjanului. Perioada stagiului de pregătire elen se va desfășura între 4 și 15 februarie, pentru ca pe 12, respectiv 14 februarie, „tricolorii” să dispute și două amicale, cu reprezentativa similară a țării gazdă. Din informațiile noastre, Oprescu l-ar dori sub comanda sa și pe David Miculescu, însă rămâne de văzut dacă stafful tehnic al primei echipe utiste va fi de acord să-l „împrumute”, în condițiile în care mijlocașul de creație de 17 ani a fost piesă de bază pe finalul turului Ligii a 2-a. Rareș Deta e mijlocaș de bandă și e una dintre noutățile săptămânii la UTA. Dacă îl va convinge pe Ionuț Popa va rămâne în lot pentru la primăvară, dacă nu își va respecta contractul semnat cu cermeianii până în vară.

Tot „sub tricolor” va ajunge și Cătălin Vulturar. Acesta a fost convocat de Adrian Văsâi la naționala Under 16, unde limita de vârstă sunt jucătorii născuți în anul 2003, pe când cel mai tânăr debutant în liga secundă din România face parte din generația 2004. Mijlocașul central utist va zbura pe 28 ianuarie în stagiul de pregătire din Cipru, unde pe 5 și pe 7 februarie, naționala Under 16 își va măsura forțele cu reprezentativa țării gazdă.









5 comentarii

    1. Si in prezent am fi putut avea o perspectiva de viitor,ceea ce cred ca exista in continuare.Degeaba avem una dintre cele mai bune pepiniere din tara,daca o tot dam cu bata in balta si nu avem rabdare cu juniorii,in dauna elefantilor sau exemplelor negative aduse….Dar nici noi,suporterii nu avem rabdare,acesta este adevarul.Patimasi cum ne stim,am vrut rapid promovari pe banda rulanta.Nu functioneaza mereu,chiar batand din palme,cu una cu doua…
      Ma doare inima sa vad cum,din cauza banilor,sau contractelor mici oferite(dupa posibilitatile reale),am pierdut atatia si atatia tineri…Acum se dizolva si generatia 2000.Nici asta nu ar fi atat de tragic,pentru ca fiind imprumutati in Ligi inferioare,vor lua taurul de coarne,la 18-19 ani.Perfect pentru ei,se calesc in lupta.Nu toti vor fi un Man,sau Petre,dar sa speram ca vor exploda si vor fi readusi.De ce nu?
      Decat un Enescu?Atat de tare il doare in fund,incat a semnat imediat cu Gloria Buzau,echipa hotarata sa promoveze in dauna Galatiului,din 3 in 2.Fain!Sa urmarim unde va tine trandafirul,la Buzau?
      Petrolul transfera certitudini,Clujul se blindeaza,Chindia aduna,noi testam,cautam si probam in continuare…Sa fie intr-un ceas bun!Macar 3-4 fotbalisti,nu simpatizanti cu lopta,sa fie bine veniti,trecuti prin furcile caudine,printr-o sita cu gaurele foarte mici…
      Apropo’s:unde sunt sarbii,cei urmariti „live” din liga a 2-a din Serbia?
      Incepe stagiul de pregatire,tot un fel de nu se stie,de luni incolo?Sper sa nu vina jucatori liberi de contract,refuzati de catre alte echipe,ca sa speram ca se vor integra cumva in cele din urma in angrenajul si asa slabut.
      S-au schimbat impresarii si se cer fotbalisti adevarati?….dar impresarii au un singur scop…sa vanda si sa-si incaseze comisioanele!Care impresar de calitate etica si morala isi directioneaza jucatori adevarati,in Liga a 2-a romaneasca,spre o echipa de pluton?Pentru ca din pacate,momentan asta suntem si aratam…
      Va mai urma o lunga perioada,pana cand UTA isi va recastiga credibilitatea financiara(pentru ca de aici pornim) si asta se va intampla abia atunci cand va aparea comunicatul oficial ca absolut nici un jucator,sau angajati, trecuti pe la UTA,nu mai au restante financiare,neplatite.Despre asta discutam momentan.
      Noul stadion,in etapa de coma vegetativa acum,din nou,nu va fi un stimul serios pentru aducerea de fotbalisti,cum cred unii..Se discuta doar despre cascaval,in mana,la zi!
      Cand jucatorii sunt cu banii la zi,tu ca si conducere,ii poti si penaliza si amenda pentru prestatii slabe,sau indisciplina..Pana atunci asistam neputinciosi cand jucatorii revin la reunirea lotului dupa cum au chef si pe cum au bilet de avion sau viza.Hilar.Dar cine ar trebui sa se ocupe?
      Nu am criticat si nu o voi face niciodata fata de conducere actuala,ii respect foarte mult,ca au resuscitat UTA,pe cand imi luasem adio..
      Nu toti vor fi un Coulibaly sau El Hasni,exceptiile care au evitat regula si au demonstrat…
      Avem neaparat nevoie de intariri,rapide!Dar certe!Nu experiente triste!

      0
      0
      1. Sincer, am obosit să mai sper la ceva, sunt mult prea mulți ani de marșuri prin noroaie.
        Nu vreau să spun ceva nici de conducere, aștept să văd ce transferuri vor fi făcute, poate că așteptarea asta are un scop, se caută și studiază mai bine, dar, cu riscul de-a mă repeta o spun, nu au nicio scuză dacă in sezonul viitor nu construiesc o echipă de primele trei locuri.

        0
        0
  1. Nu avem cum sa fim credibili financiar atata timp cat imca si acum mai avem 30000 € datorie la fostii jucatori, astea multumita conducerii care au facut contracte fara acoperire, eu chiar nu pot respecta sceasta conducere. In aceste conditii nu vom avea credibilitate la jucatori si v-om culege ce ramane.
    PS. @Giro normal ca nu avem rabdare, cu un buget de 1,7 milioane euro din bugetul local cred ca s-ar putea face mult mai mult, dar cu sifonarii din conducere atat se poate.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button